Moderátoři: StandaR, milan ferdián, Michal Dalecký, Jarda H.
JiriKTT píše:... tak musí být postavena cesta najednou od vjezdu do odbočky až na kolej skryťáku, jinak bude nutné s vlakem zastavit na trati bez viditelného důvodu...
Jirkátor píše:... ale je divné, když lokomotiva stojí u vjezdového návěstidla a předvěst je uprostřed vlaku.
JiriKTT píše:Michal Šuhajda:
v podstatě souhlasím. S předvěsmi jsem zatim "neprudil", celé návěštění je na několik příspěvků. K vjezdu do skryťáku od odbočky mě vede to, že pokud tam žádné návěstidlo nebude, tak musí být postavena cesta najednou od vjezdu do odbočky až na kolej skryťáku, jinak bude nutné s vlakem zastavit na trati bez viditelného důvodu. Pokud tam bude jakékoliv návěstidlo (třeba hlásky nebo hradla), tak lze postavit cestu jen k tomuto návěstidlu a pak samostatně od tohoto návěstidla do skryťáku. Ale je to jen o požadavku autora, zda to využije, nebo ne.
Libor píše:Ještě mne napadá takový dotaz: mohla by být ve směru z jižní do severní nejpve přezvěst a až potom vjezdové návěstidlo pro jižní stanici ? To by mi pomohlo jednak posunout vjezdové návěstidlo tam, kde mám více místa a jednak před jižní stanicí prodloužit úsek pro posun. Nějak tak, jak naznačeno na obrázku. Není to úplná blbost?
Michal Šuhajda píše: ... Mmch. kouzlo původního Milanova návrhu, je v tom, že tam má krátké stanice = krátké vlaky tedy i ten nejdelší vlak (dolní SN - loko + 8 vozů) se vejde mezi odbočky
Jirkátor píše:Nějak ti nerozumím. Co máš na mysli tou postavenou cestou? Myslíš tím přestavení potřebných výhybek na kolejišti, nebo analogii jízdní cesty v reálném provozu, kdy se na návěstidle rozsvítí znak dovolující jízdu.
Už vůbec nerozumím potřebě zastavit s vlakem na trati při jízdě od výhybky do skrytého nádraží. Prostě ta souprava jede do jiného obvodu stanice, který ale není vidět a kvůli tomu přece nemusí cestou zastavovat.
Proběhl jsem celé vlákno a nikde jsem si nevšiml zmínky o tom, jak bude Libor kolejiště ovládat.
Jirkátor píše:A jak ty jízdy dopadly?
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 3 návštevníků