Uf, nejak sa debata rozrástla...
To
all:
Na začiatok snáď len toľko, že Milan to vystihol úplne presne - za dobrotu na žobrotu. S dotyčným som si to už vybavil, a jasne som mu vysvetlil, že toto je prvé a zároveň posledné koľajisko, čo pre neho vydiskutujem na fóre, ak teda bude ochota aj zo strany ostatných... A potom nech si to už rieši sám, hádať sa tu za neho nebudem...
To
Michal:
Jak jsem Tě "zvozil" ohledně depa? Psal jsem, že ve stanici, jak je navržená nemá žádné depo (natož s točnou) co dělat. Tedy že pokud ude pouze depo, je to pitomost. To platí, vysvětlení proč viz výše.
No Michale, napísal som to samozrejme trošku nadnesene a s emóciami. Slovom "zvozil" som to myslel skôr tak, že si mi to ako ideu zamietol, trošku "razantnejším" spôsobom, ako bol možno potrebný...

Ale tiež je pravda, že som nikdy nenapísal nič v duchu, že chcem mať
"IBA DEPO". Tuším som to formuloval nejak na spôsob
"rozšírenie stanice" ako takej, ako celku, nie len doplnenie depa. Zo všetkých odpovedí v tejto téme som už aj ja pochopil, že v tom štádiu, kde sa stanica nachádza teraz, nemá depo absolútne žiadne opodstatnenie...

to som šikula, čo...
K Michalovmu návrhu stanice - veľmi sa mi to pozdáva, ale
HLAVNE sa to podáva dotyčnému. A nové info pre mňa je, že ten truhlík, ktorý toto koľajisko chce, "odrazu" vydefinoval, že paru prevádzkovať nebude, čiže mu stačí jednomiestna remíza... Michale, dá sa niekde rozumne tá jednomiestna remíza do toho tvojho náčrtu zakomponovať...?? A ak hej, tak kde??
Inak dotyčný nemá problém ani so zaústením pravej časti koľajiska skôr do tunelu, ale len ak to bude za cenu, že si dostatočne užije jazdu krajinou pri výjazde vlakov z ľavej časti, čiže niečo podobné, ako tu bolo navrhnuté... Ale dosť dobre si ani on ani ja neviem predstaviť, že ako potom bude trať pokračovať ďalej, pretože celkový tvar plánu chce mať zachovaný... A dajme tomu, že tam môže byť aj ten tobogan, ak to bude potrebné...
S tým posunom - jednoznačne by ho chcel. Vyrovnanie stanice do nivelity +/- 0 však niečo obnáša, ale o čo presne by šlo? Myslím tak celkovo...
To
Milan Ferdián: inak som pracoval aj na Mrázove, pretože stále ma mrzelo, že tá stanička je taká malá. Trochu som ju rozšíril, a aj celé koľajisko trošku zväčšilo rozmery, i keď len minimálne. Pošlem ti obrázky, resp. odkazy cez SZ, ale momentálne som na služobke, takže internet mám len sporadicky. Zrejme cez víkend. Potreboval by som len komentár k tomu, či to tak vôbec môže existovať...