Vážení a milí,
Tak po dlouhém študování zdejšího fora jsem se rozhodl že bez kolejiště nemůžu žít. Oscilujíc mezi megalomanskýmy plány, mikronávrhy od MF a modulem, nakonec jsem došel k tomu, že to pravé je inglenook, funkční kolejiště a hlavolam ve velikosti modulu. Stavět se bude v TT, rozměr vychází na 100x30cm. Klasický inglenook jsou jen dvě výhybky a velká část kolejiště při zachování obdélníkového tvaru by byla nevyužita, takže jsem si dovolil přidat "obvod depa".
Výtopnu a zauhlování bych rád použil, jak zázrakem přežily tak 20let z dob kdy jsem modelařil, stejně jako plechový "kolejivo" zeuke, který na tak malym formátu snad zvládnu odblešovat. Kulisa vzadu by měla představovat zeď tovární haly, vlevo, přes silnici za vjezdem do areálu vlečky skrz vrata bude malej mostek přes vlhkej ďolík kde bývá po dešti potůček, pár smrčků až k výtopně, zbytek písek a štěrk až k po pravý dolní okraj, kolem skladiště kde bude kolej ukončena pár pražci přes kolej a hromadou štěrku za kterou bude vidět kdysi funkční pokračování vlečky. co se ztrácí mezi břízkama.
Pikčrs hír:
http://superstepa.rajce.idnes.cz/Inglenook/Ještě jsem tam měl dvě výhybky navíc aby se daly vagony objet mezi skladištěm a první výhybkou, ale výtopna byla moc vlevo, bylo to přeplácaný a pro koleje už nebylo vidět na zem, takže eventuelní osobák přivážející posledních pár zaměstnanců upadající fabriky asi zvládne věžák.
Je to jak pěst na oko? Co je tam špatně.... prostě bych vás poprosil jestli by to ještě šlo nějak učesat nebo vylepšit, plus se omlouvám za smršť co vznikla v threadu návěstidla a zde je konkrétní návrh toho co bych chtěl onávěstidlovat, v podstatě budu uplně spokojenej kdyby tam seděli mezi kolejema dva modrobílí trpaslíci. Slepá kolej vedle výtopny by byla slušivá s naftovým zbrojením, protože vedle dosluhující páry bych asi nejvíc zaměstnával hektora a rosnička se svojí ochotou jezdit po výhybkách by právě dělala křoví u zbrojení. A co jáma v depu, vejde se a kam? Etc, jsem jedno velký ucho co s tím.
Díky
Štěpán