KOLAJISKO TT

Fórum pro stavbu, přestavbu a provoz modelového kolejiště.

Moderátoři: StandaR, milan ferdián, Michal Dalecký, Jarda H.

Příspěvekod josooo » ned 09 kvě, 2010 5:44 pm

Ďakujem Chameleón za návrh,,,veľmi pekné a jednoduché kolajisko a so všetkými mojími nárokmi. A aj rozširujúca časť sa mi páči. Céle to má uspech na úplné dokončenie. Skusím to celé prekresliť do wintrac-ku aby som zistil jak vychadza stupanie a klesanie.
TT, ČSD, III/IV epocha, Zbierka sa rozrastá ale koľajisko stále nenarastá:-(
josooo

Příspěvekod Pája » ned 09 kvě, 2010 7:15 pm

Josooo navrhuji změnu na Chameleonovým skvělým návrhu :
-na levým zhlavý bych nedal toho rudýho anglána a tu šedivou kusou kolej a od spoda 1 rudou a 2 šedou kolej napoj až mezi portál tunelu a 1 šedou výměnu - docílíš delších st. kolejí.Třeba se ti tam někam vejde i ta kusá.
TT,DCC,ČSD III-IV,člen TT ZABABOV,Sysel fóra a zatím spíše hračička než modelář
Pája

Re: Posudenie navrhu kolajiska TT 175x100

Příspěvekod josooo » čtv 27 led, 2011 9:02 am

Zdravím

Chcel by som už tento rok začať stavať nejaké kolajisko. Priestor naň sa mi však zúžil na rozmer 165X85 cm. Mýslíte si, že na takomto priestore sa dá vybudovať niečo rozumného? (mierka TT) Najradšej by som použil skýťák, odbočnú stanicu, koncovú stanicu. Ale jak skúšam tak všetky tieto veci by sa mi tam nevošli alebo by to bolo dosť prehustené.
Vobec neviem akým smerom sa mám uberať.
josooo

Příspěvekod Jarda H. » čtv 27 led, 2011 10:02 am

Kupodivu se dá něco udělat, i když se to nezdá :D Využiji jeden z archaických plánků Milana F., rozměr TT 160 x 80 cm, plánek v příloze :
TT - analog - ČSD/DR, DB - III / IV
Jarda H.

Příspěvekod miroslav lengyel » čtv 27 led, 2011 10:13 am

josooo píše:Zdravím

Chcel by som už tento rok začať stavať nejaké kolajisko. Priestor naň sa mi však zúžil na rozmer 165X85 cm. Mýslíte si, že na takomto priestore sa dá vybudovať niečo rozumného? (mierka TT) Najradšej by som použil skýťák, odbočnú stanicu, koncovú stanicu. Ale jak skúšam tak všetky tieto veci by sa mi tam nevošli alebo by to bolo dosť prehustené.
Vobec neviem akým smerom sa mám uberať.

No kdybys na každé straně přidal 5 cm,tak zajímavý plánek je na magazin.modely.biz sekce plánky kolejišť.Míra

P.S.Teď jsem ještě vyhrabal během 10 minut :mrgreen: něco zde na fóru-viz.příloha.
H0 II.epocha DRG+1souprava Würtenberg(startset)a pára K.P.E.V.ještě je nestihli přeznačit.
miroslav lengyel

Příspěvekod josooo » pát 28 led, 2011 12:43 pm

Tak som skúsil niečo navrhnúť. Prosím o posúdenie.

http://josooo.rajce.idnes.cz/Navrh_kola ... 165x85.jpg
josooo

Příspěvekod miroslav lengyel » pát 28 led, 2011 1:27 pm

No já sice nejsem echt projektant jako Milan nebo Michal,ale zredukoval bych to hlavní nádraží(méně je někdy více) a koncové nádraží bych dal dozadu.Ono se to nezdá,ale ten výjezd z tunelu co máš vzadu úplně zanikne.Pokud bys trval na trasování,tak raději ten portál posuň víc doleva,někam do půlky toho oblouku a v levém horním rohu si postav nějaký hrad nebo rozhlednu.Takhle máš ten levý roh dost utopený.Míra
H0 II.epocha DRG+1souprava Würtenberg(startset)a pára K.P.E.V.ještě je nestihli přeznačit.
miroslav lengyel

Příspěvekod josooo » stř 02 úno, 2011 4:43 pm

Prosím o admina o premenovanie mojho vlákna na NÁVRH KOĽAJISKA TT ak sa to dá.
ĎAKUJEM
josooo

Příspěvekod josooo » stř 02 úno, 2011 4:58 pm

Zdravím

Upravil som moj predošlí plánik. Skratil som odbočnú stanicu a koncovú som umiestnil do pravej časti panelu. Zo spodu a z ľava bude prístup k panelu. Prosím o posúdenie, vylepšenie. Ak by sa dalo niečo.

