radula63 - kolejiště Odbočná dle Milana Ferdiána

Fórum pro stavbu, přestavbu a provoz modelového kolejiště.

Moderátoři: StandaR, milan ferdián, Michal Dalecký, Jarda H.

Re: Kolejiště TT 160x110

Příspěvekod radekkrupka » úte 20 pro, 2011 11:07 pm

Sakra, měl jsem si to patentovat :D
radekkrupka

Příspěvekod cernos » stř 18 led, 2012 4:48 pm

Tak malinký update. O Vánocích nebyl ani jeden den chvilnku čas na práce na kolejišti. Po Novém roce se situace zlepšila a nyní je kolejiště v provozuschopném stavu :)
Udělal jsem jedno malinké video ze zajíždění Bastarda a plácnul ho na trubku
železničním modelářem od roku 2011 - TT, DCC
cernos

Příspěvekod chameleon » pon 23 led, 2012 8:49 pm

Výborný, gratuluji k prvním jízdě :wink: Akorát napříště bych trochu zpomalil, bude to na těch menších poloměrech vypadat ještě líp :wink:
chameleon

Příspěvekod cernos » úte 24 led, 2012 9:25 am

Díky, určitě bude jízda pomalejší. Teď mám celý přechod SN - odbočná položený na sucho na oboustrance abych zjistil problémy provozu na zlomech (stoupání/klesání). Na vratné smyčce od pravého zhlaví mi loko při vyšší rychlosti vykolejuje (špatně udělaný přechod rovinka - oblouk), tohle je taková mezní rychlost. Chci aby loko projela vše v extrémních podmínkách (tedy i vyšší rychlost) abych pak nemusel při běžném provozu hledat problémy tam, kde jsem je mohl již dávno mít vyřešené. Po narozeninách, začátkem února, vyzkouším průjezd s připojeným Y od Kuehna - další testy přechodu stoupání/klesání. Pak vše přijde upevnit na pevno sekunďákem a pojede se do koncové stanice... Mezi tím ještě musím pořešit vodoteč, bude to tam jen tak tak...
cernos

Příspěvekod cernos » ned 19 úno, 2012 5:15 pm

U jednoho místního borce (Netáhlo) jsem si objednal 3D vizualizaci svého kolejiště. Mrkněte na pár snímků ideálně odspodu nahoru ;) Tímto mu ještě jednou děkuji za krásnou práci.
Přílohy
17 - Oblouk před Černošicemi.jpg
03 - Celkový pohled na Cernos a prostor za nádražím.jpg
01 - Celkový pohled zleva.jpg
cernos

Příspěvekod milan ferdián » ned 19 úno, 2012 5:41 pm

Perfektní práce.Jen mám stále pocit,jak kdyby ty tratě nestoupaly.To mám tak dobré stoupání :?:
Limit příloh vyčerpán
milan ferdián

Příspěvekod cernos » ned 19 úno, 2012 6:25 pm

Milane v tomhle rozměru mi to vychází akorát na 4cm/m ve skryťáku a do koncový se pokusím jít jen na 3cm/m. Budu ale asi bojovat s vodotečí, proto jsem tak nějak uvítal Martinovu (Netáhlovu) iniciativu, když řekl že po ruce neměl žádný vodní mlýn a dal tam za nádraží hospůdku s baráčkem hospodskýho. Nebudu muset řešit velikost vodoteče - může to být klidně nějaký malý potůček/strouha :) O víkendu jsem si hrál s TrainControllerem tak se sem večer pokusm dát nějaký video z toho co je hotové. Tento týden mám v plánu připravit matroš a pustit se do koncový stanice...
cernos

Příspěvekod milan ferdián » ned 19 úno, 2012 7:14 pm

cernos píše:Milane v tomhle rozměru mi to vychází akorát na 4cm/m ve skryťáku a do koncový se pokusím jít jen na 3cm/m. Budu ale asi bojovat s vodotečí, proto jsem tak nějak uvítal Martinovu (Netáhlovu) iniciativu, když řekl že po ruce neměl žádný vodní mlýn a dal tam za nádraží hospůdku s baráčkem hospodskýho. Nebudu muset řešit velikost vodoteče - může to být klidně nějaký malý potůček/strouha :) O víkendu jsem si hrál s TrainControllerem tak se sem večer pokusm dát nějaký video z toho co je hotové. Tento týden mám v plánu připravit matroš a pustit se do koncový stanice...

