Jarda H. píše:... Milan F. píše o sklonu lokálky 1:25 a ten krpál jako 1:75, což je vlastně taky 3x více !
a není to náhodou obráceně - tedy 3 x menší sklon ?
Zlomky byly někde na základní škole že ? to už je dávno....
Moderátoři: StandaR, milan ferdián, Michal Dalecký, Jarda H.
Jarda H. píše:... Milan F. píše o sklonu lokálky 1:25 a ten krpál jako 1:75, což je vlastně taky 3x více !
petrstos píše:... Ale myslím, že Milan dal odbočku na +85 kvůli tomu mostu nad řekou. Ve stejném místě jde dole kolej do SN v -76, takže by to pak nevyšlo, nebyla by dostatečná hloubka pro koryto řeky.
radekkrupka píše:... z nivelety +85 klesnout na cca půl metru na úroveň nula ..]
joe1970 píše:Zdravím pánové,
.... dal jsem si to do wintracku a jediné sklonově rozumné řešení je to co píše Myšpulín.
Osobně jsem začal se SN na nivelitě 0, stanice Ledečko včetně té křižovatky pak vychází na +76, výhybka odbočky Rataje na +85 a koncová stanice lokálky na +140. To brutální klesání z 85 na 0 je pak výrazně mírnější (z 85 na 76) a průjezdné profily pro TT jsou také všude dodrženy. Osobně si myslím, že skvělý plánek Milana Ferdiána má mít SN -76, Ledečko a křižovatka 0, výhybka v Rataje +9 a koncová stanice lokálky +64.
Pak to fakt vyjde....
Jarda H. píše:To petrstos : jestli to dobře chápuMilan se o tom zmiňuje v předchozím příspěvku, viz
milan ferdián píše: ...... nivelita na výhybce u odbočky Rataje a mostu je +85. .......Takže stoupání od kolejové křižovatky 30° po výhybku odbočky je 1:75.Lokálka má stoupání 1:25.
Takže ten krpál je prudší než lokálka, a to o dost, možná i proto tě to mate ?! Předpokládám, že to Milan spočítal dobře (chybička se ale vždycky může vloudit) ! Navíc odpovídám za Milana proto, že z technických důvodů je dlouhodobě mimo net a naše fórum, takže se fundované odpovědi můžeš dočkat za pár týdnů, koncem roku !! Ale třeba ti pomůže náhoda a Milan se nečekané objeví z "jiných" míst
kubbajs píše:Pánové, omlouvám se, že se na to ptám a samotnýmu je mi to trapný, ale nevím kam vede trať v tunelu v levé spodní části za mostem přes řeku za odbočkou. Moc vám děkuji za odpověď.
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 3 návštevníků