Vitrínové kolejiště TT, 43x180 cm

Fórum pro stavbu, přestavbu a provoz modelového kolejiště.

Moderátoři: StandaR, milan ferdián, Michal Dalecký, Jarda H.

Re: Vitrínové kolejiště TT, 43x180 cm

Příspěvekod lajblt » úte 09 pro, 2014 10:33 pm

Posílám ještě upravený návrh 7.2. Kdo pozná použité kolejivo, má malé bezvýznamné plus. :)
U návrhu 11 jde posunovat ke skladům úplně nahoře jen po jednom voze...
Přílohy
_modely.biz-mizl-03e.jpg
lajblt

Příspěvekod mizl » úte 09 pro, 2014 10:58 pm

lajblt píše:U návrhu 11 jde posunovat ke skladům úplně nahoře jen po jednom voze...

Je to záměr. Jak už odhalil sidlo.

Díky za ochotu a tvůj čas se věnovat mým skromným návrhům.
Jistě si si všiml, že v dalších návrzích používám obloukovou výhybku pro zvětšení délku kolejí v předávacím nádraží. Sám jsem zvědav jaký návrh zvítězí ve výběrovém řízení. Každopádně je z čeho vybírat. A možná ještě nějaké kousky přibudou.

Michal
TT, III. - IV., DCC -> LENZ, Mikrolayout, Rajče, Staré kolejiště
mizl

Příspěvekod Petr Zatrepalek » stř 10 pro, 2014 8:01 am

workous píše:Kde je problém?nevyplácí se to vyrábět?

Netýká se to tématu tohoto vlákna, tak nemá smysl to tu plevelit... Co vím od Honzy, jedná se o problém s dodržením kvality u maloseriové výroby - Honza už nechce riskovat své dobré jméno. Více at případně sděli zainteresování.
ČSD 1970-1988 v HO, jinak kitařina (éra, tanky), zakázková patinace a stavba modelů
Petr Zatrepalek

Příspěvekod Petr Zatrepalek » stř 10 pro, 2014 8:11 am

mizl píše: Každopádně je z čeho vybírat. A možná ještě nějaké kousky přibudou.

Michal

Nic ve zlém, ale at se v tom množství různých návrhů pak neztratíš... Ten poslední Lajbltův návrh je povedený - jak z hlediska kompozice, tak i z hlediska provozního. Máš tu taky dobrou možnost dalšího napojení k jiným zatím nenaplánovaným segmentům - skryták vzadu, další segment vlevo...
ČSD 1970-1988 v HO, jinak kitařina (éra, tanky), zakázková patinace a stavba modelů
Petr Zatrepalek

Příspěvekod mizl » stř 10 pro, 2014 5:10 pm

O.K. Zeptám se tedy přímo a snad bude jasnější odpověď. Z jakých návrhů se dá vybírat. Ptám se proto, abych se v nich neztratil a nevybíral z blbostí. Dle mého skromného názoru by s dalo zatím vybírat z návrhů 6 s tím, že by se upravilo pravé zhlaví na předávacím nádraží. Dále bych to viděl na návrh 6.1, 7.1, 7.2, 8, 8.1, 9.1, 9.2, 10, 11 jafobe a pokud bych si chtěl vyrobit složitější verzi inglenook tak 11. Dohromady je tedy by bylo tedy 11 návrhů ze všech uveřejněných. Znovu dám v potaz link na album, kde jsou všechny návrhy pohromadě ; http://mizl.rajce.idnes.cz/Vitrinove_ko ... 43x180_cm/ .

Podotýkám, že neplánuji žádné budoucí rozšíření na další segmenty krom skrytého nádraží za zdí. Proto na návrhu je v pravé části oblouk.

Michal

Ps: rád bych požádal , aby zde nikdo nepsal jaký návrh z výše uvedených je dle jeho oka nejlepší. Jde mi spíše o to, zda jsou zvolené návrhy zvolené dobře a jdou použít pro výběr. Proto raději napište z jakých návrhů by jste vybírali. Za takové příspěvky bych byl velmi rád a vděčný. "Čím vice tím lépe. :wink: "
mizl

Příspěvekod workous » stř 10 pro, 2014 7:35 pm

Jsem pro poslední Tomášův návrh je propracovaný a asi se tématu nejvíce věnoval máš to pěkně daný a můžeš začít .Petře děkuji za odpověď - rozumím tomu co má Honza ma mysli.
Roco Geoline/DCC DR5000 + RocRail/JMRI momentálně v pauze..
workous

Příspěvekod mizl » ned 14 pro, 2014 2:37 pm

O.K. Tak ještě jednou vznesu dotaz. Možná jsem dotaz napsal špatným způsobem a tím pádem se setkal z nepochopením.

