návrat

Fórum pro stavbu, přestavbu a provoz modelového kolejiště.

Moderátoři: StandaR, milan ferdián, Michal Dalecký, Jarda H.

Re: návrat

Příspěvekod Barbucha » úte 16 čer, 2015 9:54 am

miroslav lengyel píše: S izolačními spojkami problém nemám a rozchod je všude fajn

U jednotlivých kolejí ne, zapomněl jsem poznamenat, že se to týká flexi kolejí.
Mňo, kdybys viděl, na jaké jehličce to drží, tak by ses možná nedivil, že to dítě může urvat.
DR, H0, epocha III c, v neplánované pauze.
Barbucha

Příspěvekod miroslav lengyel » úte 16 čer, 2015 10:49 am

hank61 píše:Míro. Hezké. A ta fabrika, co se tam mihla je mi nějaká známá :-) :-)
Jinak rychlík Hank61 dorychlíkoval. Musí se také přes léto věnovat jiným aktivitám. Trochu kolo :-) a bohužel i sem tam něco kolem baráku :-( To, že nemám čas zajet na modelářské letiště už raději ani nezmiňuji :-)

Ty myslíš tu žlutočervenou? :D Já taky musím na kolo,tedy nemusím,ale chci,abych nezakrněl. :lol:
H0 II.epocha DRG+1souprava Würtenberg(startset)a pára K.P.E.V.ještě je nestihli přeznačit.
miroslav lengyel

Příspěvekod miroslav lengyel » úte 16 čer, 2015 10:50 am

Barbucha píše:
miroslav lengyel píše: S izolačními spojkami problém nemám a rozchod je všude fajn

U jednotlivých kolejí ne, zapomněl jsem poznamenat, že se to týká flexi kolejí.
Mňo, kdybys viděl, na jaké jehličce to drží, tak by ses možná nedivil, že to dítě může urvat.

Já mám izolační spojky od FLM a ty jsou v podstatě jako ty kovové,jenže z plastu. :wink:
H0 II.epocha DRG+1souprava Würtenberg(startset)a pára K.P.E.V.ještě je nestihli přeznačit.
miroslav lengyel

Příspěvekod miroslav lengyel » úte 30 čer, 2015 4:58 pm

Tak všechny veksle zapojené,vlakové cesty ovládané jedním tlačítkem. :D Zbývá už jen kablíky napájet do velína,ale vzhledem k tomu,že jsem všechny kablíky opatřil popisky to bude brnkačka. :lol:
Obrázek
Obrázek
Lépe je to vidět zde: http://lengy.rajce.idnes.cz/Pristavek#103.jpg
miroslav lengyel

Příspěvekod michal.kubista » sob 04 črc, 2015 4:43 pm

Miro, co ty součástky, co tak trčej z tišťáků odizolovaně. Asi to jsou diody. Když už jsi je nezapájel oběma konci do DPS, tak je alespoň zaizoluj bužírkou. To hrozí malérem. Jinak postupuješ pěkně a držím palce.
michal.kubista

Příspěvekod miroslav lengyel » sob 04 črc, 2015 6:07 pm

Já mám rád dobrodružství :lol: Ty diody a kablíky se už nemají kam hnout,protože je celý pletenec zafixován,ale možná to celé ještě něčím zatavím do bloku. :mrgreen:
miroslav lengyel

Příspěvekod Gene_Simmons » ned 05 črc, 2015 8:41 am

Míro, pěkně ti to jezdí, to video je super. Sice nevalné kvality, ale člověk má hned lepší představu, jak to máš udělané. Já už jsem nejezdil, ani nepamatuju :( , na kolejišti mám rozložené věci ke stavbě a v tom vedru se mi do ničeho nechce. Maximálně u stolu slepím nějakou tu stavbičku.
Modelový svět H0 Gene Simmonse
http://modelovy-svet-gene-simmonse.cz/
Gene_Simmons

Příspěvekod miroslav lengyel » ned 05 črc, 2015 9:02 am

Díky,ono to tabletem ani líp nejde a kameru nebo digitální foťák se mi kupovat nechce. :D Na běžné momentky stačí mobil a když chci nějakou pěknou fotku,tak mám zrcadlovku Nikon na kinofilm.Já mám teď dovolenou,takže se jezdíme prasit k vodě a po návratu mám sílu leda tak něco oduševnělého napsat na nějaké fórum. :D
miroslav lengyel

