Složil jsem si další stavbu - strážní domek, abych mohl v mezičase částečně začít modelovat terén v další části kolejiště a zasadit tak základní rámec terénu v těchto místech.
Protože v jiné části této jednokolejky mám použitou stejnou již prezentovanou stavbu strážního domku, použil jsem stejnou stavebnici. Jen jsem ji složil a upravil, aby byla trochu jiná, ale měla podobný základ. Snahou je, aby alespoň na jednodlivých tratích to bylo rámcově podobné. Určitě nerazím heslo, že celé kolejiště bude přísně stejné. Rád si dovolím rozmanitost, ale v rozumné míře jednotlivých celků.
Stejně tak nemíním ctít přesně epochy všude ve všech místech, přestože vím jak by to mělo být. Takže snad se nebudou železniční puritání příliš hněvat. Důvodem je i to, že mám vozidla různých epoch, ikdyž to mám nejraději do roku 1995, ale nevyhýbám se striktně dalším letům. Mé kolejiště je tak trochu také jako výuková pomůcka k předávání znalostí a zkušeností, takže určité celky budou odpovídat, ale celkově to prostě sedět nemůže a já s tím nemám zas takový problém vzhledem k celkovému využití.
Malý náhled dovnitř nedokončeného domku, pro případné srovnání s jinými stavebnicemi. Zase to šlo s Igramodel dobře a rád jsem si něco do tvorby kolejiště přidal.
A zde v tomto místě bude umístěn (centimetrové detaily budou doladěny dle terénu), bude mít také kamenou podezdívku a doplněn výraznějším terénem okolo, než je zatím tato placka.

- IMG_0704.JPG (31.57 KiB) Zobrazeno 7865 krát
Předpokládám lehký zářez trati u domku, ale to se uvidí jak to dopadne pocitově a jak bude vypadat konečná podoba.
I domek bude ještě dopracován a doplněn o nějaké části, které ve stavebnici nejsou, protože stavba má vypadat jinak než tato.