Kolejiště TT 1x1m, Ferdián Hekttor 04

Fórum pro stavbu, přestavbu a provoz modelového kolejiště.

Moderátoři: StandaR, milan ferdián, Michal Dalecký, Jarda H.

Re: potíže s plánováním

Příspěvekod hopeter » pon 31 říj, 2016 5:36 am

Zkontroluj si vzdálenost kolejí od sebe. V TT by měla být rozteč os kolejí pokud si dobře vzpomínám 43 mm. Přesně to najdeš v normách NEM a k tomu si ještě naštuduj průjezdné profily. Nebo použij jakýkoliv originál plánek od Milana a nemusíš študovat nic... :wink:
Hlavně se nesnaž na minimální plochu cpát co nejvíce kolejí.
TT a G , epocha III / IV , jen si tak hraju ...,V jednoduchosti je síla... HOnza PETERa
hopeter

Příspěvekod jardaficz » pon 31 říj, 2016 2:27 pm

Právě, že jsem psal, že kolejivo je zatím na cestě. Nemusí to být přesně podle planku, ale do tohohle schéma bych se chtěl přibližně trefit.
TT, DCC + analog, III - IV epocha
jardaficz

Příspěvekod belgarat » pon 31 říj, 2016 3:07 pm

jardaficz píše:Právě, že jsem psal, že kolejivo je zatím na cestě. Nemusí to být přesně podle planku, ale do tohohle schéma bych se chtěl přibližně trefit.

venuj cas cekani na postaka tomu, ze udelas planek poradne aby bylo jiste kam presne mas dat vyhybky abys dosahl pozadovane vzdalenosti koleji ... jinak pri vystavbe zjistis ze musis pouzit ostrejsi oblouk nez R310 a zacnes mit problemy s vozidly. Nebo budes mit realne uzitne delky koleji ve stanici tak male, ze Ti budou k nicemu.
TT ep. IVa-b; analog + NanoX, DR5000. Pseudoprogramator, pindac nesmyslu
http://modelwiki.klfree.net
belgarat

Příspěvekod jardaficz » pon 31 říj, 2016 5:13 pm

spíš věnuju čas čekání na naskladnění výhybek. Jinak ale věřím, že to dokážu naplácat tak, abych tam to místo zvládl udělat. Pokud se to nepovede, udělám jednodušší okruh, nebo obdobu sóla pro T810
jardaficz

Příspěvekod jardaficz » pát 04 lis, 2016 7:25 pm

Tak jsem se nakonec rozhodl, abych zachoval průjezdný okruh a zároveň, abych měl nějakou možnost pro posun, pro plánek od pana Ferdiána jen s malýma změnama.
Hekttor_04_TT.jpg
jardaficz

Příspěvekod milan ferdián » pát 04 lis, 2016 7:27 pm

Jardo,kde jsi to našel?To už musí být hodně,hodně starý plánek,určitě z pravěku. :mrgreen: Milan
Limit příloh vyčerpán
milan ferdián

Příspěvekod jardaficz » pát 04 lis, 2016 7:30 pm

Dlouho jsem hledal a hledal, až jsem našel nějaké železniční normálnie, či jak to bylo. Tam jsem ho zahlédl. Je tam těchhle plánků spousty. I když na prostor, který mám v plánu zase ne tolik. Navíc mě štve, že jsem si koupil knihu, třetí díl a přitom tady postupně nacházím skoro všechny plánky z toho. Ale trochu mě zarazilo stoupání u tohohle plánku, zda je to správně.
jardaficz

Příspěvekod milan ferdián » pát 04 lis, 2016 7:34 pm

jardaficz píše:Dlouho jsem hledal a hledal, až jsem našel nějaké železniční normálnie, či jak to bylo. Tam jsem ho zahlédl. Je tam těchhle plánků spousty. I když na prostor, který mám v plánu zase ne tolik. Navíc mě štve, že jsem si koupil knihu, třetí díl a přitom tady postupně nacházím skoro všechny plánky z toho.

Na to ti dají odpověď zde řada kluků.

jardaficz píše:Ale trochu mě zarazilo stoupání u tohohle plánku, zda je to správně.