Příspěvekod Tomáš » ned 05 črc, 2015 9:36 am

Tak to ti pěkně závidím. Já se koupu akorát ve vlastní šťávě. 11:30 a už tady mám 55st. Večer pak napíšu něco plodnýho na fórum, dám si dva 12% prášky na spaní, a odškrtnu další den z prázdnin.
Už aby bylo záři :mrgreen:
"TT" - NYNÍ UŽ DCC - IV 1985-1995 (pád ČSD)
Tomáš

Příspěvekod miroslav lengyel » ned 05 črc, 2015 9:49 am

Holt musíš dobře naplánovat dovolenou :D já mám celý příští týden,ale možná si ještě ten další týden 2 dny vezmu. :mrgreen: Hlavní dovča pak bude v září,tradičně 14 dní v Itálii. :D Ty si nemůžeš vzít v létě dovolenou? :shock:
miroslav lengyel

Příspěvekod Barbucha » ned 05 črc, 2015 9:52 am

Tak se podívej co se děje na trati z Brna na Tišnov a pochopíš, že co má kola, tak jezdí…
https://plus.google.com/u/0/photos/1147 ... 4896319089
Třeba v Řečkovicích už nejsou ani koleje
Obrázek
Naposledy upravil Barbucha dne ned 05 črc, 2015 10:09 am, celkově upraveno 1
DR, H0, epocha III c, v neplánované pauze.
Barbucha

Příspěvekod Gene_Simmons » ned 05 črc, 2015 10:08 am

miroslav lengyel píše:Díky,ono to tabletem ani líp nejde a kameru nebo digitální foťák se mi kupovat nechce. :D Na běžné momentky stačí mobil a když chci nějakou pěknou fotku,tak mám zrcadlovku Nikon na kinofilm.Já mám teď dovolenou,takže se jezdíme prasit k vodě a po návratu mám sílu leda tak něco oduševnělého napsat na nějaké fórum. :D

To video jsem myslel jako plus. Nebyla to kritika na kvalitu videa :wink: :lol:. V tomhle počasí se ani nic jiného dělat nedá, než jít na koupaliště.
Modelový svět H0 Gene Simmonse
http://modelovy-svet-gene-simmonse.cz/
Gene_Simmons

Příspěvekod Tomáš » ned 05 črc, 2015 11:50 am

Barbucha píše:Tak se podívej co se děje na trati z Brna na Tišnov a pochopíš, že co má kola, tak jezdí…
https://plus.google.com/u/0/photos/1147 ... 4896319089
Třeba v Řečkovicích už nejsou ani koleje ]

jo kdyby jenom ty vlaky,ale to se musí jako tradičně rozkutat celý Brno.... Šalinaři a paroháči si valej šunky a my se z toho mužem po...t :lol: Navíc je o profesi řidič enormní zájem,takže aby si to všichni užili se dovolená preventivně neuděluje... Jen těm co ji nahlásili už v lednu.
"TT" - NYNÍ UŽ DCC - IV 1985-1995 (pád ČSD)
Tomáš

Příspěvekod miroslav lengyel » ned 05 črc, 2015 1:34 pm

Chlapi,rozkopané je to všude,ne jen u vás na Moravě. :lol: Takže i mě se v práci běžně stává,že byť bych to radši udělal v noci,tak díky výlukám vlak přijede s několika hodinami zpoždění,takže já mám díky tomu nejen delší šichtu,ale jako bonus to pak dělám ještě navíc v tom největším vedru. :twisted: Jediné plus je,že je v autě klimatizace,ale zase díky tomu vysedávání mám v hajzlu bederku a teď se k tomu ještě přidala kostrč. :x
miroslav lengyel

Příspěvekod miroslav lengyel » sob 11 črc, 2015 2:00 pm

Tak zase něco málo uděláno,otestováno,doladěno a z vnoučkem jsme malinko pracovali na krajince. :D Projevil se jako docela zručný natěrač. :lol:
http://lengy.rajce.idnes.cz/Pristavek#106.jpg
miroslav lengyel

PředchozíDalší

Zpět na Modelové kolejiště