Moderátoři: StandaR, milan ferdián, Michal Dalecký, Jarda H.
Toch píše:... myslíte že je možné dát celý stůl na kolečka a případně si sním hejbnout dle potřeby? Nebo je to už při takovéhle velikosti blbost? (je tam plovoučka, koberec tam nikdy nebude)
RadekH0 píše:Vytvoření spirály na kolejišti je v dnešní době celkem běžné, avšak je nutné být alespoň trochu precizní a dodržet základní pravidla co uvedl Milan. Obrovskou výhodou je možnost nastoupání vetší výšky a vytvoření tak perfektního prostoru pro manipulaci např. ve skrytých částech. Rozhodně doporučuji spirálu udělat o co největším možném poloměru oblouků, jednak kvůli omezení jízdních odporů a také kvůli přístupu. U spirály s větším poloměrem získáš pěkný přístup z vnitřní strany. V tom případě může být spirála umístěna např. v rohu místnosti, prostor nad spirálou může být odnímatelný a lze využít jakožto manipulační průlez kvůli dosahu rukou. Na internetu zahraniční modeláři vytvořili několik pěkných kalkulaček, které ti po zadání základních údajů vypočítají jednotlivé rozměry potřebné pro stavbu.
chameleon píše:Kdybys to chtěl mít jednoduché a mít celé kolejiště kromě lokálky v jedné rovině, tak by to šlo cca nějak takhle.
Je to jen na rychlo, ta lokálka by šla trasovat mnohem hezčejc, zkoušel jsem si jak se to v H0 vleze..
RadekH0 píše:S těmito dotazy mám následující zkušenost:
Přístupový pruh ti rozhodně zjednoduší trable s oknem a topením, avšak 40 cm šířka je opravdu málo. Ideální je aspoň 50-55 cm.
Bývalé kolejiště (L 3,7x 2,8 m) jsem měl na rovné podlaze a na kolečkách od popelnic (jsou s brzdou). Základ rámu byl kvůli pevnosti ocelový a v jednom člověku to byl docela problém uřídit, respektive hýbat s tím šlo pěkně ale uhlídat, abych něco nezníčil už bylo horší. Podle mě bude ideální nechat si nalevo ten navrhovaný pruh a kolejiště nechat napevno.
Toch píše:Měl jsem za to, a fyzicky jsem si vyzkoušel, že dál jak 80 cm nedosáhnu a jakákoliv manipulace dále není možná (viz oranžová zóna)
Návrh počítal s přístupem ze všech stran nebo mi unika nějaký fígl?
Toch píše:... slepou kolej ...
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 6 návštevníků