Moderátoři: StandaR, milan ferdián, Michal Dalecký, Jarda H.
HonzaM píše:Bylo by dobré ten vodič připájet mezi pražci k patce kolejnice, aby to pak zakryl štěrk.
chphoto píše:HonzaM píše:Bylo by dobré ten vodič připájet mezi pražci k patce kolejnice, aby to pak zakryl štěrk.
Tak jsem to chtěl původně, ale s flexikolejí mi to přišlo jako podstatně obtížnější než takto z boku. Sice by to asi vypadalo líp, ale takhle z boku to taky trochu zakreje štěrk a to pájené místo kdyžtak trochu přetře rzí.
chphoto píše:N... Jenže následně jsem vyzkoušel Digikeijs DR5000 a jejich komponenty a tak nějak jsem začal uvažovat nad tím, řídit vše z počítače (třeba programem JMRI) nebo jiným a jak jsem to viděl, dá se pak nastavovat (asi) i poměrně víc věcí než umí Marklin. Tak mám teď takové dilema.....
belgarat píše:Jestli mas moznost (a nemas odpor k) rizeni pocitacem - VZDY ti umozni daleko vice nez hardware. A navic se s casem moznosti pocitacoveho rizen zlepsuji (nove verze SW) aniz bys musel (temer) hrabat do dratu nebo dokupovat / menit HW. Vetsina PC rizeni Ti take udela webserver nebo ma ovladaci appku pro tablet a mobil - takze to vypada spis tak, ze na PC si designujes schema a nastavis reakce na udalosti, zatimco realne rizeni je pak dotykacem (ovladac lokomotivy) pripadne tabletem (kolejove schema - staveni cest). Nijak to nevylucuje monitor (od toho ridiciho PC) zaveseny nad kolejistem, kde mas prehled o vsem
Ale dilema Ti to nevyresi: misto uvah zda PC ano nebo ne se budes trapit uvahami KTERY software vybrat
Jirkátor píše:chphoto píše:N... Jenže následně jsem vyzkoušel Digikeijs DR5000 a jejich komponenty a tak nějak jsem začal uvažovat nad tím, řídit vše z počítače (třeba programem JMRI) nebo jiným a jak jsem to viděl, dá se pak nastavovat (asi) i poměrně víc věcí než umí Marklin. Tak mám teď takové dilema.....
Ovládání z počítače zatím neplánuju, ale ani se nechci od té možnosti odstřihnou a tak jsem koupil DR5000, kterou bych jinak pro ovládání prostřednictvím MGP vlastně ani nepotřeboval (ale než upgradovat z21 start to už si připlatím na DR5000+). Pokud MGP po dokončení připojím k centrále, měla by pak být možnost ovládat i prostřednictvím PC. Jenže to mi, po pročtení včech vláken pojednávající o programech k ovládání kolejiště, připadá jako hodně složitá záležitost. Proto jsem to udělal tak jak to mám, po dokončení budu moct normálně jezdit a u toho zkoušet programovat JMRI nebo něco jiného. Když ovládání z PC nezvládnu (a vypadá to, že i jiní s tím dost zápasí), tak se nic neděje a můžu jezdit, ale když by PC byl jediný způsob řízení, tak jsem v ... . Však ty víš kde myslím.
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník