jrtrain píše:Ahoj všem
Jsem rád, že jsem objevil na českém netu alespoň něco o FCS, jako je tato diskuze. Rád bych s ním začal a tak se pídím po informacích, které bohužel nejsou ani na webu výrobce.. např. co vše v sobě mají jednotlivé modely. Mám za to, že start sety jsou ochuzené o některé prvky, např. možnost zastavení vozidla na silnici (před přejezdem, garáž, zastávka apod.).
Pro začátek uvažuji o nějakém starsetu, asi ten battery set. Má někdo zkušenost o možnosti přestavby na český BUS, např. RTO, nebo RO (H0)? jedná se mi o autobus jezdící v období 60-70 let. Velmi ne zaujala možnost pořízení ND a vlastní stavby
Jinak předpokládám, že originál drát do silnice se dá nahradit jiným (levnějším) ocelovým drátem, nebo se mýlím?
Prohlížel jsme si některé zde uvedené odkazy a jsme mile překvapen možnostmi i v TT, jelikož osobně jsem Téčkař (H0 máme v klubu).
Jinak po teoretické stránce jsem se s FCS seznámil trochu (katalog, net,...) a viděl i v akci na jednom z veletrhů v Norimberku (velice slušně jim to tam švihalo serpentiny nahoru dolu

), ale v "ruce" jsem ho ještě neměl. Předem díky za rady
Jirka
Ahoj ,také jsem rád,že se našel někdo další se zájmem o toto téma.
Já s FCS teprve začínám,ale co vím,tak vozy ze start setů jsou plně funkční co se týče zastavování.Zastavování způsobuje elektromagnet
zabudovaný v silnici,který působí na jazýčkový kontakt ve vozidle a ten rozepne napájení motorku v každém autě.
Existují doplňkové moduly(viz příspěvek výše),které umí blikat ,svítit ,zpomalovat nebo zastavovat na určitou dobu.Domnívám se,že tyto moduly nejsou standartně ve vozech od Fallera,ale musejí se dodatečně doplnit.
Start set je takový zvýhodněný balík,za cenu samostatného auta tam máš i 10m drátu tmel na silnici,barvu,svodidla a vodorovné dopravní značení.
Drát prý není radno nahrazovat něčím jiným,on je totiž dost citlivý,když ho dáš dáš příliš hluboko,tak to už nefunguje.
S přestavbou ti určitě poradí Richard,myslím,že zrovna nějaký autobus z batery setu v H0 předělával.
Já se snažím o TT,už mám nakoupeny některé věci na přestavbu malé cisterny,a také chci udělat nový reálnější autobus vybavený modulem FCS-3.