3D pohlad:
http://josooo.rajce.idnes.cz/Navrh_kolajiska/#3D.jpg
josooo

Příspěvekod chameleon » čtv 03 úno, 2011 1:16 pm

Ahoj josooo,
já bych si vybral kolejiště od Milana, který zde nahrál výše Jarda H., anebo ve velikosti 200x100 bych doporučil Milanovo kolejiště č. 27 Dolní lhota.
chameleon

Příspěvekod josooo » pon 07 úno, 2011 7:48 am

chameleon píše:Ahoj josooo,
já bych si vybral kolejiště od Milana, který zde nahrál výše Jarda H., anebo ve velikosti 200x100 bych doporučil Milanovo kolejiště č. 27 Dolní lhota.

Ahoj

Tiež sa mi páči kolajisko od Milana. Len mi tam nesedí to stúpanie do koncovej stanice aby sa pod ňou dal vytvoriť skryťák. Troj percentné stúpanie nestačí.
josooo

Re: NÁVRH KOLAJISKA TT 175x100

Příspěvekod josooo » pát 11 úno, 2011 8:56 am

Zdravím všetkých

Základný rám pod kolajiskom mám už skoro hotový, len ho treba zmontovať. Ale návrh mojho kolajiska stále v nedohladne. Skúšam stale niečo navrhnuť ale stále sa neviem k niečomu dostať aby sa to vošlo do rozmerov 165x85cm. Tak ma napadá iba jedna vec a to:
Buď postaviť len odbočnú stanicu so skrytým nádražím, a vratnou smyčkou a doplánovať koncovú stanicu ktorú dostaviam neskor ak sa doma uvolní miesto. Čiže plán by mal byť kompletny aj s koncovou stanicou (panel do tvaru ,,L,,)
Alebo druhá možnosť ,,,,moduly,,,

Ak sa niekto skúsený ujme mojho návrhu, budem strašne rád. Alebo privitam prípadné vylepšenia a dotazy.

Zatial díky
josooo

Příspěvekod milan ferdián » pát 11 úno, 2011 9:49 am

josooo píše:Zdravím všetkých

Základný rám pod kolajiskom mám už skoro hotový, len ho treba zmontovať. Ale návrh mojho kolajiska stále v nedohladne. Skúšam stale niečo navrhnuť ale stále sa neviem k niečomu dostať aby sa to vošlo do rozmerov 165x85cm. Tak ma napadá iba jedna vec a to:
Buď postaviť len odbočnú stanicu so skrytým nádražím, a vratnou smyčkou a doplánovať koncovú stanicu ktorú dostaviam neskor ak sa doma uvolní miesto. Čiže plán by mal byť kompletny aj s koncovou stanicou (panel do tvaru ,,L,,)

Ak sa niekto skúsený ujme mojho návrhu, budem strašne rád. Alebo privitam prípadné vylepšenia a dotazy.

Zatial díky

No nediv se.Jiný rozměr než je publikován a ta druhá možnost do tvaru L.Připomíná mi to BEZDRUŽICE od nick peklO24.
Limit příloh vyčerpán
milan ferdián

Příspěvekod josooo » pát 11 úno, 2011 10:09 am

milan ferdián píše:
josooo píše:Zdravím všetkých

Zatial díky

No nediv se.Jiný rozměr než je publikován a ta druhá možnost do tvaru L.Připomíná mi to BEZDRUŽICE od nick peklO24.

Je pravda že rozmery v názve sú ine ako momentálne mám, ale písal som tu do mojho vlakna prosbu admina o prepísanie názvu, aj SZ pánovi Daleckému ale zatial nič. Tak neviem či sa to dá.

Navrh BEZDRUŽICE je velmi pekne vypracovaný ale nechcem sa motať kolegovi do plánku, ktorý je vypracovaný pre neho. Ale námet je to dobrý.
josooo

Příspěvekod pekl024 » pát 11 úno, 2011 11:18 am

Pokud se ti líbí, tak já nemám nic proti. Myšlenka dotažená Milanem snad bude inspirací pro ostatní modeláře. Nemohu a ani nechci tady hlásat , pokud někdo použije moje kolejiště jako inspiraci budu naštvaný. Jen doufám , že se něco stane :wink: a budu moc rozšířit panel pod koncovým nádraží kvůli SN.

Co na to Milan :?:
pekl024

PředchozíDalší

Zpět na Modelové kolejiště