Co se týká současného stavu - namotal jsem asi 15 stromků, postavil a osvětlil nádražní budovu, mám rozdělané osvětlení T435. Práce, které můžu dělat přes týden po večerech mimo domov. Kolejiště jako takové snad začnu dělat přespříští víkend - nejdřív chci dokončit letadlo, co mám rozdělané dlouho až hanba (už mi do tvůrčí činnosti vstoupila nemoc, takže jsem 2 víkendy ztratil

).
K tomu kolejišti - asi to řada z vás bere jako krok zpět, ale já jako krok dopředu. V rámci eliminace rizika protažení stavby kolejiště jsem se rozhodl ustoupit ze stanice nahoře a klesání do SN pod stanicí jako na posledním plánku a postavit celé kolejiště v jedné úrovni. Důvod? Čím dýl se na to dívám, tím víc mi přijde zoufalé cpát na tuto plochu co nejvíc širé trati za cenu brutálního stoupání a vedení tratí tak blízko sebe. Vypadá to násilně a fakt, že mám víc širé trati, mi to nevykompenzuje. Raději jednoduchý ovál, než takovouhle přeloženou osmičku. Mně to takhle úplně stačí a stavebně to bude o dost jednodušší. Další věc - rád bych použil kolejivo Kuehn kvůli výhybkám WR/WL20, pro jejich aretaci poloh, možnost napájení srdcovky, 20°vybočení a cenu. Jediný problém je, že se neobejdu (šlo by to, ale takhle je to elegantnější) bez jedné IBW-R. Vím, že není dobré kombinovat dva kolejové systémy, ale pokud vím, pokud to není v jednom zhlaví, není to takový problém. Kolejivo bude tedy Kuehn, flexiny i výhybky, jen ve viditelné stanici je jedna IBW. Vím, že je tam rozdíl 0,27mm ve výšce kolejnic, to ale (myslím, že jo, ale pro jistotu se ptám) můžu vyřešit pilníčkem, ne?
Několik vláken o Kuehním kolejivu jsem prošel, tak jsem si víceméně jistý, ale stejně se ještě raději ptám. Kdosi kdesi zmínil, že může být problém výška kolejnice 1,8mm pro vozy BTTB/Zeuke, což mě trochu znepokojilo, ale pak se opravil, že chyba byla jinde...

- vlečka je ke skladu ZZN. Strouhou můžu areál obejít, jestli je to takhle blbost. Co se týká skryté části. Kulisu fakt nechci, raději tunel. Viděl jsem několik "oboustranných" kolejišť a vůbec mě to neoslovilo.