Fox píše:Hanku, mohl bys prozradit, jak a z čeho jsi dělal ten betonový plot (viz tvoje fotky někde tady v tom vláknu)? Teď zrovna bádám nad vhodným oplocením skládky kulatiny... Díky předem, pokud již tady někde bylo publikováno, omlouvám se.
Ahoj. Bohužel postup výroby plotu jsem si nenafotil, nicméně je to jednodušší, než se zdá. Zdejší profíci však ať toto raději nečtou.

Používám odřezky plastových desek pro reklamní cedule. V případě plotu si nařežu pásky z desky tl. 2mm, šířky 25mm /což odpovídá v TT výšce plotu 3 metry/ a délky cca 30cm. Ty pak podle pravítka z obou stran narýhuji plochým šroubovákem, čímž vytvořím jakésy betonové díly. Teprve po narýhování tyto pásky nařežu na jednotlivá pole plotu cca 4cm. Dále si opět z plastové desky tentokrát tl. 4mm nařežu pásky o šířce 4mm, a délce cca 30 cm na sloupky plotu. Těm smirkovým plátnem obrousím hrany, čimž vznine takový hranolek 4x4mm. Pak už vezmu vteřinové lepidlo a vždy jedno pole nalepím ke sloupku, sloupek odříznu na požadovanou délku a pokračuji tak do nekonečna. Nakonec horní části sloupků a celý plot začistím smirkovým plátnem. Plot natírám barvou beton od Fallera a po zaschnutí patinuji hnědou, černou a bílou křídou. Je to rychlé, levné a pro mě dostačující řešení, na které mi stačí krom barvy a kříd pouze odlamovací nůž, šroubovák, smirkové plátno cca zrnitosti 240, a vteřinové lepidlo. Tenhle plot na minikolejišti mi zabral asi 1,5 hodiny.