Moderátoři: StandaR, milan ferdián, Michal Dalecký, Jarda H.
MarekD píše:Řeším teď čím napájet kolejiště, mám trochu problém myslet dopředu co vše bude třeba napájet.
Zatím vím, že potřebuju napájet přestavníky (telefonní relé) 24DC na to mám nějaké trafo k ntb. Ale budu teď mít optobrány ke kterým mám komentář tento: Horní mez napájecího napětí je určena buď kondenzátorem C1 nebo mezí stabilizátoru 7812, což je 35DC (cca 24AC). no a já nevím jak to nějak zkombinovat jestli jestli mám používat více zdrojů. Navíc budu potřebovat napájet lampy, návěstidla atd...
Nějaká rada čím?
MarekD píše:Já v tom moc problém nevidím tohle plánovat teď, jediná kolej ještě neleží
MarekD píše:Jo to není problém jen elektru moc nerozumím a spíš potřebuju vysvětlení jak to na kolejišti funguje, všechno je přeci a jiné napětí. Relátka, osvětlení, další prvky jako optobrány atd... Jak se to řeší?
MarekD píše:Jo to není problém jen elektru moc nerozumím a spíš potřebuju vysvětlení jak to na kolejišti funguje, všechno je přeci a jiné napětí. Relátka, osvětlení, další prvky jako optobrány atd... Jak se to řeší?
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 9 návštevníků