Děkuju za podněty. Pokusím se ještě trochu přiblížit to, jak tahle varianta vznikla.
Tu novou pro sklad bych zrušil a nechal bych kolej u budovy jako manipulační
Nevím vlastně proč, ale celou dobu uspořádávám stanici tak, aby se sem najednou vešly 4 osobní vlaky + 1 navíc. Proto ta nová kolej ke skladu tak, aby se mohlo jezdit přímo k budově. Je ale pravda, že požadavek 4 osobních vlaků je zbytečný - stejně jsou zde jen 3 směry odjezdu/příjezdu. Takže 1. kolej (od budovy) můžu klidně nechat manipulační a zrušit tu navíc ke skladišti.
Stejně z ní máš dvě vlečky či co
to má být pouze jedna, jen jsem naznačil dvě možnosti jejího umístění (nejsem si zatím jistý, jak ji přesně umístit)
Výtopna v levém dolním rohu se mi líbila
Mně taky, lámu si ale hlavu s tím, zda by tam mohla být -> pro stavbu chci použít stavebnice budov dostupné na trhu. Zároveň jsem plánoval, že celá stanice byla otevřena někdy v 70. letech 19. st. Jak jsem už psal, nejsem znalec, ale jestli to chápu a koukám na to správně, na trhu jsou z tohoto období dostupné budovy StEG nebo ÖNWB. K nim ale nemohu posadit výtopnu podle normálií ZvKČ (Ledečko, Kácov, Zruč..). Což můžu vyřešit posunutím data vzniku stanice na později a k jiné společnosti. Pak bych tam mohl umístit např. v. budovu Ledečko + nějakou výtopnu ZvKČ. Případně budovu 16/H, do konečné stanice bych pak musel dát nějakou jinou, třeba Jemnice (Mohl bych tam pak umístit výtopnu ZvKČ?). Mohl bych tam také umístit nějakou z jednopodlažních lokálkových budov, ty mi ale do koncové stanice moc nepasují. Já vím, je to možná až moc velké šťourání se v detailech, ale rád bych dodržel alespoň částečnou historickou přesnost bez míchání různých budov různých společností v jedné stanici.
Možná by mi to někdo dokázal vyvrátit, popsat, vysvětlit jinak?

Co se týká perónů, udělal bych tři, ne čtyři, ten nejdál od budovy bych zrušil. Tam už by měla být nákladní část stanice.
souhlasím, přestanu se držet potřeby mít ve stanici 4x osobní vlak najednou, 3 stačí . Koleje od výp. budovy udělám - 1. manipulační, 2.+3.+4. dopravní s nástupištěm primárně pro osobní dopravu (mezi 4. a 5. už bez nástupiště), 5. dopravní pro náklad, 6. manipulační, 7. jako vlečka do pivovaru a ke skládce dřeva. Možná 6. a 7. spojím, jak píšeš, aby to nebylo překolejované

.
Co se týká koncové stanice, tak skladiště už určitě udělám jako nepoužívané (pokud by tam vůbec bylo - možná by zde byly jen zbytky základů a rampa), 1. kolej by sloužila pouze k tlačení vozů na vlečku v horním rohu, případně k nakládce dřeva a uhlí. Jinak výsypka uhlí by ve stanici být nemusela, ale díky tomu mohu do koncové stanice vozit další druh nákladních vagónů a trochu zde zpestřit provoz manipulačních vlaků

.