Erz zum Stahl, Kohle und energie - Staviame pec

Fórum pro stavbu, přestavbu a provoz modelového kolejiště.

Moderátoři: StandaR, milan ferdián, Michal Dalecký, Jarda H.

Re: Hutě, Doly, Ocelárny v koľajisku

Příspěvekod igino » pon 15 dub, 2013 5:19 pm

zaza.office píše:Igino: To by jsi byl moc hodný. Koukám že jsi z Mostu, tuším, že máš přístup k 770.516 MUS, mohl bych tě poprosit o zjištění data jeho poslední TBZ? Mám jej v modelu a mám tam první datum, co mě napadlo (12.12.2000) , protože jsem neměl přístup ke skutečnému stroji. Děkuji

Nie, nie som z Mostu. Som úplne z opačného konca kedysi spoločného štátu. :roll: :wink:
igino

Příspěvekod E27 » pát 19 dub, 2013 5:51 pm

Igino, toho čmeliaka sa ti podarilo zistiť?

Prírastok do rodiny, tentokrát široký :) Doprava dechtu (deht) z budúcich koksovní

Obrázek

Obrázek

Obrázek
E27

Příspěvekod zaza.office » pát 19 dub, 2013 6:22 pm

Takže pane kolego, mám jen tři poznámky a) víc jich nebude? b) co jej bude tahat? c) slušelo by tomu spřáhlo Kadee

Jinak patina je naprosto brutální, prostě správný průmyslový chlív, pro oko příznivce těžkého průmyslu lahodící!!!!!!
zaza.office

Příspěvekod E27 » pát 19 dub, 2013 6:26 pm

a) víc jich nebude? - bodaj by, ale malo by byť, nie je to lacný špás takáto cisterna
b) co jej bude tahat? - T669 na široký rozchod :)
c) slušelo by tomu spřáhlo Kadee - to teda, musím ich zohnať

Inak ďakujem, proste obyčajná patina robí divy
E27

Příspěvekod zaza.office » pát 19 dub, 2013 6:51 pm

Ohledně pořizování takovýchto vozů bych šel jakožto nenáročný modelář cestou nákupu hračkových amerických ze setů např. firmy Mehano, konstrukce jsou si více než podobné. Jen můj pohled :) žádná výtka proti nákupu takovýchto krasavců.

Odkud bude čmelák? Lept? Odlitek? Hotový?

Spřáhla Kadee jsou zde, v tom ceníku je kde co, takže nutno pohledat. http://litomysky.cz/kadee/kad91.htm
zaza.office

Příspěvekod E27 » pát 19 dub, 2013 7:12 pm

Tento model je firma Onega, je to Hand made. Dostal som sa k nemu čistou náhodou a reálna cena modelu je teraz okolo 100 Eur. Samozrejme ja som za neho toľko nedal. Ale nech nik nekarhá, prečo som ho patinoval. Odpovedám preto lebo bez patiny je to nic moc.
Čmeliak, hmm. Neviem Zaza. Fatk neviem, čakám asi na Roco alebo Piko, ktoré nechám od kamaráda prelakovať na ten žltý s červeným pruhom US Steel Košice. Samozrejme môj provoz je čisto fiktívny, aj keď sa sústreďujem na nemecké doly a hute, je to taký mix polsko-nemecko-československý. Teda bane a hute sú rovnaké a časť širokého rozchodu je tak ako v poľsku a aj u nás.. A to chcem stvárniť, len ten priestor.

Vďaka za odkaz :) tie spriahla si musí postupne objednať a dať aj na vozy, ktoré budú v hutnom provoze, teda Veroniky, ingoty, struskové vozy a širokorozchodné vozy.

