návrat

Fórum pro stavbu, přestavbu a provoz modelového kolejiště.

Moderátoři: StandaR, milan ferdián, Michal Dalecký, Jarda H.

Re: návrat

Příspěvekod miroslav lengyel » sob 12 bře, 2016 12:53 pm

Ha,tak Milan. :D Kdybyste si kanci nevymýšlely nicky,ale podepsali se jako já,tak by to bylo mnohem jednodušší. :wink:
Kde souprava zastaví vím naprosto přesně,v odpojeném úseku. :lol: Ve starém SN,kde to odpojitelné není zastavím taky,jen to chtělo poladit dekoše.Ledka na panelu blikne,sjedu z výkonu a vlak stojí přesně tam,kde potřebuji.
H0 II.epocha DRG+1souprava Würtenberg(startset)a pára K.P.E.V.ještě je nestihli přeznačit.
miroslav lengyel

Příspěvekod Gene_Simmons » ned 13 bře, 2016 10:16 am

Já mám v TC udělanou jen jednu detekci obsazení, dekodéry mám vyladěné, jak to jen jde (zajetá lokomotova, nastavení rychlostí - max, střed, min, kalibrace v TC) a stejně mi souprava 40x zastaví tam, kde má a pak se tam vloudí nějaký šotek a souprava vyjede z bloku až na výhybku :(. Takže až přikryju SN, tak si nikdy nebudu jistý, jestli mám soupravu tam, kde má být.
Modelový svět H0 Gene Simmonse
http://modelovy-svet-gene-simmonse.cz/
Gene_Simmons

Příspěvekod miroslav lengyel » pon 14 bře, 2016 4:28 pm

Tak dnes zase chvilka toho času,tak opět malinko kupředu.Ještě musím lidičkám zatřít bílé flíčky na hlavách,které jsou pod odloupnutí z výlisku. :D Ještě dodělám patníky,vdechnu nějaké listnáče a tenhle kousek by snad mohl bát OK. :idea:
Více zde: http://lengy.rajce.idnes.cz/Pristavek#217.jpg
Přílohy
217.jpg
H0 II.epocha DRG+1souprava Würtenberg(startset)a pára K.P.E.V.ještě je nestihli přeznačit.
miroslav lengyel

Příspěvekod MontyJack » úte 15 bře, 2016 3:17 pm

15032016606.jpg
Zdravím.
Také máme Fleischmanna ProfiGlass.
A také jsem z Ústí nad Labem.

Máme radu propájet všechny propojení kolejí drátem.
Moc se mi do toho nechce.
Ale je prý to jednonačně potřeba.
Určitě prý ve skyťáku.
A tvoje rada zní? Proletovat či ne?
Předem děkuji.

miroslav lengyel píše:Tak přezkoušky jsou zdárně za mnou,takže vzhůru do díla. :D Koleje v budoucí továrně IG Farben umístěny včetně šturců,ještě zbývá natahat dráty napájení ke kolejím,přestavníků a rozpojovacích kolejí na čelo pultu.Moc se těším na to řezaní kolejí,protože tento díl bude vyjímatelný.Trošku z toho budou bolet záda,ale holt se to musí vydržet. :lol: Zbytek fotek je na rajčeti a doufám,že zase nedostanu do kožichu,protože tentokrát jsem se fakt snažil. :lol:
http://lengy.rajce.idnes.cz/Pristavek#18.jpg
S pozdravem
Pavel MontyJack Votrubec

H0, DCC, Z21, epochy IV a V kolejiště pro výuku automatizace.
MontyJack

Příspěvekod miroslav lengyel » úte 15 bře, 2016 3:50 pm

No jo,už jsem slyšel. :D Nemám propájené všechny spoje a to ani ve SN,ale pouze tam,kde se při provozních zkouškách projeví nějaký problém,např. těsně za vekslí.Někdo napájí extra každý kus koleje,u FLM to není třeba,protože jak koleje,tak spojky jsou poněkud jiné kvality než u ostatních výrobců.Jestli chceš pro klid duše propájet spojky ve SN,tak ano,ovšem ne tak jak jsi to udělal,ale takto.Cín se krásně rozlije i pod spojky a drží to jak čert.
15032016606.jpg

