Návrh kolejiště tvar L v TT/1:120

Fórum pro stavbu, přestavbu a provoz modelového kolejiště.

Moderátoři: StandaR, milan ferdián, Michal Dalecký, Jarda H.

Re: Návrh kolejiště tvar L v TT/1:120

Příspěvekod _pavel_ » ned 21 črc, 2013 8:21 am

754 028-9 píše:ale já bych se zbláznil, když bych měl kolejiště rozebrat a zase složit

:D nezbláznil by jsi se. Jiří se vyvíjí jako každý, jiný modelář - první dvě cvičně a pak už bude možná kolejiště to, které vydrží už dlouho. A u tebe je ten předpoklad dle mě taky. Jedině, že by jsi patřil k té hrstce šťastlivců, která udělá jedno kolejiště a u něj už zůstane.
_pavel_

Příspěvekod Jiri Dvoracek » ned 21 črc, 2013 12:07 pm

milan ferdián píše:Na tvém obrázku jsem si všiml další bolístky a to přestavníku výhybek typu Konrád.Jak myslíš,že ti v provozu dlouho vydrží. :?:

Tezko rict, ale pokud se rozbiji, tak vymena je snadna a cena je velmi prizniva. Doufam, ze by to tak 1000 prestaveni mohlo vydrzet. Eventuelne bych presel na Hoffmana, ktery je rozmerove totozny. :wink: Mam pocit, ze jsem se jiz drive ptal na prestaniky a nikdo nic nenamital :lol: Navic spodni montaz byla snadna. V SN bych chtel prestavniky Tillig.

_pavel_ píše: Jiří se vyvíjí jako každý, jiný modelář - první dvě cvičně a pak už bude možná kolejiště to, které vydrží už dlouho.

Jiri se vyviji, protoze je blbec a drive dela a az pak mysli :lol:
TT - digital, CD, ZSR a OBB, epocha V a VI, Digitrax a JMRI
Jiri Dvoracek

Příspěvekod 754 028-9 » ned 21 črc, 2013 12:49 pm

_pavel_ píše:
754 028-9 píše:ale já bych se zbláznil, když bych měl kolejiště rozebrat a zase složit

:D nezbláznil by jsi se. Jiří se vyvíjí jako každý, jiný modelář - první dvě cvičně a pak už bude možná kolejiště to, které vydrží už dlouho. A u tebe je ten předpoklad dle mě taky. Jedině, že by jsi patřil k té hrstce šťastlivců, která udělá jedno kolejiště a u něj už zůstane.

Já patřím k té hrstce "modelářů", kteří rozdělají kolejiště a už ho nedotáhnou do konce (zůstal jsem u toho, které jsem začal. Teď je sice sjízdné, ale není tak jak bych si ho představoval. Hlavně kvůli kvalitě sněhových posypů. Jelikož jsem to zasypal a po pár měsících to zežloutlo a foliáže jsou na moje poměry [13 let] trošku mimo moje možnosti.) :x :x A to mě odradilo od jakékoli jiné práce na tomto "projektu".
Hold to možná až v zimě dotáhnu do takové podoby jakou bych si představoval. (to už jsem říkal minulý rok) :x
Škoda, že se papír nemůže proměnit sám od sebe ve skutečnost. :D
754 028-9

Příspěvekod Jiri Dvoracek » ned 21 črc, 2013 7:55 pm

Zdravim,

jeste bych mel na Vas jednu prosbu. Kdyz uz to delam vsechno znovu, tak pokud se Vam neco nelibilo na tom predchozim, tak prosim o sdeleni, nez to udelam znovu blbe :D O spatne kvalite silnice a chodniku uz vim :lol: :lol:
Jiri Dvoracek

Příspěvekod mizl » ned 21 črc, 2013 8:08 pm

Ahoj Jiří

Nevím, zda fotky co jsi vložil jsou jen ilustrační, nebo finální. Na poslední fotce jsem si všiml křivých kolejí. Pokud jsou koleje položeny jen na sucho, beru vše zpět. Ovšem pokud jsi takto položil koleje a již přilepil k podkladu, zaměřil bych se do budoucna na rovnoměrnou pokládku. Takto máš koleje jako had.

Já osobně si myslím, že rozborka není poslední. Člověk nemá tak velkou představivost, když vidí plán kolejiště na papíře. Vše podstatné si uvědomí a trochu detailněji představí, až je skoro "vše hotové". Pak si řekneš: "Sakra tohle jsem měl udělat takhle a tamto by bylo lepší jinak ... atd. Vlastní zkušenost. Já nejsem prostě nikdy spokojen s tím co udělám. Jsem na sebe hodně sebekritický a myslím, že to je i dobře. Aspoň je to motor který budí k lepším výsledkům.