Já jej na plánku nevidím.Jedině,že by jsi měl popsaný na jiným plánku.Milan
Limit příloh vyčerpán
milan ferdián

Příspěvekod MkTT » pát 04 lis, 2016 7:44 pm

milan ferdián píše:
jardaficz píše:Dlouho jsem hledal a hledal, až jsem našel nějaké železniční normálnie, či jak to bylo. Tam jsem ho zahlédl. Je tam těchhle plánků spousty. I když na prostor, který mám v plánu zase ne tolik. Navíc mě štve, že jsem si koupil knihu, třetí díl a přitom tady postupně nacházím skoro všechny plánky z toho.

Na to ti dají odpověď zde řada kluků.

Shromáždil jsem a na web dal pokud možno všechny Milanovo plánky, i ty z HekTTora.

milan ferdián píše:
jardaficz píše:Ale trochu mě zarazilo stoupání u tohohle plánku, zda je to správně.

Já jej na plánku nevidím.Jedině,že by jsi měl popsaný na jiným plánku.Milan

Ano, na webu je i plánek s výškovými poměry.
Obrázek
Viz http://zeleznicni-normalie.cz/Galerie/P ... ekttor-04/.

Mirek
MkTT

Příspěvekod milan ferdián » pát 04 lis, 2016 7:50 pm

Díky Mirku :wink: .

Jardo dle plánku je plynulé stoupání až do koncové stanice.Ta odbočka nesmí ležet na přechodu,ale je plynule položená ve stoupání.Taktéž výhybky ve skryťáku už jsou za počátečním přechodu stoupání položeny na šikmé rovině.Plánek třeba podrobně prostudovat a vyzkoušej si vše před stavbou na nečisto.
Milan
Limit příloh vyčerpán
milan ferdián

Příspěvekod hopeter » sob 05 lis, 2016 5:31 pm

Tenhle plánek je mimo jiné v knížce od Milana. Taky jsem po něm pokukoval ale pak mě odradilo velké podzemí a koncová stanice v oblouku.
Pokud si vzpomínám tak jsi měl k dispozici více místa ( obdélník ) Zkus se ještě podívat např. na Pařezovice a Sluníčko.
Jinak tohle kolejiště je velmi zajímavé , neokoukané a umožní ti pestrý provoz. Škoda,že už nemám více místa... ale kdoví , třeba někdy... :wink:
TT a G , epocha III / IV , jen si tak hraju ...,V jednoduchosti je síla... HOnza PETERa
hopeter

Příspěvekod jardaficz » sob 05 lis, 2016 7:27 pm

Já mám teď panel o rozměrech 80x100, takže musím o 20 čísel nastavit. Jinak mi vyhovuje, na tak malém prostoru kolik tam toho nastrčit. Jen bych tu koncovou stanici ještě předělal, abych jednu kolejovou spojku co nejblíž konci stanice pro objíždění vozů.
jardaficz

Příspěvekod hopeter » ned 06 lis, 2016 8:54 am

Toto kolejiště je pro provoz krátkých souprav. To umístění spojky pro objíždění určitě stačí. Raději bych zkusil za vjezdové výhybky nacpat kousky rovinek kvůli zapojování. Čím novější spřáhla v TT tím větší problém se spojením a rozpojením v oblouku. Nechala by kousek posunout spodní část nádraží k okraji , použít ostřejší oblouky ve stanici a výtopnu (budovu) udělat zrcalově. Ale i když to uděláš tak jak je originál tak by to mělo fungovat k plné spokojenosti a nemusíš nic vymýšlet.
hopeter

Příspěvekod jardaficz » ned 06 lis, 2016 9:18 am

Já mám největší problém, že už měsíc čekám na zásilku s kolejema, takže nemůžu pořádně přestavovat a plánovat. Jen ve Wintracku. jinak používám stará ty očková spřáhla, nevím, který typ přesně.
jardaficz

Příspěvekod hopeter » ned 06 lis, 2016 12:24 pm

Já měl za to , že nejdřív vybereš plán a pak objednáš potřebné koleje... :) Co se týká nákupu tak já nakupuju více jak tři roky na ITvlaky. Nikdy žádný problém. Poslední objednávka byla v neděli cca 19.30 , téhož dne ve 22.00 zpracována , v pondělí ráno jsem převedl peníze z účtu a v úterý dopoledne byl balík přes PPL doma... Nedávno dobírkou jsem objednal v úterý ráno a ve středu opět PPL bylo zboží doma. Nikdy jsem nečekal déle než 4 dny.
Pokud jinde nedostanu zboží do 14 dnů tak objednávku ruším a objednávám tam kde to umí... Na mě taky v práci nikdo nečeká až se mě bude chtít... :wink:
hopeter

PředchozíDalší

Zpět na Modelové kolejiště