Pánové, díky za rady, v pátek se na to podívám (dneska jsem běhal po doktorech a zítra jdu do práce

). Škoda, že se k MPx přestavníkům nedodává podobná šablona jako k Želvám, protože by to podle mě minimalizovalo počet "křivých montáží", kdy se podobné problémy mohou vyskytnout. Po včerejším "vrklání" nakonec chodí 7 přestavníků z 8, ale chodím kolem toho po špičkách. Napadá mě teď možná příčina - den předtím, než to přestalo chodit, jsem sochal nové sypané nástupiště a musím říct, že ne zrovna jemně (dlátem) - když jsem zpomezi kolejí dloubal to staré, tedy štěrk s disperzí, byť prolitý vodou, kinklalo se celé kolejiště. Stojí sice na spoustě noh (každý segment má čtyři vlastní), ale jak jsou segmenty pevně sešroubovány k sobě, tak se případný pohyb přenáší hlavně na ty nohy (kývá se to pomalu celé sem a tam jako kyvadlo). Takže zřejmě mohlo dojít k poruše geometrie přestavníků, sice malé (stanice je až na druhé straně kolejiště), ale přesto významné. Zajímavé je, že v té přední sochané stanici to na Hoffmany přímo pod nástupištěm, staré patnáct let, nemělo sebemenší vliv. Ten jeden MP5 ještě zkusím vyndat a vyzkoušet na stole.
2 Fox: Martine, mám aspoň kapku štěstí, vyhrál jsem Kocoura, co jezdí bezvadně na první pokus a úplně potichu. Brejlovci z první série a Bardotka, stará tři roky, vedle něj přímo řvou.