N kolejiště cukrovar Cerhenice

Fórum pro stavbu, přestavbu a provoz modelového kolejiště.

Moderátoři: StandaR, milan ferdián, Michal Dalecký, Jarda H.

Re: N kolejiště cukrovar Lenešice

Příspěvekod rawen » pát 30 kvě, 2014 6:35 pm

Ahoj,
nemůžeš prosím nahrát ten malinký soubor na nějaké normální úložiště.
Cukrovary mě zajímají, neb v okolí úrodné Hané jich bylo povícero, ale to úložiště...

Díky, Radek
rawen

Příspěvekod gilles.82 » pát 30 kvě, 2014 6:40 pm

Stačí dát "stáhnout soubor" a na dalším okně "stáhnout pomalu" a mělo by to jít v pohodě zkouknout.
Problém je, že je to PDF. Jestli má někdo návrh kam to nahrát jinam, klidně to tam nahraju.
http://ulozto.cz/xpzzCoVr/cukrovar-kolejovy-plan-pdf
gilles.82

Příspěvekod rawen » pát 30 kvě, 2014 7:32 pm

Děkuji. Ulozto je mi známější. :)
Nebudu předstírat, že rozumím celému plánu, ale "nahoře" jsou žlaby/splavy pro návoz řepy, uprostřed vlastní výroba a malinká výsypka řízků, žlutě kalová nádrž??? (pokud ano, tak malá), napravo sklad cukru (a melasy?) anebo nějaká technologie? A uhlí volně na ploše anebo v kójích?

Asi budu muset počkat na fotky, že? :)
Každopádně je to hodně odvážný projekt...

Radek
rawen

Příspěvekod milan ferdián » pát 30 kvě, 2014 7:37 pm

Podklady jsem si též stáhnul.Není to cukrovar Hodolany?Jestli jsou fotky k tomu gilles.82,dej mi echo a já ti pošlu adresu email.
Limit příloh vyčerpán
milan ferdián

Příspěvekod gilles.82 » pát 30 kvě, 2014 7:41 pm

No zatím jde spíš o kolejiště. Budovy a provozy ještě musím dotáhnout, potom bych to očísloval a asi překreslil v Corelu, tam si s tím vyhraju víc než v Cadu.
To žluté je spíš vodní zdroj, kalové a ochlazovací nádrže ještě nejsou zakresleny, stejně jako skládka uhlí a vápence..... makám na tom 8)
gilles.82

Příspěvekod gilles.82 » pát 30 kvě, 2014 7:44 pm

milan ferdián píše:Podklady jsem si též stáhnul.Není to cukrovar Hodolany?Jestli jsou fotky k tomu gilles.82,dej mi echo a já ti pošlu adresu email.

Trošku jsem nepochopil co myslíš posledníma větama :-)

Hodolany ani neznám.... :-), musím nastudovat..... jsou to střední Čechy
gilles.82

Příspěvekod milan ferdián » pát 30 kvě, 2014 7:56 pm

gilles.82 píše:
milan ferdián píše:Podklady jsem si též stáhnul.Není to cukrovar Hodolany?Jestli jsou fotky k tomu gilles.82,dej mi echo a já ti pošlu adresu email.

Trošku jsem nepochopil co myslíš posledníma větama :-)

Hodolany ani neznám.... :-), musím nastudovat..... jsou to střední Čechy

Poslední věta,email adresu,že bych ti ji uvedl,kvůli k těm fotkám,o kterých jsi ty psal.

Hodolany jsou u Olomouce.Napadlo mě to proto,že cukrovar máš napojen na dvojkolejku a ještě k tomu bez odvratu.
Limit příloh vyčerpán
milan ferdián

Příspěvekod gilles.82 » pát 30 kvě, 2014 8:09 pm

OK, cukrovarů byly hromady, to připojení na dvojkolejku bylo kdysi..... bohužel nevím kdy bylo zrušeno, následně byl cukrovar napojen na další stanici, kde už bylo nádraží :-)

Fotky se mi zatím moc zveřejňovat nechce, nejsem vlastníkem originálů a majiteli by to mohlo vadit, můžu ti jich kdyžtak potom pár poslat do mailu.
Nebo v průběhu stavby modelu pro srovnání, ale to bude za dlouho :-D
gilles.82

Příspěvekod milan ferdián » sob 31 kvě, 2014 7:22 am

gilles.82 píše:OK, cukrovarů byly hromady, to připojení na dvojkolejku bylo kdysi..... bohužel nevím kdy bylo zrušeno, následně byl cukrovar napojen na další stanici, kde už bylo nádraží :-)

