TT segmentové kolejiště - 240 x 160 x 350 cm

Fórum pro stavbu, přestavbu a provoz modelového kolejiště.

Moderátoři: StandaR, milan ferdián, Michal Dalecký, Jarda H.

Re: TT "kolejiště do dílny" - 240 x 160 cm

Příspěvekod josooo » ned 26 říj, 2014 5:05 pm

Ahoj Jeňo

Tvoje vlákno sledujem už od začiatku. Fandím tvojej vytrvalosti. Dúfam, že to dotiahneš do konca a budem sa môc pozrieť na nejake fotky zo stavby.

Jozef
TT, ČSD, III/IV epocha, Zbierka sa rozrastá ale koľajisko stále nenarastá:-(
josooo

Příspěvekod kubulak » ned 26 říj, 2014 5:52 pm

Jen k tomu stolu (necetl jsem tohle vlakno cele od zacatku, takze treba je to pro tvoje ucely nesmysl):

Ja to mam vymyslene tak, ze stul je o par cm nizsi, nez vyska kde zacina kolejiste, nohy stolu jsou dole opatrene pojezdovymi kolecky (ala koleckova zidle), s brzdickami, v Hornbachu/Obi apod. to stalo do dvou stovek?

99% casu kdy nemodelarim je stul zasunuty pod kolejiste (=nezabira misto v mistnosti), kdyz chci kutit, tak si ho vyvezu ven. A cela plocha je k dispozici pro kolejiste.

Ke zvazeni...
HO, CSD epocha IV, DCC
kubulak

Příspěvekod Jeňa Sova » ned 26 říj, 2014 5:57 pm

Ahoj josooo,
děkuji za podporu. Bohužel člověk jisté situace v životě neovlivní a tak jsem tam, kde jsem. Momentálně můžu tak po večerech sedět u toho wintracku a nebo v práci při pauzách u sešitu a tužky. Snad už tento prostor bude konečným řešením. Stavba bude probíhat pomalu. Nemám z práce moc času a navíc to není levná záležitost. Ještě ta moje jeskyně... pardon, dílna není hotová. Nemá to okna, tak to je skoro jak jeskyně :lol:
Jeňa Sova

Příspěvekod Jeňa Sova » ned 26 říj, 2014 6:01 pm

Ahoj kubulaku,
to zní zajímavě. Ale, to musíš mít kolejiště dost vysoko, ne? Aspoň stůl, který je podobný tomu, co tam bude, má na výšku 75 cm. Když přidám kolečka, je to ještě víc. Nemám teda stůl s nožičkama, ale s deskama jako bočnice... A ještě jedna věc - chci si časem vytvořit pod kolejištěm dvířka a dovnitř si skládat různé drobnosti do úložných systémů. Což by ale stolu nevadilo, pokud bych sehnal jiný, vhodnější.
Jeňa Sova

Příspěvekod Jeňa Sova » ned 26 říj, 2014 7:22 pm

Pro lepší orientaci přikládám plánek přímo z WT.

http://img16.rajce.idnes.cz/d1603/10/10 ... .jpg?ver=0
Jeňa Sova

Příspěvekod jirmicz » ned 26 říj, 2014 8:01 pm

Zdravím kolegu strojvedoucího. Taky sem na tom podobně, plánů v hlavě strašně moc, ale realize je trochu složitější. Na tom plánu se mi moc nelíbí ta stanice v oblouku. Je to takový divný.
jirmicz

Příspěvekod Jeňa Sova » ned 26 říj, 2014 8:47 pm

Zdravím tě jirmicz,
ty taky jezdíš s mašinkama v měřítku 1:1? K té stanici - máš pravdu, je velmi neobvyklá. V reálu určitě neexistuje takto vypadající stanice. Na druhou stranu, je to dobrý kompromis a v železničním modelářství bývají takové stanice vidět. Délka kolejí v oblouku je dostatečná pro vykřižování dlouhých vlaků. Další možností by bylo udělat v oblouku celou vlečku a tuto stanici považovat za předávací kolejiště. Pak by ale trať musela dopravnu obejít a napojit se na jednom jejím konci.Přemýšlel jsem, že by tato stanice neměla nástupiště a v její blízkosti bych udělal zastávku. Nebo ji udělat úplně jinak. Ono, vlastně jde spíš o koncept řešení kolejiště, finální podoba dopraven se ještě určitě změní. No, je asi třeba se na to vyspat. Nejlépe několikrát :lol: Každopádně všem moc děkuji za vaše připomínky.

