Kolejiště "Kajinek11" / segmenty TT

Fórum pro stavbu, přestavbu a provoz modelového kolejiště.

Moderátoři: StandaR, milan ferdián, Michal Dalecký, Jarda H.

Re: 1. kolejiště TT 115x205

Příspěvekod fruafru » stř 23 led, 2013 11:49 am

hermanice3.jpg
Přehodnotil jsem požadavky a ještě mě něco napadlo, rozměr jsem už kontroloval :lol:
fruafru

Příspěvekod vmucha » stř 23 led, 2013 1:05 pm

Ve skryťáku bych přidal za ty tři první vyhybky ještě další dvě pro odstavné koleje na motory.
Vlasta
Doupovská dráha 2. epocha TT
vmucha

Příspěvekod Adam96 » stř 23 led, 2013 2:45 pm

Mě přijde, že je tam příliš kusých kolejí. Třeba v menší staničce by stačila jedna se zarostlým šturcem pro takové spestření.... Tohle mi ale přijde už moc.
TT, DCC, ep. IV/současnost. Brejlovec je nejhezčí lokomotiva !
Adam96

Příspěvekod chameleon » stř 23 led, 2013 2:47 pm

a vpravo do skryťáku se musí jet tobogánem, jinak to na půl kruhu nesestoupáš
a tím, že se bude klesat tobogánem, může tam vzniknout prostor ještě na minimálně 1 kolej a jejich prodloužení
chameleon

Příspěvekod Kajinek11 » stř 23 led, 2013 8:50 pm

Diky moc za jednotlive napady. Kazdy ma neco do sobe. Ty moduly maji skutecne skryre moznosti. Libi se mi ten navrh, ale nejak se na ne necitim, nebot si to oproti jedne desce nese i nejaka uskali. Navic az takovy prinos nemaji, jaky bych si predstavoval. A jak nekdo psal, stejne tam nakonec neni dlouhe nadrazi.

Nakonec se tedy priklanim k poslednimu navrhu a to je rozdeleni kolejiste na dve casti - mit dve nadrazi plus skrytak. Ten me opravdu oslovil! Zkusim to nejak vytorit ve WT, malicko doplnit a hodit to sem. Sice jsem prisel o muj vysneni viadukt, ale ponecham si tam moznost pripojit nekde modul a pokracovat v kolejisti a treba to jednou pres viadukt natahnu :lol:

Takze diky Frufru! Pokud bys mel neco konkretnejsiho ve WT, prosim posli mi to, pokud ne, nevadi nakreslim si to ...

Tak dobrou noc...
TT segmenty, DCC - DR5000 + 2x MM, IV. epocha.
Kajinek11

Příspěvekod fruafru » čtv 24 led, 2013 12:16 pm

Kajinek11 píše: Sice jsem prisel o muj vysneni viadukt, ale ponecham si tam moznost pripojit nekde modul a pokracovat v kolejisti a treba to jednou pres viadukt natahnu :lol:

Momentálně bych se zaměřil na viditelnou část, jak bylo výše poznamenáno do SN to bude chtít tobogán, ten přidá na sice jedno patro +6cm, ovšem pokud chceš mosty za stanicí tak tam výjdou, případně se dá SN natočit i jiným směrem (pokud zůstane kolejiště jako jeden celek).
Co se týká rozšíření kolejiště: dvě stanice a SN je pro jednoho slušný příděl práce, pokud bych zvažoval rozšíření, tak asi bych se zaměřil na nějaký průmyslový areál, Nevyžaduje to moc místa a umožní to rozmanitý posun, nezávisle na stanici. Tu to taky ovlivní tím že bude třeba přivážet větší množství vozů.
fruafru

Příspěvekod Kajinek11 » čtv 24 led, 2013 4:35 pm

Takze myslis to vzadu udelat jako prumyslovy areal? To by take slo.. Dokazal bys tam nekde dostat nejaky most, uz tedy slevim z toho ze to bude krizeni koleji :D (ikdyz jsem si to vzdy pral...) Jdu se na to podivat...
Kajinek11

Příspěvekod fruafru » čtv 24 led, 2013 5:16 pm

Průmyslový areál jsem měl na mysli jako pro případné rozšíření kolejiště do budoucna, napojit by se dal na některou z kusých kolejí, s mostem moc nevím ...... zatím se snažím něco vymyslet.
fruafru

Příspěvekod Kajinek11 » čtv 24 led, 2013 6:57 pm

Ja se pokusim do konce tydne neco namodelovat. Do ted jsem se snazil tam vecpat tu vedlejsi trat, aby se trosku propletla krajinou, ale za boha ji nemohu dostat zpet dolu.... :D Asi toho budu muset nechat a pracovat na te Tve variante.
Kajinek11

