od Miloš_P » pát 19 úno, 2021 11:01 am
Při přechodu na digitál jsem se taky nechtěl zbavit možnosti analogového provozu. Není na tom nic složitého. V podstatě na to stačí jeden dvoupólový přepínač, kterým se celé kolejiště připojí buď na DCC centrálu nebo na klasický 12V zdroj. Z původního analogového zapojení jsem zachoval pouze možnost vypínání jednotlivých staničních kolejí. Mašiny s dekodérem mohou jezdit na analogu, naopak to samozřejmě nejde, ale takové uspořádání umožňuje provoz bez toho, že by bylo potřeba hned digitalizovat všechny lokomotivy. Nepředpokládám, že budeš všechny provozovat najednou, takže dekodéry můžeš dát jen do těch, které budou nejvíce vytížené.
Dělat digitální jen jeden okruh mi nepřijde moc rozumné a provozně dost omezující, taky nevím, jak by DCC centrála snášela, pokud by se 12V z analogového napáječe dostalo na její výstup při přejezdu mezi analogovou a DCC částí. Samozřejmě se to dá ošetřit zabezpečeným přechodovým úsekem, ale pokud je možnost, že se něco pokazí, tak se určitě taková věc někdy stane.