JiriKTT píše:Vjezdová návěstidla by měla být spíš žlutá / červená, protože strojvedoucí by měl být upozorněn, že povolením vjezdu do stanice není předvěštěno povolení odjezdu. Proč jsou některá odjezdová návěstidla s bílou a jiná ne? Spíš bych v tomto případě volil pouze zelená / červená a pruhy stejné šíře - platná jen pro vlak.
V Řeporyjích bych použil obě návěstidla stožárová, obě jsou u manipulačních kolejí, asi v obou případech výjezd z vlečky. V Rudné opět u manipulačních kolejí stožárová, ve zhlaví obě trpasličí. Jen mám celkově problém s tím, zda použít jakákoliv seřaďovací návěstidla. Ale když už ve stanicích, kde nejsou všechna návěstidla potřebná pro řízení posunu (odjezdová u každé koleje a seřaďovací), tak bych je dal jen u výjezdů z vleček. Každopádně ta dvě ve zhlaví v Rudné - proč zrovna na těchto místech?
Děkuji za reakci a pokusím se snad z většiny obhájit

Nad vjezdovými návěstidly ještě zauvažuji, protože tam máš samozřejmě pravdu a žlutá by tam měla být a svítit tedy vždy s polečně se zelenou, když na výjezdu nebule zelená. Co se týká odjezdových návěstidel, tak třísvětelná mam tam kde provádím posun a dvousvětelné je tedy v místech kde posun neoprobíhá - tam by tedy možná stálo za to i návěstidla osadit s pruhy stejné šíře.
Co se týká seřaďovacích, tak tam je volba stožárových a trpasličích především z důvodu estetiky, kde trpasličí je takové zajímavé ozvláštnění a zejména u seřaďovacích mi to přijde i častější. Dalším důvodem je tak trochu pojistka, kdy u hrany kolejiště se snažím trochu eliminovat možné ulomení. Pravé seřaďovací stožárové návěstidlo v Řeporyjích navíc plní funkci skupinového, tedy platí pro všechny ty tři odstavné koleje na vlečce, takže tam jsem ho dal záměrně aby bylo jakože více viditelné ze všech těhlech kolejí. Co se týká Rudné, tak zde jsou krom jednoho všechny trpasličí především z toho ozvláštnění. To u skládkové koleje pak i z bezpečnostně preventivních důvodů a to u té krátké odstavné koleje (zde bude zbrojení naftou), tak z výše uvedeného důvodu, že u delších lokomotiv by strojvedoucí v mašině musel lízat sklo, aby na něj viděl, tak proto opět trpasličí a na opačné straně, aby mohlo být přeci jen o kousek dál a tím lépe viditelné (viz dřívější příspěvek). Jediné stožárové je tak na vjezdu od Berouna a tam je i ve skutečnosti, tak jsem ho tam také nechal. Ono i že posun je plánován jen do tohoto směru je také převzato ze skutečnosti a vlastně se mi to i líbí a vlastně odtud je mnohem lepší přehled o nádraží, než kdyby se zajíždělo do toho obloukového vjezdu směrem do Hostivic. Abych nezapomněl, tak to poslední trpasličí je u občas využívané krátké koleje k odstavení buď lokomotivy, nebo motorového vozu.
Každopádně máš pravdu, že u takto malých stanic, navíc s ne dálkově řízeným provozem by zde nejspíše žádná seřaďovací návěstidla nebyla, ale jak už jsem psal výše. Úplně bez návěstidel jsem to nechtěl, tak proto jsem si jich tam těhlech pár (podle mě nejpodstatnějších) dal.