N-návrh kolejiště 255x185cm, tvar L, HABARTOV-Pomezí

Fórum pro stavbu, přestavbu a provoz modelového kolejiště.

Moderátoři: StandaR, milan ferdián, Michal Dalecký, Jarda H.

Re: N-návrh kolejiště 260x180cm, tvar L

Příspěvekod chameleon » pon 04 lis, 2013 9:27 am

milan ferdián píše:Jiří,dokonce v této stanici je výhybka na vlečku umístěna hned za rampou a vlečka na konci je dvojkolejná (kusé koleje).

nj. to koukám... Takže dříve u skladů se vagóny točily rychle - vyložit/naložit a šup na trať? Asi bych neměl čekat na tvou knihu o vlečkách a spíš si o tom něco přečíst...pardón :oops:
chameleon

Příspěvekod Stanin » pon 04 lis, 2013 10:00 am

Tak jsem Dušane zvědavý, co nakonec postavíš. V jednom vlákně Horní Pomezí v H0 a ve druhém eLko v eNku :)
Stanin

Příspěvekod milan ferdián » pon 04 lis, 2013 11:09 am

Stanin píše: a ve druhém eLko v eNku :)

Jsem si tím tak jist :lol:
Limit příloh vyčerpán
milan ferdián

Příspěvekod Dusan » pon 04 lis, 2013 2:12 pm

:-) No jo, já vím, že vypadám jak nerozhodná prvnička, ale zatím nemůžu stavět nic, uže sem to tu někde psal. Tak si zatím "pohrávám" jen s tím prostorem a trainzem. Teď začínam v něm tvořit tento můj poslední výtvor.
Sám nevím co bude :-) I Ty milane, Ty jsi si ale nějak jist :lol:
HO(N),DCC,ep.II.-III.
Dusan

Příspěvekod milan ferdián » pon 04 lis, 2013 2:17 pm

Dusan píše: I Ty milane, Ty jsi si ale nějak jist :lol:

Je mi o něco líp.Tak jsem začal kreslit tvé kolejiště,ale tvar "L" určitě nemá,jedině že bych se díval někde jinam :mrgreen: .
Limit příloh vyčerpán
milan ferdián

Příspěvekod Stanin » pát 08 lis, 2013 8:26 am

Dusan píše::-) No jo, já vím, že vypadám jak nerozhodná prvnička...

OT: Já ti rozumím. Za mě rozhodla vozidla. Prostě TT a menší jsou pro mě mrňky. Na druhou stranu čím menší měřitko, tím líp to kolejiště vypadá. V klubu bych mohl oči nechat na Klouboukách a Ždánicích v TT, ale mašinky jsou na mě malé. Věřím, že takové Klobouky v N by byly ještě hezčí. O trati v krajině nemluvě. Jinak by mě zajímalo, s čím bys chtěl v eNku jezdit (a ostatní, co v eNku plánují Č(S)D). Malosérie je drahá. V TT by jsi to měl s vozovým parkem lepší (když už je na tebe H0 veliká).
Stanin

Příspěvekod Dusan » pát 08 lis, 2013 1:14 pm

No já v podstatě nemám nic. Měl jsem historicky věci TT i HO, vše odešlo s prodejem rozestavěných projektů jak šel čas. Teď má jen ten prostor, takže se rozhoduji podle možnosti jeho smysluplného využití. U HO mě bere čsd v motorové trakci a zvuk, posun. Možnost detailů, budiž, ale těch je dostatek i v menších měřítkách. V N bohužel krom malosérií a somodomo v čsd nic není, tam bych jednoznačně modeloval páru jiných správ(DB,DRG) jakoby těsné příhraničí. V N bych vůbec neřešil zvuk, protože dunící a syčící pára bez smradu a kouře je prostě blbost.
Další aspektem je složitost a přístupy do SN. Horní Pomezí mám naplánované v jedné úrovni, SN je plně přístupný, ale bude to jen o posunu a krátkých jízdách. Plány v N už jsou plnohodnotné kolejiště se vším všudy. Nechci to tu omílat, řeší se to zde neustále dokola. Takže fakt ještě nevím, teď si vše překreslím do TRS pro lepší představu, pak si udělám rozpočty a rozhodnu se :D
HO(N),DCC,ep.II.-III.
Dusan

