Stanice M.Branice - Oslavany TT Kuehn/Tillig

Fórum pro stavbu, přestavbu a provoz modelového kolejiště.

Moderátoři: StandaR, milan ferdián, Michal Dalecký, Jarda H.

Re: Stanice TT kolejivo Kuehn

Příspěvekod Tomáš » pát 24 dub, 2015 9:36 am

Obávám se pánové,že jste však ani jeden nepochopil co jsem měl na mysli :wink: . Já přece vůbec nezpochybňuji přesnost Milanových plánků. Od začátku jsem měl dané rozměry,které jsem pak dokonce zvětšil. A pokud se nepletu tak právě tu horní část (na které je stanice) jsem o něco rozšířil. Pak je tedy možné,že šíře horního nákresu není udělána na nynějších 70cm, ale na 60cm a pak by tam ten pravý úhel mohl vyjít. Proto se na to ptám,protože žádné vnější rozměry nevidím. Takže plán mohl být nakreslený tak aby to vyšlo i na 60cm,jen s tím,že tam musí být ten záhyb.
"TT" - NYNÍ UŽ DCC - IV 1985-1995 (pád ČSD)
Tomáš

Příspěvekod Michal Šuhajda » pát 24 dub, 2015 11:11 am

Tomáši, vzhledem k tomu, že je stejně široká, jako ten kousek úplně vlevo, kde se otáčí koleje s R310, tipoval bych, že bude mít šířku 70 cm.
-MiŠ-
Velikost H0, ČSD
Jméno a příjmení je v nicku, nemám potřebu se skrývat
Michal Šuhajda

Příspěvekod milan ferdián » pát 24 dub, 2015 11:53 am

Tomáši,vše je dle tvých posledních rozměrů.To je hloubka u obou je 70,0 cm.Zatím nejsou komplet hotové výkresy,vše dostaneš i ten chybějící půloblouk.Jen mě udivuje,že nečteš výkresy,když tam máš jasně napsáno R310/540° a nechápu proč nepoužiješ kalkulačku na sečtení rozměrů a hned by jsi zjistil hloubky.
Momentálně jsem se zadrhl na otevřeném skryťáku,protože dostat pět "Y" + brejlovce,aby se vešel na všechny čtyři staniční koleje sice nebylo těžké dostat,ale zcela nesmyslně mi vyšla horní trať do Oslavan a tam musí překopat vedení obou tratí.
Limit příloh vyčerpán
milan ferdián

Příspěvekod Tomáš » pát 24 dub, 2015 1:35 pm

Já byl teď každej den v práci a koukal jsem na to vždycky na telefonu 5x5cm. Až nyní jsem si to stáhl všechno do PC a koukám na to na monitoru.
Myslel jsem to tak,jak jsem to zakreslil do obrázku. Takže ČERVENĚ. Pokud si někdo myslel,že bych to zařízl,tak jak je naznačeno ZELENĚ, tak to mě skutečně nenapadlo. :roll:
Budu to muset skutečně pořádně nastudovat a až si všechno vytisknu a rozložím,bude to určitě víc zřejmé.
Přílohy
M.B.3 – kopie 2.png
M.B.3 – kopie 2.png (100.54 KiB) Zobrazeno 4029 krát
Tomáš

Příspěvekod MirekTT » pát 24 dub, 2015 2:01 pm

Klídek Tome, náhodou ti fandím. Poznámku k Milanově práci jsem myslel ve všeobecné rovině. Je mi jasné, že o něm nepochybuješ.

