Test skrytých nádraží

Fórum pro stavbu, přestavbu a provoz modelového kolejiště.

Moderátoři: StandaR, milan ferdián, Michal Dalecký, Jarda H.

Test skrytých nádraží

Příspěvekod milan ferdián » úte 23 zář, 2014 1:27 pm

Ahoj začátečníci i pokročilí a znalci.Potřeboval bych otestovat toto skryté nádraží.Prosím vyjádřete.Jde mi o to,zda popisky jsou pro vás srozumitelné a chápete oč zde jde.
Přílohy
Kopie - 008_Sedm Dvorů manipulace.jpg
Limit příloh vyčerpán
milan ferdián

Re: Test pro začátečníky

Příspěvekod Myšpulín » úte 23 zář, 2014 1:30 pm

Já se sice vyjadřovat nemůžu (Milan ví), ale myslím, že je to srozumitelné. Ale jako bych nic nenapsal. :D
H0, III až IV, ČSD, nemodelář
Myšpulín

Příspěvekod fulda » úte 23 zář, 2014 2:20 pm

Jestli mohu mluvit za sebe, tak je to srozumitelné, ALE pokaždé se mi zdá, že tento způsob spojování a rozpojování souprav je pro začátečníka neoblíbený. (zejména pro začátečníka, který nemá technické vybavení pro automatické rozpojování)
Za pravopisné chyby v této zprávě může moje učitelka češtiny.
fulda

Příspěvekod hank » úte 23 zář, 2014 2:58 pm

milan f.: Jasné to je.
fulda: A proto budu mít na budovaném kolejišti "skryté" nádraží přístupné shora i ze dvou stran, aby se daly příslušné manipulace provádět i ručně...
... i my dědci ještě můžeme být všelijak užiteční...
Es ist viel später als du denkst.
hank

Příspěvekod milan ferdián » úte 23 zář, 2014 3:07 pm

hank píše:milan f.: Jasné to je.
fulda: A proto budu mít na budovaném kolejišti "skryté" nádraží přístupné shora i ze dvou stran, aby se daly příslušné manipulace provádět i ručně...

Přesně jak píše hank.Skryté nádraží je otevřené,přístupné z boku a shora.Je jedno zda použije ruční rozpojovač nebo elektrický rozpojovač nebo jednoduchý rozpojovač spojené se šikminou.
Limit příloh vyčerpán
milan ferdián

Příspěvekod SettO » úte 23 zář, 2014 4:24 pm

Za mě: jasné. Těším se, co bude dál. Zdravím.
SettO

Příspěvekod sidlo » úte 23 zář, 2014 6:15 pm

U prvního testu mi není jasné proč výchozí pozice 1. není stejná jako výchozí pozice 10. Přece výchozí pozice může být jen jedna.

Druhý test mi přijde nějaký složitý, nepochopil jsem o co jde.
sidlo

Příspěvekod jafobe » stř 24 zář, 2014 9:13 am

já si všiml až dnes, že nám tu vzniklo nové vlákno, takže je možné že si toho nevšimli hned ani ostatní
jinak u druhé varianty bych řekl že jde nejspíš o společné skryté nádraží buď pro jakýsi "falešný okruh" s logikou kruhu (u tohoto případu bych to nazval spíš vratnou smyčkou) ale spíše bych to typoval pro skryťák úvraťové staničky ... aneb úzké kolejiště třeba podél zdi
logiku to má, ale víc než pro začátečníka (který u toho asi nebude chtít moc přemýšlet) mi to přijde spíš pro někoho koho aspoň trochu zajímají posunovací puzzle
z mého pohledu by pro začátečníka bylo asi jednodušší kdyby se udělala malá dvoukolejná stanička s jednou či dvěma odstavnými kolejemi kde by se vagony dali objet a odsunout ... ale bylo by to o více vyhybkách a kusu místa navíc, což asi nebyl původní záměr autora
jafobe

Re: Test skrytých nádraží

Příspěvekod sidlo » stř 24 zář, 2014 2:46 pm

Po celodenním přemýšlení jsem si chtěl tipnout, že mezi A a B je viditelná stanice C nebo aspoň vlečka na širé trati, to celé obsluhované jednou M 131.1. Ale autor testu nás už nechtěl déle trápit a odhalil tajenku.
sidlo

Příspěvekod Myšpulín » stř 24 zář, 2014 2:58 pm

Milane, když takhle budeš postupovat dál, tak už se nikdo na Ježucha těšit nebude. :D Český národ (a myslím tím i národy bratrské) není národ blbců a i když to některým bude třeba trvat o chvilku déle, podle tvých obrázků na to nakonec každý přijde. A pokud ne, má tu toto fórum. :D :D Proto bych už víc neukazoval, neboť Až povolí napětí, spadnou trenky. :lol: :lol: :lol:
Myšpulín

Příspěvekod milan ferdián » stř 24 zář, 2014 3:02 pm

Myšpulín píše:Milane, když takhle budeš postupovat dál, tak už se nikdo na Ježucha těšit nebude. :D Český národ (a myslím tím i národy bratrské) není národ blbců a i když to některým bude třeba trvat o chvilku déle, podle tvých obrázků na to nakonec každý přijde. A pokud ne, má tu toto fórum. :D :D Proto bych už víc neukazoval, neboť Až povolí napětí, spadnou trenky. :lol: :lol: :lol:

Beru na vědomí a mažu :D .
Limit příloh vyčerpán
milan ferdián

Příspěvekod Kajinek11 » stř 24 zář, 2014 3:03 pm

Ahoj, jsem zacatecnik, nikdy jsem zatim skryte naradi neovladal, ale je mi jasne o co se presne jedna, proc to tak je, ale jedine co nevim je: NOs. Ta skratka je mi neznama...
TT segmenty, DCC - DR5000 + 2x MM, IV. epocha.
Kajinek11

Příspěvekod milan ferdián » stř 24 zář, 2014 3:05 pm

Kajinek11 píše:Ahoj, jsem zacatecnik, nikdy jsem zatim skryte naradi neovladal, ale je mi jasne o co se presne jedna, proc to tak je, ale jedine co nevim je: NOs. Ta skratka je mi neznama...

Nákladní vlak s přepravou osob :wink: .
Limit příloh vyčerpán
milan ferdián

Příspěvekod Myšpulín » stř 24 zář, 2014 3:44 pm

milan ferdián píše:
Kajinek11 píše:Ahoj, jsem zacatecnik, nikdy jsem zatim skryte naradi neovladal, ale je mi jasne o co se presne jedna, proc to tak je, ale jedine co nevim je: NOs. Ta skratka je mi neznama...

Nákladní vlak s přepravou osob :wink: .

Za mých mladších let se tomu říkalo smíšený vlak, ale nevím, jestli to z něčeho vycházelo nebo to bylo jen lidové označení. Pamatuji ve Staré Pace M131.1 většinou se Zetkou připravenou k odjezdu na Libuň.
Myšpulín

Příspěvekod hank » stř 24 zář, 2014 4:52 pm

Takhle se jezdilo - co pamatuju - do Dobrušky, do Netolic, do Koryčan (tam všude jako MPv - motorový přestavovací vlak) a do Luhačovic (dokonce MMn - motorový manipulační vlak). Používané motory: M 242.0, M 131.1, M 240.0, M 262.0, M 152.0. Epochy II až V.
... i my dědci ještě můžeme být všelijak užiteční...
Es ist viel später als du denkst.
hank

Další

Zpět na Modelové kolejiště