Něco o mě
Dobrý den všem, tak jako mnozí zde trpím nákloností k dráze. Začalo to první mašinkou pod stromeček pak první dětské kolejiště. Kolejiště jsem dokončil, ale bylo na zemi a tak přilítnul náš velký pes a usmyslel si, že polystyren je hlína, a totálně ho zdemoloval za mého plného vědomí. Pak uplynulo spousty vody, střední, vejška práce stavba domu. Předloni jsme se nastěhovali a vlastně skoro omylem mi zbyla největší místnost v domě a já měl jasno co s ní. Né vážně

Tak ještě než jsem to zveřejnil už jsem zase pokročil a hodně toho změnit, ale pro představu toku myšlenek text nechávám. Kartonovej stůl už stojí, a z Hranice město nezbylo skoro nic

Popis toho co chci od kolejiště
-Hlavní trať (modrá)(něco jako Liberec-> Turnov) Hl. Nádraží, 2x menší nádraží, a mezitím 1-2 pidi zastávky. Tady bych chtěl aby rychlík stavěl v hlavním a obou nádražích, a osobáky stavěly všechno
-menší elektrifikovaný koridor (oranžová) (dvou linka)
-Chci plně automatický provoz, s možností časem vykrystalizovat i nějaký ten jízdní řád.
-jednu odbočku do nějakého průmyslu (zelená), kde by snad mohlo dojít i na nějaký ten postrk

-DCC s napojením na PC
-Chci se blížit realitě, nikoliv konkrétnímu místu -> chtěl bych dodržet signalizaci a všechny ty kabýlky budky bedničky cedulky značky navěsti co k tomu patří, ale už mě tolik netrápí, že se mi bude prohánět brejlovec na osobní dopravě, což už se dnes moc nevidí teda spon tady v libereckym kraji u nás ne.
-určitě chci pojízdná auta možná faller, možná to druhý od holanďanů
Provoz
-na hlavní trati bych chtěl střídat rychliky (mašina +3) a osobáky (810, GTW/8)
-na koridoru bezhlavě projíždějící dlouhý nákladní vlaky co jen vyjedou z SN a zase zmizí.
-regiojet a rychliky ČD (mašina +5,(vypadá to že budu muset slevit na mašina +4) co staví v hlavní a pak zase zmizí
- Nákladní vlak co něco přiveze na hlavní tam to nechá rozpojí se to a po částech si to menší stroj odveze do průmyslu
Kolejivo
Tillig Elite
DCC
Popis místnosti a rozfázování
Plánek místnosti.
*Super hrubý koncept (nevypadá to, ale myslím na to abych všude dosáhl

Plně si uvědomuju, že je to projekt na 10 let ani nehvízdnu a byl bych hlupák kdybych ignoroval, vše co tu bylo milionkrát opakováno. Tak jsem se rozhodl započítat rozfázování, abych se rok nezasekl rok na stole další rok na skryťáku a přišel o chuť i elán. I když se říká, že hned jak to začne jezdit stavba jde pomaleji, je to podle mě příjemnější problém, než první jízda za 3 roky.
Popis a schéma jednotlivých fází
Fáze 0
Dílna (hotovo)
Karton layout(WIP) + Pizza layout(TT) (viz samostatné téma), cvičný stůl (hotovo)
Fáze I -
- Nejjednodušší část layoutu a "samostatně" funkční okruh
Fáze II
- Nádražíčko 1 a Hlavní nádraží.
Fáze III (těžce hypotetická)
- spíše fantazie a unikový plán na důchod než něco s čím bych teď počítal.
Popis vozového parku v současné době vlastním.
Dieselová lokomotiva T203
Dieselová jednotka 810
Elektrická lokomotiva 372 "Bastard"
Elektrická lokomotiva 240.106-5 "Laminátka"
Stadler GTW2/8
Brejlovec cargo
Traxx (regiojet)
Brejlovec najbrt osobní
Brejlovec najbrt cargo
Elektrická lokomotiva řady 162 116-8 Regiojet
Diesel-elektrická lokomotiva 742 238 - ČD Cargo
Elektrická lokomotiva 371 001
Taurus, Flix train
Osobní vlak "Alex"
Co od tohoto vlákna očekávám
Nejsem a nikdy jsem nebyl znalec drah a jejich fungování, ano já vím budu to stou realitou mít těžké

Je spousta témat kde hraje hlavní roly individuální podmínky a cíle jednotlivce, jako třeba výběr kolejiva a to jsou přesně témata která bych zde chtěl probrat s letitými modeláři (vyřešeno v jiném vlákně

Shrnuto v bodech budu spokojen když proběhné následující:
-především sdílení a motivaci jak mou tak vaši

-pomoc aby se to podobalo realitě
-pomoc se sestavením nádraží a smysluplnym provozem
-pomoc se signalizací, DCC a tak podobně,