K věci: ten ukosený roh bych tam ponechal, pokud ti to situace nábytku dovolí. Ono to pak působí opravdu jako výseč reálu. Rozbití pravoúhlosti se mi na Milanových pláncích líbí, zachoval bych to.
Upozornění! Toto je diskuzní fórum, a ne vševědopedie absolutních pravd!
www.ModulyBrno.cz
MirekTT

Příspěvekod Ferda » pát 24 dub, 2015 2:31 pm

Pokud to budeš umět, tak by bylo rozumné ještě zakulatit pravý dolní roh. Není nad to, když si v zápalu boje narazíš kyčel a navíc způsobíš zamětřesení na panelu. :wink:
Vím o čem mluvím. Dítě má v pokojíčku stůl umístěný vůči dveřím přesně stejným způsobem.
Taky na mě hleděli jak na blázna, když jsem chtěl u pracovního stolu jeden roh kulatý a dnes má takový stůl i sám šéf výroby nábytkových kancelářských sestav a s úspěchem to nabízí.
H0 III-IV. Dokonalost je sen!
Ferda

Příspěvekod miroslav lengyel » pát 24 dub, 2015 2:37 pm

Ferda píše:Pokud to budeš umět, tak by bylo rozumné ještě zakulatit pravý dolní roh. Není nad to, když si v zápalu boje narazíš kyčel a navíc způsobíš zamětřesení na panelu. :wink:
Vím o čem mluvím. Dítě má v pokojíčku stůl umístěný vůči dveřím přesně stejným způsobem.

Já nejsem přesvědčen o tom,že to je zrovna tím,že má stůl rohy do vingle. :lol: Už jsem viděl pracovní stůl s vybráním uprostřed,aby se majitel přes svůj břich dostal ke klávesnici. :mrgreen:
H0 II.epocha DRG+1souprava Würtenberg(startset)a pára K.P.E.V.ještě je nestihli přeznačit.
miroslav lengyel

Příspěvekod milan ferdián » pát 24 dub, 2015 3:03 pm

Tomáš píše:Já byl teď každej den v práci a koukal jsem na to vždycky na telefonu 5x5cm. Až nyní jsem si to stáhl všechno do PC a koukám na to na monitoru.
Myslel jsem to tak,jak jsem to zakreslil do obrázku. Takže ČERVENĚ. Pokud si někdo myslel,že bych to zařízl,tak jak je naznačeno ZELENĚ, tak to mě skutečně nenapadlo. :roll:
Budu to muset skutečně pořádně nastudovat a až si všechno vytisknu a rozložím,bude to určitě víc zřejmé.

Špatně.Ten zelený vinkl je navíc.Proto není nic kolejového v horním levém rohu. :wink:
Limit příloh vyčerpán
milan ferdián

Příspěvekod Tomáš » pát 24 dub, 2015 3:25 pm

Ano to není problém tomu takhle přidat. Stanici budu pravděpodobně stavět na jednom kuse překližky,tak to vyříznu podle toho plánku.Já s tím i trochu počítal,že tam někde podobný "výrůstky" vzniknou. Ono to napojování pravým úhlem není nikdy moc vhodné,o tom jsem se už přesvědčil dávno.
Udělám si šablonu ze sololitu nějakého toho tvaru a vyříznu to podle toho. Už jsem to dělal na laminu a povedlo se mi to.
Tomáš

Příspěvekod Tomáš » pát 24 dub, 2015 3:49 pm

Já jsem z toho pořád tak vyplašenej,že možná některý věci zbytečně komplikuju. Ono je těch významných změn na mě v posledních letech nějak příliš a některý nestačím ani vstřebávat. Tohle všechno už je jen taková třešnička na dortu. Možná takový malý splněný sen,který už jsem v minulosti dávno zamítl a najednou se to děje, a já jsem z toho trochu zmaten a nesvůj...šok.
Ještě před 3/4 rokem jsme bydleli ve 2+1,kde jsme do sebe (4členi rodiny) naráželi na každým metru čtverečním. Doma to byl neustálý boj..manželčiny hlášky typu,"co to tady zase smrdí,kdo v tom má spát" a nebo "okamžitě si to ukliď má přijít návštěva" se stali legendou. Měl jsem tu v minulosti různé záchvaty "cosi budovat" i když už předem bylo jasno,že to vše povede do horoucích pekel. Zdejší matadoři si na to jistě vzpomenou. Dnes se tomu už i já pousměji. Tehdy jsem to však bral smrtelně vážně a bojoval se všemi členy rodiny,sám se sebou i s některými z vás. A nyní ..a to beze srandy.. po 34.letech mám konečně možnost se konečně plnohodnotně předvést a možná zúročit vše to co jsem se zde naučil. A jsem z toho trochu nesvůj. A nechci to zakřiknout,ale ještě to možná není vše. Protože jsme si na metry čtvereční pomohli jednou tolik,oproti minulosti,jsou všichni členi v rodině konečně spokojení (děti mají svůj mega pokojíček,žena zahrádku) vypadá to že možná budu mít ještě možnost si zařídit svoji první dílnu. A to už mi byla přidělena ta místnost na železnici. Jak tu Míra pronesl,sice "pokoj pro služku" ale i za ní jsem rád. Pokud k ní přibude ještě dílna bude to skvělé.
Žena maká na zahrádce,děti si buď hrají v pokojíku,nebo jezdí kolem domů na kole, a já mám konečně volno si "houmrovat" .
PS. Za domem je i políčko a už je čas vysadit Merlík :twisted:
Tomáš

