Kolejiště H0- "Kolibov" dle návrhu p.Ferdiana

Fórum pro stavbu, přestavbu a provoz modelového kolejiště.

Moderátoři: StandaR, milan ferdián, Michal Dalecký, Jarda H.

Re: Kolejiště H0- "Kolibov" dle návrhu p.Ferdiana

Příspěvekod Jirka1984 » ned 15 říj, 2023 6:45 pm

Ivane tam se to nevejde. Je tam 10cm svetlost. Nevesel by tam prujezdny profil. Casem neco vymyslim z tehle vsech napadu.
Ted mam plne ruce s napasovanim kolejove spojky. Uz ma pulku napasovanou...
Jirka
Přílohy
20231015_204336.jpg
20231015_204351.jpg
Jirka1984

Příspěvekod Michal Dalecký » pon 16 říj, 2023 10:40 am

Za mě tedy když vidím tu poslední fotku tak bych příjezd klidně poslal přes spojku i se závorami pokud má být přejezd frekventovaný a zapadne do zabezpečení stanice. Někde mezi černými čarami. Je to kompromis stejně jako celé kolejiště a osobne bych se nedržel zuby nehty předpisů ale toho co se mi nejvíc líbí a mám z toho příjemný pocit :) :) Já ve vršovickém depu taky dělám příjezdovou panelovou cestu přes dvojitou spojku. Tak mi to vyšlo a i tak se mi to líbí ale depo je něco jiného. BTW s tou dvojitou spojkou je to skvělý řešení.

20231015_204351.jpg
:: H0, DCC, III-IV :: http://www.ambmodely.cz :: http://diskuze.modely.biz
Michal Dalecký

Příspěvekod nebel » pon 16 říj, 2023 5:46 pm

Každý máme vkus a zkušenosti z provozu odlišné, ale mne třeba vysloveně bolí oči z toho že by těleso přejezdu mělo jít přes jazyky výhybky. :)
V budoucnu H0, variace na téma ČSD a IV. epochy v nezávislé trakci.
nebel

Příspěvekod Michal Dalecký » úte 17 říj, 2023 5:52 am

Přesně tak :) pokud kouknu na možnou šířku této komunikace na 1,5 - 2 vozidla vedle sebe tak to vyjde pres křiž ale pres jazyky snad ne ale v realu to bude asi jinak.
:: H0, DCC, III-IV :: http://www.ambmodely.cz :: http://diskuze.modely.biz
Michal Dalecký

Příspěvekod StandaR » úte 17 říj, 2023 6:37 am

Za mě je pořád nejlepší varianta vyměnit remízu za nějakou kratší, trošku zkrátit koleje u ní a vést silnici za ní přes druhou stranu, celé je to strašně nešikovná situace.
H0 V Epocha osobní, VI Epocha Nákladní

Víc změněných plánů, než kdy výrobci vyrobili modelů :)
StandaR

Příspěvekod MichalM » úte 17 říj, 2023 7:20 am

Udělal bych tu silnici užší - širokou tak na jedno nákladní auto. Potom by se silnice dala směrovat téměř kolmo na koleje někde v místě srdcovek (silnici bych nechal lehce zešikma, ať to není jak podle pravítka). Přejezd bych udělal dřevěný, aby se dal pěkně dotvarovat ke kolejím. K silnici bych dal dopravní značku P8-Přednost před protijedoucími vozidly a k přejezdu pouze kříže s tím, že dnes už cesta slouží pouze jako účelová komunikace pro potřeby skladiště. Zastávku autobusu, případně parkoviště pro auta bych naznačil u nadchodu. Podobně je to třeba v Ústí nad Orlicí, kde je budova také uprostřed a před rekonstrukcí u ní bylo parkoviště. Při rekonstrukci vzniklo nové parkoviště vedle kolejí a podchod, přejezd ke staniční budově vyfasoval stále uzavřené závory. Akorát je tam rozdíl v tom, že skladiště u budovy úplně zaniklo a nakládka probíhá na nákladištích z vnější strany. U tebe je skladiště u budovy, proto bych to řešil těmi kříži.
MichalM

Příspěvekod Dusan » úte 17 říj, 2023 12:24 pm

Abe Simpson píše:Za mě je pořád nejlepší varianta vyměnit remízu za nějakou kratší, trošku zkrátit koleje u ní a vést silnici za ní přes druhou stranu, celé je to strašně nešikovná situace.