Příspěvekod fruafru » pát 25 led, 2013 10:35 am

Zdar. Ještě se vrátím k úplně původnímu návrhu 80x180. Milan se nade mnou slitoval a poslal mi instrukce, takže se mi podařilo upravit SN a zachovat kamenné mosty v levo od nádraží v Heřmanicích. Stejné provedení je použitelné pro všechny následující varianty kolejiště, původní plánek jsem zvolil ,protože je ze všech variant nejmenší a tudíš pro ostatní varianty se pouze délkově upraví.Začneme z pravé strany od nádraží (výška +10,5cm) . Za vyhybkou následuje 180 st.oblouk r 353/ délka 1 m / klesání -4cm(výška +6,5cm), Ve staniční pláni se musí vytvořit zářez, protože trať projíždí pod vlečkovým areálem ještě né dost nízko, další oblouk 180 st./ r 353/ délka 1m / klesání k vyhybce-3,5cm (výška +3cm) Do vyhybky je napojená trať v klesání z levé strany stanice (spolu vytvoří smyčku) počítáno od kamenného mostu délka cca 175 cm (most v mírném klesání) /klesání -4cm/m, na úroveň +3cm k vyhybce. Za vyhybkou další oblouk 180 st. /r 353 /délka 1m/ klesání -3cm (výška SN 0 cm) Zde je umístěno SN to je navrženo jako druhá smyčka, první smyčku tvoří spojení obou výjezdů ze stanice. Trochu to komplikuje elektriku, ale dává to větší možnosti provozu. Objízdnou kolej v SN v místě mostů, snížíme zapuštěním do rámu -1cm, což v místě mostů dává rozdíl výšek kolejí cca11cm. SN je přístupné z boční strany a zespod , manipulační výška cca 9,5cm. Tyto rozměry považuji za dostatečné, jak z hlediska konstrukce tak i po stránce provozní, stoupání 4 cm na metr je pro lokálku s krátkými soupravami zvládnutelné.
Přílohy
hermanice4c.jpg
celkový pohled šedá-viditelná trať, ostatní je neviditelné, bílá-stoupání, žlutá-odbočka (kusý tunel), fialová- SN
hermanice4b.jpg
samostatné stoupání
hermanice4a.jpg
SN
fruafru

Příspěvekod Kajinek11 » pát 25 led, 2013 2:41 pm

Ahoj,

Vidím, že Milan ti pomohl a dotáhneš svou osmičku k dokonalosti. Trošku to tedy odporuje onomu základnímu pravidlu 3cm/m ale asi na krátké vlaky by to snad mělo stačit.

Já když to natáhnu na delší nádraží a ještě do dálky, mohl bych provozovat i delší vlaky. Nechám si toto jako variantu únikovou, pokud se mi nepodaří tam dostat druhý okruh té vedlejší trati.

A zároveň prosím všechny ostatní, kteří rozumějí nádraží, zda-li mi poradí kam do toho nádraží zakomponovat výtopnu pro dvě mašiny.

Díky..
Kajinek11

Příspěvekod Kajinek11 » pon 28 led, 2013 9:24 pm

Tak jsem na tom zapracoval a vyplodil jsem toto. Je to kompromis mezi vlakodromem a kolejistem. Pokusil jsem se vyhovet vsem stranam, abych predesel budoucim problemum na ktere ukazujete.. Puvodne ten predek a zadek mel byt rozdelen kulisou, ale nakonec jsem to rozdelil horskym hrebenem. Odbocnou trat jsem vyvedl vem s tim, ze ji casem napojim na modul. Stejne tak i vytopnu by slo protahnout do modulu, kde by byla tocna. Spodek ukazi nekdy jindy, ale nakonec se mi tam vesly 2 vratne smycky. Ty jsou navic propojeny a je mozne jezdit porad dokola. Prodlouzil jsem o 23cm vsechny koleje v nadrazi. Na trati je stoupani max 3 a oblouky mim 310, ve spiralach vice, nebo prolozeny rovinkama. Tak co tomu rikate? Kritiky sem... a tesim se na na komentare.

ScreenHunter_22 Jan. 28 22.14.jpg

ScreenHunter_22 Jan. 28 22.30.jpg
Naposledy upravil Kajinek11 dne čtv 31 led, 2013 4:09 pm, celkově upraveno 1
Kajinek11

Příspěvekod Jiri Dvoracek » pon 28 led, 2013 9:48 pm

Ahoj, abych pravdu rekl, tak sis moc nepomohl. Spousta koleji, ktere nikam nevedou a zbytecne moc silnic. Ale to je jenom muj nazor. Nejsu expert :wink:
TT - digital, CD, ZSR a OBB, epocha V a VI, Digitrax a JMRI
Jiri Dvoracek

Příspěvekod fruafru » úte 29 led, 2013 2:39 pm

Kajinek11 píše: Pokusil jsem se vyhovet vsem stranam.

Zdar. To kolejiště musí vyhovovat především tobě, ty to budeš stavět a financovat.
Připomínky: Lokálka nikam nevede............ Vím že má pokračovat, ale dokud nepokračuje, udělej tam malou zatím koncovou stanici a z ní budeš v budoucnu pokračovat modulem........
Trochu bych poladil vlečkový areál s depem, je to takové...neučesané. Teoreticky místo depa jen jedna kolej, areál výrobny suchých maltových směsí na opačnou stranu podél hrany jedna kolej areál ZPS budovy směrem dovnitř kolejiště, Do zbylého prostoru mezi areálem ZPS a stanicí potom umísti depo.
fruafru

Příspěvekod Kajinek11 » úte 29 led, 2013 11:01 pm

S tím depem jsem to moc nepochytil, mohl bys to nějak nakresit prosím?
Kajinek11

PředchozíDalší

Zpět na Modelové kolejiště