Příspěvekod Stanin » pát 08 lis, 2013 1:19 pm

Aby jsi nezůstal u toho jezdění v TRS :) Já se občas projedu v Train Simulatoru od Kuju :)
Stanin

Příspěvekod milan ferdián » pát 08 lis, 2013 1:22 pm

Dušane tebe je mi moc líto,ale bohužel jsem prostě limitován.
Limit příloh vyčerpán
milan ferdián

Příspěvekod Dusan » pát 08 lis, 2013 2:05 pm

Stanin píše:Aby jsi nezůstal u toho jezdění v TRS :) Já se občas projedu v Train Simulatoru od Kuju :)

No, to taky doufám :-) V TRS to dělám jen jako pohled pro představu bez skrytých částí v rámci zábavy. Času moc není.
Milane v poho, jen mne zajímá jak tam položíš prostě ten Prostějov :-)
HO(N),DCC,ep.II.-III.
Dusan

Příspěvekod milan ferdián » pát 08 lis, 2013 2:09 pm

Dusan píše:Milane v poho, jen mne zajímá jak tam položíš prostě ten Prostějov :-)

Matematicky je již položen i s točnou a rotundou.Na levé straně bude spousta vleček a na pravé straně čistočistá příroda s obilními lány Hané.....
Limit příloh vyčerpán
milan ferdián

Příspěvekod Dusan » pát 08 lis, 2013 5:36 pm

Hmmm, to bude :-) Trochu mne zarazila délka kolejí ve SN, mne vůbec nenapadlo takto postavit smyčky(na každý panel jednu). Už mám ve WT upraveny smyčky jen pro tu variantu v klasickém eLku. Těším se na výsledek.
PECO dělá i v N tu třícestnou veksli ? Ve WT ji nemám, tak mne to nedošlo.
HO(N),DCC,ep.II.-III.
Dusan

Příspěvekod Dusan » sob 16 lis, 2013 12:51 pm

Začal stavět svůj poslední návrh v TRS. Stále jakožto pro začátečníka je to pro mne fuška. Prozatím mám jen "položené" kolejivo a vlaky jezdí :-) SN není, místo něj je viditelná odbočka vzadu "pod terénem" propojená, takže přes ni jezdím dokola nebo i zpět jako ze smyčky v jednom směru. Cílem bude ztvárnění návrhu v krajině, ježdění není priorita, ale i tak je to dobrá zábava :-)
Přílohy
Dusan11_20131116_0000.jpg
rozměr je 260x180cm, vyhýbky s odbočkou 10st.
Dusan11_20131116_0001.jpg
Dusan11_20131116_0002.jpg
pohled od remízy
HO(N),DCC,ep.II.-III.
Dusan

Příspěvekod milan ferdián » sob 16 lis, 2013 12:53 pm

První nástřel vypadá dobře :wink:
Limit příloh vyčerpán
milan ferdián

Příspěvekod Dusan » úte 03 pro, 2013 3:47 pm

Dávám nějaký, jeden z dalších, návrhů. Minulý mi začal připadat takový "krokolomný a nahuštěný", zvlášť s dvěmi skrytými podlažími. Takže jsem to lehce zjednodušil. Základní požadavek je opět mít SN v přední části kvůli údržbě. Úpravou se zkrátila stanice, ale na lokálku stále dost (850mm nejdelší kolej), asi 5-10 cm by se dalo ještě natáhnout. Zakomponoval jsem zde Milanovu odbočku alá "Liščí". Tento prvek se mi celkem líbí, nevím ale, zda je to takto úplně správně u větší mezilehlé stanice.
Začátek je v jedné skryté smyčce, ze které se dá vyjet oběma směry do hlavní stanice. V každém směru je pak i kus širé trati. Do koncové staničky, krom přípoje k osobním vlakům zajíždí i loko pro náklad, asi zboží v krytých vagonech.
Je to jen takový základ vedení tratí. Konkrétní podobu stanice jsem ještě nevyladil. Stejně tak by někde mohla být ještě píchnutá vlečka z širé trati, vlevo v přední části uvažuji ještě o zastávce nebo i výhybně s nějakou nakládkou.
Přílohy
pomezí lokálka vrch.jpg
pomezí lokálka skrytá.jpg
pomezí lokálka 3D.jpg
HO(N),DCC,ep.II.-III.
Dusan

PředchozíDalší

Zpět na Modelové kolejiště