Stanice M.Branice - Oslavany TT Kuehn/Tillig

Fórum pro stavbu, přestavbu a provoz modelového kolejiště.

Moderátoři: StandaR, milan ferdián, Michal Dalecký, Jarda H.

Re: Stanice M.Branice - Oslavany TT Kuehn/Tillig

Příspěvekod miroslav lengyel » pon 18 kvě, 2015 3:41 pm

A v čem je problém? Tak si kup 2 ks
Obrázek
nastav to tímto
Obrázek
nebo tohle
Obrázek
a k tomu zase tohle
Obrázek
a máš most jak byk.
Pilku a lepidlo snad máš? :D
Edit:Nebo si přitesej dle potřeby ten první co jsem posílal a opět nastav těmi pilíři.
Edit2: A kdybys nevěděl jak na to,tak nad kolejištěm máš fotku kamenného viaduktu. :lol:
H0 II.epocha DRG+1souprava Würtenberg(startset)a pára K.P.E.V.ještě je nestihli přeznačit.
miroslav lengyel

Příspěvekod Tomáš » pon 18 kvě, 2015 4:22 pm

Já bych to viděl takto. Zkusím to nechat vyřezat z překližky. Mě ten z kamene moc nesedí :roll:
Přílohy
230467.jpg
"TT" - NYNÍ UŽ DCC - IV 1985-1995 (pád ČSD)
Tomáš

Příspěvekod Barbucha » pon 18 kvě, 2015 5:04 pm

Dobře děláš, ten "kamennej" je hnusnej jak dekl v kadibudce. Konstrukčně ho moc nechápu :-).
Takže měřítko nepotřebuješ, pochlapil ses :mrgreen:
DR, H0, epocha III c, v neplánované pauze.
Barbucha

Příspěvekod Tomáš » pon 18 kvě, 2015 6:32 pm

Já bych toto uzavřel. Zrovna jsem celou hodinu přemýšlel,jak by ten most šel udělat. Ta moje vize jít do mínusu,bohužel realizovat nelze. Ono na to totiž skutečně není místo. Celková šíře je 75cm. Z ní odečtu 40cm pro stanici M.Krumlov +-0 a zbývá nám nějakých 35cm. No a do nich se musí vejít dvě tratě,kulisa a část tratě za kulisou. Nejde tedy hned za stanicí udělat díru do -12cm. Z toho plyne,že most bude mít těch 8cm na výšku maximum. Délku můžu natáhnout až na 40cm. Most který má ve skutečnosti necelých 10m na výšku je pěkný drobeček, proto se mi zdá použití kamenných nebo i betonových oblouků jako blbost. Tyto mosty vynikají právě svojí výškou kolem 40m.

Vidím to tedy na nějaký ten klasický "železňák" . Buď klasika
http://www.mala-zeleznice.cz/vyrobky/v2121213.jpg

Nebo použít dva menší kousky a dát je hned za sebe ze středovým pilířem.
http://www.mala-zeleznice.cz/vyrobky/v2121523.jpg

Mému oku by skutečně nejvíc lahodil tento typ,ale nejsem si jist zda to nebude při tak malé výšce působit jak pěst na oko
http://www.mala-zeleznice.cz/vyrobky/v4122313.jpg
Tomáš

Příspěvekod Myšpulín » pon 18 kvě, 2015 6:42 pm

Pokud můžu poradit, chce to most s dolní mostovkou, tedy třeba ten tebou navrhovaný. Nebude ti ubývat světlost o tloušťku mostu. A klidně dva za sebou, máš-li místo. A nezapomeň, v údolí bude nejspíš potůček a ten musí někam odtéct. Minimálně za nějaký ostroh, když už ne ven z kolejiště.
H0, III až IV, ČSD, nemodelář
Myšpulín

Příspěvekod Tomáš » pon 18 kvě, 2015 6:51 pm

Myšpuline díky za názor. Ano horní mostovka by byla ještě větší blbost. Ty by jsi z těch tří vybral který? Ještě se nesmí zapomínat,že ty mosty tam budou dva, kousek od sebe,tak by asi měly být podobné konstrukce.?
Potůček zde nebude. Pouze silnice a vegetace. Porok bude pod třetím mostkem do Oslavan. Ten bude nejmenší. :roll:
Tomáš

Příspěvekod milan ferdián » pon 18 kvě, 2015 6:52 pm

Myšpulín píše:Pokud můžu poradit, chce to most s dolní mostovkou, tedy třeba ten tebou navrhovaný. Nebude ti ubývat světlost o tloušťku mostu. A klidně dva za sebou, máš-li místo. A nezapomeň, v údolí bude nejspíš potůček a ten musí někam odtéct. Minimálně za nějaký ostroh, když už ne ven z kolejiště.

Ťukl jsi hřebík na hlavičku.Určitě jsi myslel mosty s horní mostovkou,plnostěnné dle tebe železňák.
Limit příloh vyčerpán
milan ferdián

Příspěvekod Myšpulín » pon 18 kvě, 2015 7:20 pm

milan ferdián píše:
Myšpulín píše:Pokud můžu poradit, chce to most s dolní mostovkou, tedy třeba ten tebou navrhovaný. Nebude ti ubývat světlost o tloušťku mostu. A klidně dva za sebou, máš-li místo. A nezapomeň, v údolí bude nejspíš potůček a ten musí někam odtéct. Minimálně za nějaký ostroh, když už ne ven z kolejiště.

