začínal jsem na TT, postavil jeden panel ještě na Učku a pak rozestavěl soumodulí stanice - no, ale pak se z dílny stal dětský pokoj a začali jsme stavět model domu 1:1. S místností na vláčky 3x4.8m. Dveře v jednom rohu, okno na užší stěně, otvírá se jen ta malá část. Vzhledem k velké místnosti jsem přesedlal na H0 a teď přemýšlím, jak ten prostor co nejlépe využít.
V místnosti nezůstane nic, jen oproti dveřím je vyvedená síťová kabeláž - někde pod kolejištěm by v těch místech měl být rack, router a wifina. Někde v místnosti by měl být stůl na práci s vláčkama a ovládání kolejiště. Rád bych se vyhnul nějakým montážním otvorům - celé kolejiště by mělo být dostupné "od krajů". A na zemi postupně skládám papundekl, abych si to dovedl nějak představit.
Tématem kolejiště by měla být odbočná nebo přípojná stanice, velmi se mi líbí Hranice-město z II. dílu nebo Lanšperk z I. od MF (ne celé kolejiště, jen hlavní stanice). Rád bych se vyhnul motivu, kdy trať hned za zhlavím zmizí v tunelu. Rád bych měl na kolejišti dost volné tratě, abych mohl v klidu koukat na jedoucí vlak. Přemýšlím i o možnosti stavět na etapy a na patra, kdy by hlavní trať byla v nižším patře a vedlejší s koncovou stanicí ve vyšším patře - mám na to celý zbytek života

Provozně mířím do III. epochy, parní a dieselový provoz. Rychlík by měl být spíš lehký, kratší motorový, takže nemusím mít nutně stanici "od rohu k rohu".
Co mě ale nejvíc trápí do začátku je využití toho prostoru. Zkoušel jsem si namalovat víc možností, ale nedokážu se rozhodnout: G kolem stěn, O včetně vyndávacího dílu, něco jako F nebo P... všechno se tam teoreticky vejde, ale taky tuším, že spousta nápadů je pitomost. Co by byla vaše volba?
Předem díky za brainstorming, postupně sem začnu sypat i nějaké návrhy, co se na ten který prostor a layout vejde.