Ty plánky kolejišť jsou jen inspirací.Nejde o to bezhlavě kopírovat vše,co já tam umístím :mrgreen:
Limit příloh vyčerpán
milan ferdián

Příspěvekod cernos » ned 19 úno, 2012 8:21 pm

To si ani nemyslím ani netvrdím, byť to tak možná vyznělo :) Jen se mi prostě ten tvůj původní plán líbil a chtěl jsem ho tak udělat. Nicméně s myšlenkou vyměnit mlýn za něco jiného jsem si už párkrát pohrával.
cernos

Příspěvekod Adam TT » ned 19 úno, 2012 9:22 pm

cernos píše:To si ani nemyslím ani netvrdím, byť to tak možná vyznělo :) Jen se mi prostě ten tvůj původní plán líbil a chtěl jsem ho tak udělat. Nicméně s myšlenkou vyměnit mlýn za něco jiného jsem si už párkrát pohrával.

Budeš se té krajinky držet ? Netáhlo to udělal pěkně. Jak se ti jeví provoz v té dolní stanici ? mě by možná trochu vadila ta manipulační kolej, ze které se dá vjet na odbočující trať. Co tím chcu říct: že z odbočné tratě se dá přijet pouze na jednu kolej.
Adam Buchal TT - ČD/ČSD - kolejiště v plánu
Adam TT

Příspěvekod Netáhlo » ned 19 úno, 2012 10:15 pm

Posílal jsem Cernosovi celkem 86 screenů, na kterých byl zachycen jeden takový ucelený provozní cyklus a věř, že vůbec ta manipulační kolej v odbočné stanici, nebyla problém a provozně bohatě stačí ty dvě dopravní koleje. V jednu chvíli můžou být ve viditelné části kolejiště Motorák, Manipulák a osobní vlak a kolejové zázemí tohoto kolejiště dokáže všechny tyto vlaky bez problému odbavit :wink:
Netáhlo

Příspěvekod Netáhlo » ned 19 úno, 2012 10:23 pm

A pár detailů ještě :wink:
Přílohy
09 - Traťové hospodářství.jpg
16 - Vjezdové návěstidlo do Černošic.jpg
55 - Manipulák v lukách mezi Černošicemi a Cernosem.jpg
Netáhlo

Příspěvekod cernos » pon 20 úno, 2012 6:31 am

Tak jsem všechny screeny nahrál k sobě na rajče

Adam TT píše:Jak se ti jeví provoz v té dolní stanici ? mě by možná trochu vadila ta manipulační kolej, ze které se dá vjet na odbočující trať. Co tím chcu říct: že z odbočné tratě se dá přijet pouze na jednu kolej.

Myslím že z provozem nebude žádný problém. Tak jak jsem si to představoval jsem napsal Netáhlovi a on to i pěkně udělal v TRS viz výše.
cernos

Příspěvekod milan ferdián » pon 20 úno, 2012 7:38 am

cernos píše:Tak jsem všechny screeny nahrál k sobě na rajče

Adam TT píše:Jak se ti jeví provoz v té dolní stanici ? mě by možná trochu vadila ta manipulační kolej, ze které se dá vjet na odbočující trať. Co tím chcu říct: že z odbočné tratě se dá přijet pouze na jednu kolej.

Myslím že z provozem nebude žádný problém. Tak jak jsem si to představoval jsem napsal Netáhlovi a on to i pěkně udělal v TRS viz výše.

Pánová,vy mě těmi screeny dost dráždíte. :wink:
Limit příloh vyčerpán
milan ferdián

Příspěvekod cernos » pon 20 úno, 2012 7:53 am

A Milane, je to dráždění alespň ku prospěchu věci?
cernos

PředchozíDalší

Zpět na Modelové kolejiště