od fruafru » pát 25 led, 2013 10:35 am
Zdar. Ještě se vrátím k úplně původnímu návrhu 80x180. Milan se nade mnou slitoval a poslal mi instrukce, takže se mi podařilo upravit SN a zachovat kamenné mosty v levo od nádraží v Heřmanicích. Stejné provedení je použitelné pro všechny následující varianty kolejiště, původní plánek jsem zvolil ,protože je ze všech variant nejmenší a tudíš pro ostatní varianty se pouze délkově upraví.Začneme z pravé strany od nádraží (výška +10,5cm) . Za vyhybkou následuje 180 st.oblouk r 353/ délka 1 m / klesání -4cm(výška +6,5cm), Ve staniční pláni se musí vytvořit zářez, protože trať projíždí pod vlečkovým areálem ještě né dost nízko, další oblouk 180 st./ r 353/ délka 1m / klesání k vyhybce-3,5cm (výška +3cm) Do vyhybky je napojená trať v klesání z levé strany stanice (spolu vytvoří smyčku) počítáno od kamenného mostu délka cca 175 cm (most v mírném klesání) /klesání -4cm/m, na úroveň +3cm k vyhybce. Za vyhybkou další oblouk 180 st. /r 353 /délka 1m/ klesání -3cm (výška SN 0 cm) Zde je umístěno SN to je navrženo jako druhá smyčka, první smyčku tvoří spojení obou výjezdů ze stanice. Trochu to komplikuje elektriku, ale dává to větší možnosti provozu. Objízdnou kolej v SN v místě mostů, snížíme zapuštěním do rámu -1cm, což v místě mostů dává rozdíl výšek kolejí cca11cm. SN je přístupné z boční strany a zespod , manipulační výška cca 9,5cm. Tyto rozměry považuji za dostatečné, jak z hlediska konstrukce tak i po stránce provozní, stoupání 4 cm na metr je pro lokálku s krátkými soupravami zvládnutelné.
- Přílohy
-

- celkový pohled šedá-viditelná trať, ostatní je neviditelné, bílá-stoupání, žlutá-odbočka (kusý tunel), fialová- SN
-

- samostatné stoupání
-

- SN