Příspěvekod miroslav lengyel » pát 24 dub, 2015 3:55 pm

Já mám jedno takové oblíbené,byť poněkud ostré přirovnání.Důležité je se z toho neposrat. :D Ať se ti daří a pokud by snad na tebe nějak doléhal tlak z prezentace,tak nikde není psáno,že zde musíš postnout každé říznutí pilkou nebo máchnutí štětcem. :mrgreen: Míra
H0 II.epocha DRG+1souprava Würtenberg(startset)a pára K.P.E.V.ještě je nestihli přeznačit.
miroslav lengyel

Příspěvekod mizl » pát 24 dub, 2015 4:03 pm

Jak napsal Míra. Já bych v tom také velkou vědu nehledal. Plán máš. Tak teď už začít stavět :wink:

Michal
TT, III. - IV., DCC -> LENZ, Mikrolayout, Rajče, Staré kolejiště
mizl

Příspěvekod Barbucha » pát 24 dub, 2015 4:07 pm

Tome v klidu. Já už hlášky doma nevnímám, aspoň mi do bytu nelezou nějaký cizí slepice a jestli to kolejiště dostavím za dva roky nebo za dvacet let, je úplně jedno. Hlavně že je na čem se odreagovat. Já si myslím, že není potřeba závodit s Honzou :lol: . A kdybys náhodou měl chmury, začni z drátů dělat stromečky, to tě zabaví a jak jsem se koukal na část plánku, máš co dělat do vánoc :mrgreen: .
DR, H0, epocha III c, v neplánované pauze.
Barbucha

Příspěvekod miroslav lengyel » pát 24 dub, 2015 4:10 pm

Barbucha píše:Tome v klidu. Já už hlášky doma nevnímám, aspoň mi do bytu nelezou nějaký cizí slepice a jestli to kolejiště dostavím za dva roky nebo za dvacet let, je úplně jedno. Hlavně že je na čem se odreagovat. Já si myslím, že není potřeba závodit s Honzou :lol: . A kdybys náhodou měl chmury, začni z drátů dělat stromečky, to tě zabaví a jak jsem se koukal na část plánku, máš co dělat do vánoc :mrgreen: .

Ne že bych ti nepřál,ale ten druhý časový údaj bych možná drobátko poupravil. :D
miroslav lengyel

Příspěvekod Barbucha » pát 24 dub, 2015 4:11 pm

miroslav lengyel píše:
Barbucha píše:Tome v klidu. Já už hlášky doma nevnímám, aspoň mi do bytu nelezou nějaký cizí slepice a jestli to kolejiště dostavím za dva roky nebo za dvacet let, je úplně jedno. Hlavně že je na čem se odreagovat. Já si myslím, že není potřeba závodit s Honzou :lol: . A kdybys náhodou měl chmury, začni z drátů dělat stromečky, to tě zabaví a jak jsem se koukal na část plánku, máš co dělat do vánoc :mrgreen: .

Ne že bych ti nepřál,ale ten druhý časový údaj bych možná drobátko poupravil. :D

No a? Tak bych se konce nedožil, ale to neznamená, že bych se neprojel :mrgreen:
DR, H0, epocha III c, v neplánované pauze.
Barbucha

PředchozíDalší

Zpět na Modelové kolejiště