Tak jsem se dnes prohrabával staršími návrhy, které jsem nahrával na fórum a přiznám se - musel jsem se smát. Většinu kýblů špaget jsem vyhodil a uvědomil si, že jsem už dávno ve slepé uličce. A tím myslím i s posledními návrhy, které jsem zde třeba ani neprezentoval.
Další, čím jsem se poslední dobou prohrabával jsou Milanovy knihy... Už jsem i uvažoval nad tím, že si postavím něco malého (např. Dolní Lhota...), což byl ostatně i původní záměr. Pak mě ale napadlo, že mám skutečně celkem velký prostor a bylo by škoda jej nevyužít. Z nejnovější knihy se mi jednoznačně nejvíc líbí Annín, to je naprosto špičkový plánek! Ten se mi ale nedaří dostat do mého prostoru ani omylem. Zkoušel jsem i varianty, kde osobní stanice končila všemi kolejemi ve šturcu a nešlo mi to. Víc nebudu prozrazovat, pokud vím, Milan tento plánek kromě knihy nikde nezveřejnil.
Potom mě napadlo, že bych mohl udělat pospojování malých kolejišťátek, jako tady kdosi vytvořil v TRS (omlouvám se, nevím už kdo to byl...). To se ale zase neshoduje s mými představami o provozu, který by měl být trochu pestřejší, než 810 s nákladním vozem. Dále mě napadlo vzít už výše zmiňovanou Dolní Lhotu a místo do koncové stanice vést trať podél stěny na úzkém panelu, kde by byla koncová. Dokonce jsem měl v myšlenkách tuto koncovou vymyšlenou jako úvraťovou s tím, že by trať objela zpět celou místnost a na druhé straně "panelu" by byla teprve koncová.
Potom se stalo to, že jsem nahlédl do tématu k Michalu Šuhajdovi. Jeho výtvor mě naprosto uchvátil. Musím uznat, že jeho poslední plánek má z mého pohledu opravdu blízko k dokonalosti. Hlavně se mi líbí propojení modulů a kolejiště. Celek je vlastně celkem jednoduchý a přesto dokáže posadit na... však víte kam. Ale ne, že bych chtěl stavět to samé co on, to si nemyslete.
Poté jsem se rozhodl, že stůl nebude muset být u zdi, ale že třeba za ním může vést trať. O stanici asi nemůžu uvažovat, jelikož by to už bylo asi moc široké a já bych pak neměl prostor na sezení. A taky, že možná nepoužiji původně zamýšlený stůl, ale vyrobím si vlastní, třeba z půlky sklopný. Jestli jste dočetli až sem, gratuluji, samotnému se mi to nechtělo ani kontrolovat od chyb

Co jsem tím vším vlastně chtěl říct'? Že jsem asi nucen prozatím rezignovat na jakékoliv plánování a tak nějak jsem měl potřebu nastínit zde tok svých myšlenek. A taky to, že jsem nezanevřel a snažím se najít přijatelné řešení. Jo, a vše nejlepší do nového roku 2015