Ze stanice Železný Brod ( skrytá ) vyráží M262 s vozy. Část trati 035 vede hlubokým údolím řeky Kamenice, během cesty souprava projíždí dva tunely a mosty, a končí ve stanici Tanvald ( skrytá ). Zde je už připraven k odjezdu manipulační vlak tažený 735 zpět do Železného Brodu. M262 zde končí, cestující přestupují do M240 a pokračuje se dál po trati 036 směr Harrachov. Během zastavení ve stanici Dolní Polubný je možno zahlédnout 462.003 na vlečce ve sklárně. Singrovka projíždí Polubenským tunelem a vjíždí do stanice Kořenov. Vlevo z čerstvě opravené budovy výtopny vyjíždí na zkušební jízdu parní lokomotiva 404.003, kterou NTM nechalo opravit do provozuschopného stavu a zapůjčilo k provozování zvláštních vlaků na zubačce. Proslýchá se, že prý sem bude zapůjčena i německá BR 38 a budeme doufat, že nebude také havarovat jako její jmenovkyně v roce 1945... V otevřených dveřích dílny v depu vidíme další 426 ze čtyř "rakušanek", která prochází běžnou údržbou. Ve stanice je ještě připraven k odjezdu manipulační vlak naložený dřívím, tažený 466.3. Výpravčí dal signál k odjezdu a motoráček pomalu odjíždí ze stanice. Vpravo míjíme bývalou kancelářskou a skladištní budovu. Za několik minut se mašinfírovi naskytne překrásný pohled na údolí s řekou Jizerou, kola zaduní na jizerském mostě, vlak mizí v tunelu a dále pokračuje do koncové stanice Harachov ( skrytá ).
Takže téma bych měl uzavřené, s tímhle konceptem jsem spokojený, trať 035 mi poskytuje velký výběr vozů a lokomotiv pro budoucí smysluplný provoz.
Omlouvám se za případné nepřesnosti v článku, kolejiště bude kompromis a tedy i vize je fikcí

Inspirace
http://spz.logout.cz/trate/brodska.htmlS plánkem je to horší. Kromě toho, že se mi kolejiště nedaří zmenšit ( 7000mmx1200mm, sedm metrů čtverečních...jímá mě z toho hrůza

, tak teprve napotřetí se mi podařilo rozvrhnout prostor a výsledkem je skica, se kterou se dá dále pracovat ( ...nádraží se bude muset předělat, neřešil jsem vjezdy do SN, tam bude muset bý asi tobogán, mám přehozenou vlečku se stanicí Dolní Polubný a další chyby

Vycházel jsem z Tomášova posledního plánku. Rezignoval jsem na viditelné SN, zbavil jsem se viditelných oblouků, z boků jsem přidal kulisy, za kterými případně mohou být tobogány.
Nový návrh/idea ( a mám pocit, že poslední ) počítá se dvěma SN ( vespod SN1 Železný Brod/Tanvald, z prvého boku SN2 Harrachov, k úvaze s možností sjezdu do SN1 a otočení na vratné smyčce vespod), viditelná část kolejiště se "skládá" z úzkého obdélníku tratě 035 vzadu, výška 500mm od země ( hluboké údolí

z pravého boku Jizerský viadukt ( výška 700mm , řeka 500mm), za kulisou zprava SN2 a zbytek proti sobě položené dva "nepravidelné čtyřúhelníky", v jednom se nachází Kořenov ( výška 650mm ) a v druhém Dolní polubný s vlečkou ke sklárně ( výška 500mm )
http://imageshack.us/a/img546/2294/janekv2.jpgCo vy na to? Přidávat trať 035 nebo ne? Počítal jsem se šířkou údolí cca 350mm, možná by mohlo být užší, při výšce Kořenova v 650mm sedící člověk soupravu v údolí uvidí...
Chtěl bych poděkovat Tomášovi, Milanovi a Michalovi za jejich čas při dosavadní pomoci, připomínkách a ideích - dost jste mě při vymýšlení kolejiště posunuli. Moc díky.
Tomáši, jestli chceš, můžeš si to vzít jako intelektuální cvičení a taky se pokusit elegantně z klobouku vytáhnout slona

Já určitě budu kreslit paralelně s Tebou, akorát nebudu tak rychlý a nebude to přesné a pěkné. A ve 3D vůbec

Teď budu mít 14 dní fofr v práci a o víkendu nejsem doma - studijní cesta s rodinkou do Kořenova

, takže nebudu moct reagovat jako v předchozích dnech. Ještě jednou děkuji a hezký den.