Ťukl jsi hřebík na hlavičku.Určitě jsi myslel mosty s horní mostovkou,plnostěnné dle tebe železňák.

Pokud chce Tomáš hlubší údolí a prostornější, pak dolní mostovku, třeba ten obloukový. Pokud jen překlenout silničku v údolí, kde je trať vedena na náspu, pak horní mostovku, třeba ten železňák.

To Tomáš: Nemyslím, že by oba mosty musely být totožné. Tratě určitě nebyly stavěné naráz a nejsou stejné kategorie. Ovšem nestudoval jsem plánek a tak nevím, jestli myslíme stejný případ.

A k tomu potoku. Počkej až zaprší, pak určitě poteče. A nebude-li mít kam, hned budeš mít Mácháč u Brna.
Myšpulín

Příspěvekod Myšpulín » pon 18 kvě, 2015 7:35 pm

Takže za mne. Ten v oblouku na spodním dílu vlevo železňák, na stejné trati na středovém dílu uprostřed bych to údolí asi rozšířil (pokud je vespod prostor) a dal tam dva obloukové, ten na té trase do tunelu je však otázkou. Aby se neschovával, chtěl by taky dolní mostovku. A nebo právě naopak, to údolí jakoby uzavřít a zjednodušit kulisu tím, že ji zakryji právě mostem s horní mostovkou, železňákem nebo pokud je to trať nižší kategorie, pak příhradovým s horní mostovkou.
Myšpulín

Příspěvekod Barbucha » pon 18 kvě, 2015 7:47 pm

Tome, na tom se dá hezky vyřádit. Já mám třeba strašně rád mosty s horní mostovkou a ty bývají často hodně nízko nad terénem. Například příjezd na Brno dolní nádraží přes řeku. Jinak je pěkná i kombinace kamenného oblouku a ocelového mostu.
full_269dd3_Zatec-013.jpg

Krásnej je i viadukt v Jihlavě, kde na souši je kamenný most a nad řekou ocelový s horní mostovkou, ale ten je vysoký, to u tebe nepůjde.
DR, H0, epocha III c, v neplánované pauze.
Barbucha

Příspěvekod Jarda H. » pon 18 kvě, 2015 8:04 pm

Jinak fotka od Barbuchy je tady z místní buštěhradky :lol: , na trati (Praha) - Lužná - Chomutov, jde o viadukt u obce Železná. Dříve trať dvoukolejná, nyní jen jednokolejná, i provoz daleko menší jako dřív. Nějaké další fotky se dají vygooglit ...
http://www.atlasceska.cz/ustecky-kraj/z ... v-zelezne/
TT - analog - ČSD/DR, DB - III / IV
Jarda H.

Příspěvekod Tomáš » úte 19 kvě, 2015 7:44 am

No nějaké představy jsou. S těmi mosty to nechci přehnat. Ono skutečně na výšku 80mm žádnej hyper most postavit nelze. Tu horní mostovku si moc představit neumím. To tam toho místa nezbyde. Typ mostu co sem dal Barbucha je krásný,otázka je zda-li jsou na podobný most dostupné komponenty. Obloukový typ s dolní mostovkou je efektivní,ale dát dva za sebe? Nebude to už moc? Co spíš klasický s plnými bočnicemi 2x a mezi ně šoupnout ten obloukový. Nebo dva příhradové s dolní mostovkou za sebe.
Pak je tu ta kulisa. No to je další terno. Měl by někdo nějaké příklady pro inspiraci?
Tomáš

Příspěvekod brudr » úte 19 kvě, 2015 8:19 am

Se můžeš inspirovat přímo z té tratě,ne. :roll: http://cs.wikipedia.org/wiki/%C5%BDelez ... BEinky.JPG
brudr

Příspěvekod milan ferdián » úte 19 kvě, 2015 8:23 am

Tomáš píše:Pak je tu ta kulisa. No to je další terno. Měl by někdo nějaké příklady pro inspiraci?

Tu kulisu jsi chtěl kvůli přístupu do zadních části,pro případ vykolejení soupravy.Tak na pozadí kulisy nalep fototapetu,když si netroufáš aspoň na poloplastickou.Nebo ji úplně zruš.
Limit příloh vyčerpán
milan ferdián

Příspěvekod Tomáš » úte 19 kvě, 2015 4:56 pm

No nikdy bych neřekl,že výběr "pěkného" mostu bude takový problém. Prolezl jsem spoustu obrázků a nikde to není úplně ono :( .
Třeba ten typ co sem dal brudr je super,ale nikde jsem nic takovýho nenašel. Buď jsou mosty moc dlouhý,nebo moc krátký. Chtěl bych se pohybovat někde kolem 30cm vč. pilířů.
Zkoušel jsem vybrat vhodný typ s dolní mostovkou,ale nic pěkného není. Typů s horní mostovkou je víc,ale bojím se aby to ve výšce 88mm nevypadalo blbě.
zkusím kontaktovat tento web,třeba se mi povede něco vybrat
http://vlackytt.blog.cz/galerie/modely- ... k/51312705

PS: Zítra volno,tak chci dodělat patro 0 a začít pokládat gumu
Tomáš

PředchozíDalší

Zpět na Modelové kolejiště