Pod to se podepisuji. 8)
HO(N),DCC,ep.II.-III.
Dusan

Příspěvekod Jirkátor » úte 17 říj, 2023 4:52 pm

Dusan píše:
Abe Simpson píše:Za mě je pořád nejlepší varianta vyměnit remízu za nějakou kratší, trošku zkrátit koleje u ní a vést silnici za ní přes druhou stranu, celé je to strašně nešikovná situace.

Pod to se podepisuji. 8)

Vždyť to říkám celou dobu. Remízu posunout o pár čísel doleva, za ní dát panelovou cestu na šířku jednoho auta a není o čem mluvit.
Tohle stavím já: viewtopic.php?f=1&t=12586
Jirkátor

Příspěvekod vojtas » úte 17 říj, 2023 10:31 pm

Taky bych to tak udělal. Ten přejezd na zhlaví takhle s DKS a angličany k tomu nebude nikdy vypadat moc dobře.
TT
vojtas

Příspěvekod HonzaM » stř 18 říj, 2023 6:07 am

vojtas píše:

Taky bych to tak udělal. Ten přejezd na zhlaví takhle s DKS a angličany k tomu nebude nikdy vypadat moc dobře.

Nebude vypadat divně když tam ta silnice bude pokračovat “do zdi”? Bude možně tam důvěryhodně upravit kulisu, aby na ní silnice pokračovala? Já bych raději přejezd udělal se závorami přes srdcovky kolejové spojky.
Naposledy upravil HonzaM dne stř 18 říj, 2023 7:11 am, celkově upraveno 1
FREMO, Zababov N-scale
http://www.1ku160.cz
HonzaM

Příspěvekod hopeter » stř 18 říj, 2023 6:51 am

20231013_182609.jpg

A co třeba takhle. Zkrátit opěnou zeď tunelu vzadu , upravit opěrnou zeď vpředu ( myšleno za remízou ). Tím by vzniklo místo pro úzkou příjezdovou cestu a kolem cesty před kulisou vysadit listnaté stromy s vysokou korunou. Tím by se zamaskoval ostrý přechod do zdi... Koleje a remíza by zůstali jak jsou. :wink:
V jednoduchosti je síla... :)
TT a G , epocha III / IV , jen si tak hraju ...,V jednoduchosti je síla... HOnza PETERa
hopeter

Příspěvekod Sandy » stř 18 říj, 2023 7:15 am

Nejjednodušší, nejelegantnější a nejlogičtější je varianta "Stavědlo"...
Úzká cesta pro příležitostnou obsluhu skladiště u vedlejší trati.
Sandy

Příspěvekod jipol57 » stř 18 říj, 2023 10:40 am

K návrhu hopeter:
Pokračování silnice by se mohlo namalovat na zdi. Perspektivně, a končit by mohla zatáčkou doztracena.
jipol57

Příspěvekod Martin Justiz » pát 20 říj, 2023 5:55 pm

Jirkátor píše:
Dusan píše:

Pod to se podepisuji. 8)

Vždyť to říkám celou dobu. Remízu posunout o pár čísel doleva, za ní dát panelovou cestu na šířku jednoho auta a není o čem mluvit.

Přesně tak, nejjednodušší varianta
ČD v Nku
Martin Justiz

Příspěvekod Jirka1984 » stř 29 lis, 2023 4:34 pm

Ahoj,nové křížení je pod sterkem a trochu zarostlé travou. Taktéž dvě poslední koleje. Udělal jsem jim světlejší štěrk jako že jsou nově opravované. Sehnal jsem starší stavědlo které se musí předělat k obrazů svému:) Sem tam vyrostl panáček. Trochu se zacina rýsovat druhá strana nadchodu. Bude tam panelová cesta k zastávce Bus. Příjezd na hlavní nádraží bude nejspíš zadem okolo remízy. Osvetleni a návěstidla v budou v další petiletce:)
Jirka
Přílohy
20231129_165943.jpg
20231129_170109.jpg
20231129_170127.jpg
Jirka1984

PředchozíDalší

Zpět na Modelové kolejiště