Editace:
Nedalo mi to.

Projekt XY.jpg
Jeňa Sova

Příspěvekod jirmicz » ned 26 říj, 2014 9:23 pm

jj jezdím. Spíš bych tam udělal nějakou vlečku a z koncové stanice by se jezdilo normálně na "barvu" dříve se tomu říkalo vlečkový vlak a nebo jako PMD. Aspoň by ten provoz by zajímavější.
Ha, nevšiml jsem si editace. To už je o dost lepší.. :)
jirmicz

Příspěvekod Barbucha » ned 26 říj, 2014 9:35 pm

Trošilinku bych ještě protáhl tunel, tak krátký by asi neměl ekonomické opodstatnění, dělal by se zářez. Vypadalo by to jak takové ty tunýlky z plastu na koberec :-).
DR, H0, epocha III c, v neplánované pauze.
Barbucha

Příspěvekod Jeňa Sova » ned 26 říj, 2014 9:43 pm

Jde o ty Fallsy. Mám už tři a chci z nich tu ucelenku... S dosluhujícím Sergejem v čele. A co je nejlepší k těm vozům? Podle mě důl. Zas nevím, jestli bych ho zvládl znázornit pěkně. Nejsem jako "E27", ten to umí! Proto mě napadla varianta, že se materiál dováží autama ke stanici. Ale to je asi celé blbost, co?
Jeňa Sova

Příspěvekod Jeňa Sova » ned 26 říj, 2014 9:45 pm

Barbucha píše:Trošilinku bych ještě protáhl tunel, tak krátký by asi neměl ekonomické opodstatnění, dělal by se zářez. Vypadalo by to jak takové ty tunýlky z plastu na koberec :-).

Jsou i krátké tunely, např. ve skále na svahu. A navíc je v něm schovaný menší poloměr. Nicméně, delší být může, to je pravda.
Jeňa Sova

Příspěvekod hank » pon 27 říj, 2014 7:08 am

Jeňa Sova: Však nemusíš těžit jenom uhlí. Ve wapkách se dá vozit sklářský písek, sádrovec... A jestli chceš vidět zařízení pro vykládání uhlí z wapek na lokálce, jeď se podívat do Sedlčan.
... i my dědci ještě můžeme být všelijak užiteční...
Es ist viel später als du denkst.
hank

Příspěvekod miroslav lengyel » pon 27 říj, 2014 8:59 am

To nemusí tak daleko,stačí do Vysokého Mýty a mrknout do Karosy. :D Jinak vykládkové koleje vyráběl Fleischmann a Piko,najelo se s vozem na kolej a vůz se vysypal.
http://www.stummiforum.de/viewtopic.php?p=1021498
http://www.myvideo.de/watch/8306375/Sch ... _Entladung
H0 II.epocha DRG+1souprava Würtenberg(startset)a pára K.P.E.V.ještě je nestihli přeznačit.
miroslav lengyel

Příspěvekod Jeňa Sova » pon 27 říj, 2014 10:20 am

Díky vám oběma. Až takto detailní to nebude, Fallsy jsou od Detailu a nebudou mít sklopné bočnice. Možná si do nic dodělám vyndávací náklad, ale to je tak všechno. "Vykládat" se budou mimo mé kolejiště (v SN). Jde mi opravdu jen o to místo nakládky. Na důl/lom bych stejně nenašel prostor. Nebo ho tam někde vidíte? Nemusí být u té střední stanice... Vlastně, ještě mě napadlo, že by z dolu/lomu mohl být materiál přivážen po úzkokolejce.
Jeňa Sova

Příspěvekod Jeňa Sova » úte 28 říj, 2014 2:45 am

Jestě mě napadlo, že místo úvraťové stanice použiji Velkou Kraš v modulech. Ale ta je o deset cm širší a muselo by se upravit i vedení tratí. Byl by pak už hodně úzký vstup do pokoje, protože z druhé strany zasahuje deseti centimetry stůl.
Jeňa Sova

PředchozíDalší

Zpět na Modelové kolejiště