Pokud je třeba udělat napájení na více místech,tak se na spojky napájí drát a pak se koleje normálně spojí,případně se může spojka opět propájet,ale není to potřeba.
http://shimiland.info/Elektro_02.html#
miroslav lengyel

Příspěvekod Gene_Simmons » sob 19 bře, 2016 4:09 pm

Hele Míro, minule jsi se dušoval, že nejedeš jako freTka :lol: a už máš pomalu hotové celé město :shock:, pěkná práce Obrázek.
Gene_Simmons

Příspěvekod miroslav lengyel » sob 19 bře, 2016 6:43 pm

Milane,ale tohle opravdu moc času nezabralo.Teď je však vyhlášena stavební uzávěra,bo mě skolila nějaké cholera. :? Nemůžu se skoro pohnout,horečka jak prase...vypadá to na chřipku asi...je to hnus,nepamatuji,kdy mi bylo takhle zle. :oops:
miroslav lengyel

Příspěvekod Gene_Simmons » sob 19 bře, 2016 10:27 pm

No jo teď je to chřipkový období, samej bacil. A nebo jestli to není nadměrnej zápal do modelařiny :lol: :lol: :wink:.
Gene_Simmons

Příspěvekod miroslav lengyel » ned 20 bře, 2016 7:24 am

No kéž bys měl pravdu,ale tohle bohužel není ten případ. :? Zítra už snad budu schopný do té míry,že navštívím svou lékařku,protože v tom stavu co jsem byl od pátku jsem nemohl opustit ani postel.Chci si nechat udělat rozbor krve,a aby si mě poslechla,nerad bych,aby se z toho vyklubal zápal plic. :oops:
miroslav lengyel

Příspěvekod Ales » sob 26 bře, 2016 6:50 am

Barbucha píše:Mám problémy na části, kterou jsem dělal jako první, takové detske chyby.... Izolovaná spojka uhnula ve zaštěrkované koleji (nikdy nepoužívat izolované spojky),

A co se dá používat místo izolovaných spojek ?
H0, moje kolejiště : http://samone.rajce.idnes.cz
Ales

Příspěvekod workous » sob 26 bře, 2016 2:35 pm

Můžeš říznout kolej...
Roco Geoline/DCC DR5000 + RocRail/JMRI momentálně v pauze..
workous

Příspěvekod mpinta » sob 26 bře, 2016 2:40 pm

Ales píše:
Barbucha píše:Mám problémy na části, kterou jsem dělal jako první, takové detske chyby.... Izolovaná spojka uhnula ve zaštěrkované koleji (nikdy nepoužívat izolované spojky),

A co se dá používat místo izolovaných spojek ?

Já třeba používám skoro všude vzduch. :D :D :D
... prostě mezeru. Dvě nebo tři žiletkové pilky jsou na řez akorát.
Někdy je potřeba kolejnice v okolí zpevnit (zalepením do patek), většinou ne, hlavně když jsou předem správně vytvarovány.
Použije-li se třeba FLEXI a nenaohýbá se předem, po rozříznutí se "rozšklebí".
Použití spojek je dobré v tom, že drží kolejnice v ose. Jenže je to příliš vidět.
Martin (LokoPin)
mpinta

Příspěvekod miroslav lengyel » sob 26 bře, 2016 2:45 pm

Hele kanci,nechtěli byste řešit izolované úseky někde jinde? :idea: :roll:
miroslav lengyel

Příspěvekod miroslav lengyel » sob 26 bře, 2016 3:55 pm

Mno,tak hostinec se sluneční terasou je na místě,takže náčelník snad bude konečně spokojen,že má kam zajít na pivko. :lol:
Přílohy
226.jpg
227.jpg
228.jpg
miroslav lengyel

Příspěvekod workous » sob 26 bře, 2016 5:29 pm

No vidím, že morybundus polevil a hned je tu stavební ruch :D jinak pěkný hostinec pod hradbami tam budou pařby....
Roco Geoline/DCC DR5000 + RocRail/JMRI momentálně v pauze..
workous

PředchozíDalší

Zpět na Modelové kolejiště