Patina je WASH, Olejové farby.. Samozrejme mohla byť lepšia.
Inak premýšľam, že vozy od Mehana, mno potrebujem 4 stenné klasické ruské vozy na prepravu železnej rudy. A vidím lacného aj výrobcu, čo robí Dumpcar ČSD, tuším sú to Poliaci alebo Litva.
Naposledy upravil E27 dne pát 19 dub, 2013 8:03 pm, celkově upraveno 1
E27

Příspěvekod pekl024 » pát 19 dub, 2013 7:17 pm

E27 : Už jsem se tu jednou zmínil, že do tohoto vlákna už nenapíšu. Tvá dokonalost modelu mě přivádí k šílenství. Jen tak dál, je to super, ať se daří.

Petr
pekl024

Příspěvekod zaza.office » pát 19 dub, 2013 7:24 pm

O čmelácích PIKO a ROCO už jsem něco někde viděl a při jejich avizovaných cenách jsem ukončil výrobu čmeláků pro veřejnost. Mám tu objednávku na zeleno-krémového, kterého zrovna bude dělat tuším PIKO, takže počítám s odřeknutím objednávky. Pro mě nemá smysl kupovat si továrního čmeláka, když byh při mé neschopnosti musel dát dalších cca 1500 za nátěr, který potřebuju.

Zběžně jsem koukal na ty hračkové cisterny. Jako barev a provededí je spousta, ale nezahlédl jsem nic podobného tomu, co sis pořídil ty. Leda upravit, což by pro tebe měla být hračka. Spíš se dají sehnat ty typy jako na tom plakátu z tvé fotky, ty tři bílé vozy s oranž pruhem a zeleným čelem.

Já osobně pro spřáhla Kadee využití nemám, ale jejich cena je velmi příznivá, viděl jsem tam snad 90 peněz za pár?
zaza.office

Příspěvekod E27 » pát 19 dub, 2013 8:02 pm

Ja sa skorej orientujem na toto (modela latvian)

Obrázek

Obrázek

Toto potrebujem.
A tá firma je Onega nie Hvezda.. pardon.

Obrázek
To je iná pálka, že? Fenomenálna cisterna.
E27

Příspěvekod zaza.office » pát 19 dub, 2013 8:10 pm

Nízkostěnné vozy poznávám, ty se taky dají sehnat z hračkových setů. Ta cisterna je dobré hovado, že to musím říct až takto neslušně (omlouvám se), mám pocit, že jsem ji zahlédl v nějakém videu na YT, když jsem koukal na videa s ČME3. Velmi zajímavé je, že cistena nemá rám při svých rozměrech, pokud rám opravdu nemá, tak nechápu, jak může být řazena v tak těžkých supravách, jak je v rusku a okolních státech běžné...
zaza.office

Příspěvekod E27 » pát 19 dub, 2013 8:56 pm

Predpokladám, že vozeň má silnú konštrukciu kotla, ktorá dokáže vydržať ťah. Kotol je položený na dvoch rámoch s podvozkami a prichytený "páskami". Príde mi to tak jednoduché a prosté a také škaredé, že je to až neskutočne pekné.
E27

Příspěvekod zaza.office » pát 19 dub, 2013 10:07 pm

Ohledně popisu konstrukce vozu s tebou souhlasím.Jenže si představ ty šílené síly,které působí na vůz,když je řazen někde na začátku soupravy, kterou musí táhnout 2M62, 3M62 nebo další několikadílné stroje či takové zvíře jako je ČME5,jenž si umí poradit se zátěží 8 tisíc tun...
zaza.office

Příspěvekod Tkadlec Jaroslav » sob 20 dub, 2013 6:54 am

ta předloha té ušpiněné cisterny je namalovaná ,že bych se držel spíš fotky ne kresby určitě to rusáci nebo kdo nevzali štětku a rozetřeli tak to určitě není..
Tkadlec Jaroslav

Příspěvekod E27 » sob 20 dub, 2013 2:44 pm

Nerozumiem ohľadne tej cisterny :? Čo s ňou mám spraviť?
E27

Příspěvekod zaza.office » sob 20 dub, 2013 4:09 pm

E27: Já MOŽNÁ tuším, ale nechci ti do toho mluvit, já se s tebou nemohu ani měřit, natož tě poučovat...
zaza.office

PředchozíDalší

Zpět na Modelové kolejiště