Držím palce, ať dotáhneš své kolejiště do zdárného konce

Michal
TT, III. - IV., DCC -> LENZ, Mikrolayout, Rajče, Staré kolejiště
mizl

Příspěvekod chameleon » ned 21 črc, 2013 8:20 pm

A nechceš místo opakující se práce na stejném nádraží si dát od něj pauzu a začít dělat pokládku kolejí na hlavním panelu? Víš, že by sis od něj odpočinul a měl víc času to promyslet... :wink:
chameleon

Příspěvekod Jiri Dvoracek » ned 21 črc, 2013 9:05 pm

Ahojte, diky moc za postrehy. Koleje jsou polozeny zatim jenom na sucho, akorat korek je prilepeny :wink: Co se tyce toho napadu, abych se zacal venovat hlavnimu panelu a k tomuto se vratit pozdeji, tak rozhodne je to dobra myslenka. Ale to bych si musel vsechny ty zlepsovaky, co se mi ted nepovedly nekam napsat :mrgreen: No uvidime, mozna udelam jenom elektroniku a pripevnim koleje a prejdu na hlavni panel. Zatim diky moc za napady a pripominky. :)
Jiri Dvoracek

Příspěvekod StrndaTrains » pon 22 črc, 2013 6:11 am

Já si myslím že to bylo a bude bezchybné. Krásný projekt!
ep. V.-VI. ČD
DIGITÁL sestava ROCO

Moldavská trať [135] je ta nejhezčí!
StrndaTrains

Příspěvekod Jiri Dvoracek » pon 22 črc, 2013 4:23 pm

Tak, dneska jsme zvladli tohle snad na 1 :D

http://www.digitrax.com/support/video-d ... ming-ds64/

a zitra budou na rade navestidla :lol:
Jiri Dvoracek

Příspěvekod Jiri Dvoracek » sob 10 srp, 2013 7:24 pm

Zdravim,

po delsi odmlce jsem se pustil do prace. Ale ted se drzim hesla, petrkat mer a maximalne dvakrat rez :mrgreen: Koleje polozeny, vsechno sviti, jezdi a prehazuje tak, jak ma :) Zatim :wink:

Jirka
Přílohy
Provoz.jpg
Provoz.jpg (104.84 KiB) Zobrazeno 5293 krát
Jiri Dvoracek

Příspěvekod Jiri Dvoracek » čtv 15 srp, 2013 8:32 pm

Zdravim,

tak dneska se zacala tvorit hlina a pomalu se zacne zelenat :) Dlouho jsem premyslel, jestli hlinu vytvorit tak, ze podklad proste jenom natru hnedou barvou a nebo pomoci lepidla nasypu svetle hnedou zeminu :D Tak zatim asi vede ta druha moznost :wink: Co se tyce pouziti travy, foliaze a sterku a jak by rekl pan Werich v jedne nejmenovane pohadce: "Uprimne receno, porad to jeste neni ono :D " :mrgreen:
Přílohy
Travicka.jpg
Hlina.jpg
Jiri Dvoracek

Příspěvekod milostt » pát 16 srp, 2013 6:31 am

Jiri Dvoracek píše:Zdravim,

"Uprimne receno, porad to jeste neni ono :D " :mrgreen:

Ahoj , dej si pozor na pražce, máš je hodně cik cak , chtělo by to před zaštěrkováním pořádně srovnat.
milostt
TT moje hobby http://www.mancicke-vlaky.wz.cz/
milostt

Příspěvekod Jiri Dvoracek » sob 17 srp, 2013 4:31 pm

milostt píše:Ahoj , dej si pozor na pražce, máš je hodně cik cak , chtělo by to před zaštěrkováním pořádně srovnat.
milostt

Jj, moc dekuju za postreh. Trosku jsem to narovnal pomoci vody :lol: Jinak jsem trosku pokrocil, ale tu travu to bude chtit vzit asi vicekrat :mrgreen:
Přílohy
Pokracujeme.jpg
Jiri Dvoracek

Příspěvekod chameleon » sob 17 srp, 2013 8:44 pm

Jiří tobě už to jde taky rychle od ruky, poslední foto vypadá fajnově :wink:
chameleon

Příspěvekod Jiri Dvoracek » sob 24 srp, 2013 12:33 pm

Tak kolejiste pred nadrazim se dostalo do konecne faze. :lol: I prostor pod nadrazdni budovou se promenil na chodnik. Takze posledni vec je nadrazni budova. Zkusil jsem strhat nalepenou cihlovou zed a natrit necim normalnim :wink: Jeste zkusim osvetlit pristresek a pockam na objednane strechy a zkusim to dat nejak dohromady. Pokud to nebude nic moc, tak si budova udela vylet na skladku v UK a ja si necham postavit novou na objednavku :mrgreen:

PS: Jinak jsem tady taky narazil nahodou na zemedelskou techniku pouzivanou jako privesek na klice, tak jsem si udelal radost jednim kouskem a hned jsem ho poslal orat pole :mrgreen:
Přílohy
Nadrazi.jpg
Jiri Dvoracek

PředchozíDalší

Zpět na Modelové kolejiště