Tento model je firma Onega, je to Hand made. Dostal som sa k nemu čistou náhodou a reálna cena modelu je teraz okolo 100 Eur. Samozrejme ja som za neho toľko nedal. Ale nech nik nekarhá, prečo som ho patinoval. Odpovedám preto lebo bez patiny je to nic moc.
Čmeliak, hmm. Neviem Zaza. Fatk neviem, čakám asi na Roco alebo Piko, ktoré nechám od kamaráda prelakovať na ten žltý s červeným pruhom US Steel Košice. Samozrejme môj provoz je čisto fiktívny, aj keď sa sústreďujem na nemecké doly a hute, je to taký mix polsko-nemecko-československý. Teda bane a hute sú rovnaké a časť širokého rozchodu je tak ako v poľsku a aj u nás.. A to chcem stvárniť, len ten priestor.
Vďaka za odkaz

tie spriahla si musí postupne objednať a dať aj na vozy, ktoré budú v hutnom provoze, teda Veroniky, ingoty, struskové vozy a širokorozchodné vozy.
Patina je WASH, Olejové farby.. Samozrejme mohla byť lepšia.
Inak premýšľam, že vozy od Mehana, mno potrebujem 4 stenné klasické ruské vozy na prepravu železnej rudy. A vidím lacného aj výrobcu, čo robí Dumpcar ČSD, tuším sú to Poliaci alebo Litva.