Skutečně byl takto cukrovar napojen na dvojkolejku bez odvratu :?:

gilles.82 píše:Fotky se mi zatím moc zveřejňovat nechce, nejsem vlastníkem originálů a majiteli by to mohlo vadit, můžu ti jich kdyžtak potom pár poslat do mailu.
Nebo v průběhu stavby modelu pro srovnání, ale to bude za dlouho :-D

Nemusíš fotky zveřejňovat,stačí mi pro konzultaci s tvým projektem,poslat je na můj email adresu fmodelzavináčcentrumtečkacz

Ještě jedna věc,když už pracuješ na tak velkém projektu v N-ku,naveď dvojkolejku na standartní rozhraní FREMO N scale.Tak to můžeš své dílo prezentovat zakomponované v layoutu na našich setkáních.
Limit příloh vyčerpán
milan ferdián

Příspěvekod gilles.82 » sob 31 kvě, 2014 9:13 am

Nebudu dál napínat, jedná se o cukrovar Cerhenice na Kolínsku.
Je otázka jak byl na hlavní trať cukrovar napojen v roce 1948 ,na leteckých snímcích z roku 1954 to vypadá že už to bylo přes nádraží ve Velimi.
Zatím pátrám po datu poslední velké přestavby cukrovaru před rokem 1948, kdy byly postaveny velké sklady bílého cukru a pravděpodobně podstatně rozšířeno kolejiště právě v této a uhelné části.

Nedokázal by někdo zjistit kdy došlo ke zrušení vyhybek z hlavní trati do cukrovaru před staniční budovou.
Ještě jsem koukal na staré fotky stanice a vypadá to, že to blíž ke staniční budově byl angličan... scany přikládám.
Bohužel datum je 1904 a cca 1911...
Milane na tvůj dotaz jestli byl cukrovar napojen bez odvratu odpovědět nedokážu, toto je zatím vše co mám..

1904 s angličanem?
Obrázek

cca 1911?
Obrázek

letecký snímek 1954
Obrázek

Poslední dotaz bych měl na staniční budovu. Něměl by někdo normálii na tento typ budovy?
Díky

Honza
gilles.82

Re: N kolejiště cukrovar Cerhenice

Příspěvekod gilles.82 » ned 01 čer, 2014 8:28 pm

Aktuální verze, před staniční budovou angličan, změněna geometrie v průjezdu skrz budovy, doplněny popisky a některé budovy.

http://ulozto.cz/xaAMZL2b/cukrovar-kolejovy-plan-pdf
gilles.82

Příspěvekod milan ferdián » pon 02 čer, 2014 6:54 am

No já tě vůbec nepotěším.Nejdříve upřesní epochu.Po upřesnění epochy,se musí potom řešit správné napojení na dvojkolejku,kor kdy se jedná o trať Praha-Olomouc.Na foto,to není anglická,ale jsou to dvě jednoduché výhybky.
Limit příloh vyčerpán
milan ferdián

Příspěvekod gilles.82 » pon 02 čer, 2014 2:09 pm

OK, cukrovar je v téhle podobě po přestavbě z roku 1940, takže vezměme pro určení epochy rok 1940.
S tím angličanem máš pravdu, vrátím zpět ty krátké vyhybky.
gilles.82

Příspěvekod milan ferdián » pon 02 čer, 2014 2:16 pm

gilles.82 píše:OK, cukrovar je v téhle podobě po přestavbě z roku 1940, takže vezměme pro určení epochy rok 1940.

Tak to je škoda.Znamená to,že tvůj cukrovar zůstane doma.Nebo cukrovar správně napojit na dvojkolejnou trať danou III.epochou,nasměrovat trať na dvojkolejné rozhraní a mohl by jsi cukrovar prezentovat na našich setkáních.Samozřejmě volba je tvá,protože jestli projekt buduješ jen z historických důvodů,tak není co řešit. :wink:
Limit příloh vyčerpán
milan ferdián

Příspěvekod gilles.82 » pon 02 čer, 2014 4:44 pm

Určitě se buduje z historických a osobních důvodů, bydlel jsem kousek od něj :wink: .
Zatím to tedy nechám otevřené, na samotný cukrovar to vliv mít nebude. Druhá varianta směr napojení Velim tam taky je, takže případně by to neměl být problém.
gilles.82

PředchozíDalší

Zpět na Modelové kolejiště