Erz zum Stahl, Kohle und energie - Staviame pec

Fórum pro stavbu, přestavbu a provoz modelového kolejiště.

Moderátoři: StandaR, milan ferdián, Michal Dalecký, Jarda H.

Re: Hutě, Doly, Ocelárny

Příspěvekod E27 » úte 02 říj, 2012 3:59 pm

Ahoj zaza, nie nie. Nepodceňuj sa. Pretože si druhý, ktorý sa nepriamo pýta na model žltej lokomotívky a banských huntov, tak sa jedná o set od Busch. Ten set som mal nachystaný v rámci výstavby koľajiska, k tomu setu som si kupil aj tie portále štôlní. Ten set je Z-kový je to okruh k tomu sú tri vozíky, a pretože mám z-kové koliečka, tak si tých vozíkov porobím viac. DM12 je vozeň vyrobený mnou.. Problém u tohoto je ten, že je to moc ľahké a preto náchylné na vykolajovanie. Set má na spodku vozíkov a lokomotívky skrytý magnet. Aj z fotiek je vidieť, že koľaje sú položené na plechových doskách, a na tom som tvaroval krajinku a podložie. Magnet sa priťahuje o kov a tým pádom sa to nevykoľajuje. Je to len časť drážky, ide o tú atmosféru bane, inak sa venujem na plno úzkej H0e a nie H0f.
E27

Příspěvekod zaza.office » úte 02 říj, 2012 4:09 pm

E27: O tomto setu jsem četl. Pokud si chceš postavit vozidlo na tyto koleje a vykolejuje ti, tak do něj umísti neodymový magnet ze starého HDD. Ovšem pozor, tyto magnety jsou neuvěřitelně křehké!
zaza.office

Příspěvekod zaza.office » úte 02 říj, 2012 7:44 pm

Tak já trochu pokročil s rámem. Mám natahané trubky podél rámu, na místě je vzduchojem a cosi, co měl být píst vyklápění. Druhý vzduchojem se mi podařilo zmršit a nový schne...
Obrázek
zaza.office

Příspěvekod E27 » stř 03 říj, 2012 8:06 pm

Mno, keďže portále štôlní mám hotové a zapracované do terénu, je na čase okolo toho spraviť chodbu pred tým, než bude štôlňa definitívne schovaná v koľajisku. A keďže sa mi nechcelo reálne raziť do polystyrénu dieru, tak som si spravil výstuž s detailom potrubia, trámov, výstuže, reťazí... sám. Okolo toho som od Noch oblepil pár skál. Nakoniec to pôjde celé do patiny a hrdze, hrzde, hrzde, hrzde. :) následne to zapracujem ku koľaji a okolo toho spravím vodnú čiaru, aby to vytvorili dojem dúlneho potôčika. Takže pár záberov z výstavby dúlnej chodby pre veľký portál. Malý portál bude mať chodbu spravenú z tehlového múru. "akože upravená časť štôlne pre banské múzeum"

Takto to začalo, des a hrôza že. Ani nie je badať výstuže.

Obrázek

Už je tam náznak

Obrázek

žeby už niečo z toho bolo?

Obrázek

Hotovo, už len patinovať

Obrázek

Obrázek
E27

Příspěvekod milan ferdián » stř 03 říj, 2012 8:09 pm

Ty brďo,ty jedeš :wink:
Limit příloh vyčerpán
milan ferdián

Příspěvekod Myšpulín » čtv 04 říj, 2012 1:57 pm

Jak to tak sleduju, mám z toho čím dál tím větší depku. Já se k modelování pořád nějak nemůžu dostat a než začnu, tady to bude hotové.
H0, III až IV, ČSD, nemodelář
Myšpulín

Příspěvekod E27 » čtv 04 říj, 2012 2:27 pm

Nemaj ju :)
Ja teraz makám z dôvodu, čo som spomínal vyššie, aby som mohol uverejniť aspoň niečo v časopise. Potom pouvoľním tempo aj ja.
E27

Příspěvekod Myšpulín » čtv 04 říj, 2012 2:33 pm

E27 píše:...Potom pouvoľním tempo aj ja.

Tak tomuhle u tebe teda nevěřím.
H0, III až IV, ČSD, nemodelář
Myšpulín

Příspěvekod KaRei » čtv 04 říj, 2012 4:46 pm

No já nevím. Jestli ten časopis nebude mít brzy uzávěrku, tak se za chvíli pustíš do kolejiště druhého, bo to první budeš mít už co nevidět zrobené :D
No a ještě že jsem měl zrovna pod sebou židli, když jsi zveřejnil fotky tunelu štoly. Moc se líbí :)
KaRei

Příspěvekod E27 » sob 06 říj, 2012 12:39 pm

Takže patina dokončená dopravnej štoly.

Pohľad od zadu
Obrázek

pohľad z predu, vchod do štôlne.
Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek
E27

Příspěvekod zaza.office » sob 06 říj, 2012 2:07 pm

Ten člověk snad nespí, já se tady s prominutím se*u dva dny s vyztuhami na voze a E27 má za pár dní v podstatě hotovou štolu...
zaza.office

Příspěvekod milan ferdián » sob 06 říj, 2012 3:04 pm

zaza.office píše:Ten člověk snad nespí, já se tady s prominutím se*u dva dny s vyztuhami na voze a E27 má za pár dní v podstatě hotovou štolu...

A místo,aby jsi další fota hodil zde,tak plníš konkurenční web :wink:
Limit příloh vyčerpán
milan ferdián

Příspěvekod E27 » sob 06 říj, 2012 3:29 pm

zaza.office píše:Ten člověk snad nespí, já se tady s prominutím se*u dva dny s vyztuhami na voze a E27 má za pár dní v podstatě hotovou štolu...

Plním plány na 127% :D, ale spím.. V práci :D

Zabudol som doplniť ešte fotky z príprav plochy na umiestnenie štôlní jedna a dva.
Prvá fotka ukazuje konštrukciu (Busch grubenbahn) budúcej štôlne na ktorú plácnem kamennú stenu. Obe štôlne slúžia ako komplex dolov Kohinnor. Pravá štôlňa slúžila ako výjazdová štôlňa v podstate prvého patra dolov, z ktorej vyťahujú koľajové vozidlá pri ktorých je potrebná údržba na povrchu. Druhá štôlňa slúži ako muzeálna v rámci banského múzea v prírode. Všetko ako súčasť dolov Kohinnor. Nad týmto bude ťažná veža. Teda taký je plán.

Obrázek

Obrázek

Súčasne tam už umiestňujem veci, ktoré nebude možné potom umiestniť, ako sú informačné tabula, poklopy a to všetko sa samozrejme opatinuje. Upustil som od potôčika. Ale štôlňa bude osvetlená. Obe.
E27

Příspěvekod zaza.office » sob 06 říj, 2012 3:45 pm

milan ferdián píše:

A místo,aby jsi další fota hodil zde,tak plníš konkurenční web :wink:

Už plnit nebudu, je to za A demotivující když se člověk nedočká žádné reakce a s tím souvisí bod B že je to tím pádem ztráta času
zaza.office

Příspěvekod zaza.office » sob 06 říj, 2012 5:39 pm

ObrázekObrázek

Pokus o nátěr rámu. Pokud bude nálada, spáchám dnes ještě masky....
zaza.office

PředchozíDalší

Zpět na Modelové kolejiště