Snad mě kolega Kavka nebude chtít bít, když na něj vykecám, že mi několik těch přístřešků 3D-vytiskl. Jsou sice tak primitivní, že by pro šikovnější ruce než ty moje neměl být problém vyrobit je from scratch doma na stole, ale odradila mě od toho ta "antivandalská" struktura jejich fasády, se kterou jsem si fakt nevěděl rady. Kdo se však spokojí s imitacemi cihel nebo hrázdění, tak jak byly použity např. při rekonstrukcích tratí MGB, MSCB nebo hanáckého pacifiku, neměl by s tím mít problém.
Mnohem elegantnější a na domácí výrobu ještě jednodušší než antivandaly ŽPSV jsou na výrobu přístřešky z Prefy Nový Bydžov. A kdo chce něco úplně primitivního, může zvolit Prefu Žatec. Výkres přístřešku z N. Bydžova je zde:
viewtopic.php?f=11&t=11922&p=251436#p273488I tento přístřešek kolega Kavka vytvořil na 3D-tiskárně.
Z odkazovaného vlákna jsem bohužel musel smazat svoje obrázky, když mi systém nechtěl povolit vkládat další, ale i tak stojí za přečtení celé. A (asi neúplný) přehled, kde byly podle mého vědomí prefabrikované přístřešky použity podle stavu ze října roku 2024, je zde:
download/file.php?id=57174
... i my dědci ještě můžeme být všelijak užiteční...
Es ist viel später als du denkst.