Nechci v tuto chvíli upřednostňovat jeden návrh. Rád bych, aby byla možnost výběru. Proto jsem uvedl z jakých návrhů bych rád vybíral. A rád bych Vás požádal, zda z uvedených návrhů je možné vybírat.

Michal
mizl

Příspěvekod mizl » ned 14 pro, 2014 2:38 pm

O.K. Tak ještě jednou vznesu dotaz. Možná jsem dotaz napsal špatným způsobem a tím pádem se setkal z nepochopením.

mizl píše:O.K. Zeptám se tedy přímo a snad bude jasnější odpověď. Z jakých návrhů se dá vybírat. Ptám se proto, abych se v nich neztratil a nevybíral z blbostí. Dle mého skromného názoru by s dalo zatím vybírat z návrhů 6 s tím, že by se upravilo pravé zhlaví na předávacím nádraží. Dále bych to viděl na návrh 6.1, 7.1, 7.2, 8, 8.1, 9.1, 9.2, 10, 11 jafobe a pokud bych si chtěl vyrobit složitější verzi inglenook tak 11. Dohromady je tedy by bylo tedy 11 návrhů ze všech uveřejněných. Znovu dám v potaz link na album, kde jsou všechny návrhy pohromadě ; http://mizl.rajce.idnes.cz/Vitrinove_ko ... 43x180_cm/ .

Podotýkám, že neplánuji žádné budoucí rozšíření na další segmenty krom skrytého nádraží za zdí. Proto na návrhu je v pravé části oblouk.

Michal

Ps: rád bych požádal , aby zde nikdo nepsal jaký návrh z výše uvedených je dle jeho oka nejlepší. Jde mi spíše o to, zda jsou zvolené návrhy zvolené dobře a jdou použít pro výběr. Proto raději napište z jakých návrhů by jste vybírali. Za takové příspěvky bych byl velmi rád a vděčný. "Čím vice tím lépe. :wink: "

Nechci v tuto chvíli upřednostňovat jeden návrh. Rád bych, aby byla možnost výběru. Proto jsem uvedl z jakých návrhů bych rád vybíral. A rád bych Vás požádal, zda z uvedených návrhů je možné vybírat.

Michal
mizl

Příspěvekod jirkah » ned 14 pro, 2014 4:46 pm

7.2
......................................
Jiří Hocmann TT,DR5000,MGP
http://jhvlaky.webnode.cz
jirkah

Příspěvekod Bezmozek » ned 14 pro, 2014 6:03 pm

Každej má něco do sebe, ale na 7.2 mi přijde divný to dvojitý křížení před skladem, to mnohem víc se mi líbí dvě kusé proti sobě co se kříží jako v návrhu 6
BTW není to "klišé"? Takhle křížený kusý koleje jsou v plno pláncích, ale co v reálu?
:twisted: BTTB - Bad To The Bone :lol:
Bezmozek

Příspěvekod Martin Justiz » ned 14 pro, 2014 7:12 pm

za mě 8 nebo 7
ČD v Nku
Martin Justiz

Příspěvekod sidlo » pon 15 pro, 2014 5:59 pm

moje preference:
7.1, 8, 8.1
sidlo

Příspěvekod Tomas.Brezina » pon 15 pro, 2014 6:25 pm

Ahoj. Ač nejsem přeborník v plánování, viz moje vlákno, líbí se mi možnosti 7.1 a 8.1.
Tyto dva návrhy si dokážu představit i jako součást komplexního kolejiště s použitím např. místo často používáné odbočující lokální tratě s koncovou stanicí, ale to je mimo tuto diskuzi.
Hodně štestí. Tomáš.
Tomáš Březina
On30 úzkorozchodná americká železnice
z21/Multimaus/Rocrail
Tomas.Brezina

Příspěvekod jirmicz » stř 17 pro, 2014 7:41 pm

Zdravím, osobně se mi líbí návrh co tu dával jafobe. Ale mě by se líbil na posun námět spávkárna vozů např. Ryko Děčín nebo něco takového. Kde se přesouvájí vozy jednotlivými haly na různé opravy. Rozmanitost vozů nezná hranice. Až budu mít chvili o svátkách čas zkusím něco na tomto plácku vymyslet. Spíš bych teda měl dělat na svém panelu :) a taky konečně ukázat něco z mé vlastní výroby.
jirmicz

Příspěvekod mizl » pát 26 pro, 2014 12:55 pm

Ahoj přátelé,

mezi svátky jsem si jen tak hrál a stvořil jednu úplnou šílenost. Berte návrh jako tokové malé blbnutí a neberte jej moc vážně :D . Název layoutu jsem i pracovně pojmenoval jako "Zrcadlo".

Track 4 - Zrcadlo.jpg

Michal

Pro jirmicz: dostal jsi se k Rykovce v Děčíně ??
mizl

PředchozíDalší

Zpět na Modelové kolejiště