fruafru píše:Zdar.
Měl bych několik otázek. Rozměr kolejiště 190x130 je už konečný? Na tomhle rozměru jste se s kolegou dohodli nebo to bude překvapení. Rozměr je pro uskladnění nebo pro kolejiště v provozu? Jak se bude manipulovat s kolejištěm, představ si vlastní váhu kolejiště, plus jeho rozměr. Řekněme že metr čtvereční jednopatrového kolejiště může mít cca 10-15 kg. Předpokládaná doba provozu? Jednou denně pět minut, nebo jednou měsíčně celý víkend? V neposlední řadě by to chtělo s kolegou prokonzultovat ovládání, předpokládám automatický provoz (proto se brání SN) . Káva a tlačítko start stop.
Nestandartní kolejiště žádá nestandartní řešení.

Pokud se můžu přiznat bez mučení,tak mě mluvíš z duše
Abych zodpověděl tvé otázky:
190x130 cm je maximální plocha tak aby se dalo kolejiště uskladnit.Mělo by to fungovat následovně."Panel" se bude ukládat na kolmo tedy ležet bude na staně 130cm..rám jsem navrh na této straně s kolečkama,tak by se dalo "vyjed" z uložiště ke stolku na kterej se kolejiště položí do provozní polohy.
Váha to je to co mě trápí nejvíc.I když ani ten rozměr nelze opominout.Co se týče zbytku,tos trefil přesně.Proto jsem se nechtěl pouštět do ničeho rozsáhléko komplikovaného..ano provoz max 1x o víkendu s kávou a cigárem.
Znovu se opakuji ,ale kolejiště má výhradně sloužit k odpočinku,tj.projetí soupravy brejláku s ypsilonama + ještě něco vagonu z doby BTTB.Krajina a to vše kolem bude "moje škola" respetivě budeme skoušet vše co jsme se zde naučili.Já něco testuji na modulovce,ale velká plocha má taky něco do sebe.
Ono když se nad tím zamyslím bez emocí proč ne.Souprava slepě krouží po "oválu" a projíždí "něčím" co vyrábím pouze a jen vlastnímy prostředky.Tedy ty koleje a vše kolem železnice to je jen bombónek na dortu