Návrh kolejiště tvar L v TT/1:120

Fórum pro stavbu, přestavbu a provoz modelového kolejiště.

Moderátoři: StandaR, milan ferdián, Michal Dalecký, Jarda H.

Re: Návrh kolejiště tvar L v TT/1:120

Příspěvekod lajblt » ned 17 bře, 2013 1:19 pm

Vezmi patinátor od Agamy "rez" a důkladně s tím ten štěrk přetři. Uvidíš, že to bude (pokud to zase nepřeženeš) mít ten správný odstín. A pokud se ti to nebude líbit, dá se to opravit naředěním. :)
lajblt

Příspěvekod Jiri Dvoracek » ned 17 bře, 2013 5:10 pm

Ahoj Tome, barvu jsem si napsal na seznam do CR a vyzkousim :) Kdyz uz Te tady mam, Ty jsi takovy ten muj zahranicni radce, mel bych jeste dve otazecky. :D
A) umisteni navestidel - zkusil jsem si neco na necisto pomoci spejli (viz obrazek 1). Navestidla jsem se snazil umistit tak, aby byly pred nameznikem a vpravo :D Muzu to tak nechat a nebo to mam nejak posunout? Prece jenom drazni predpisy mi nic nerikaji. :mrgreen: Jeste dodavam, ze vsechna navestidla budou trpaslici. U prvni a pate koleje od stanicni budouvy seradovaci a na kolejich dva, tri a ctyri trpaslici cervena,bila. Zbytek jsou trpaslici seradovaci.

B) umisteni nastupist - taky jsem si zkusil na necisto polozit nastupiste. Rozhodl jsem se pro ty Sudop od ES pecky, odkaz jsem tady uz nekde daval. Opravdu nejsu schopen si je sam vyrobit :D To s tim K uprosted jsou konce (delka 29mm), ty s tim krizem jsou prechody (delka 50) se snizenou hranou a zbytek budou stredni dily az k okraji desky (delka 82mm). Asi je blbost mit nastupiste u prvni a pate koleje, kdyz jsou manipulacni, ze? V pripade, ze ano, tak se to snaz prehlednout :) Musi vsechny nastupiste zacinat stejne a nebo to muze byt ruzne posunute, jak to mam ja (viz obrazek 2)? A jak umistit prechod? Aby byl na konci vypravni budovy a nebo jak ukazuje ta druha sipka (viz obrazek 3)?

Diky moc

Jirka

PS: Namezniky jsou jenom polozene kusy papiru pro orientaci, aby se nekdo nezhrozil :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Přílohy
Navestidla.jpg
Nastupiste.jpg
Jirkov.jpg
Jirkov.jpg (25.23 KiB) Zobrazeno 6039 krát
TT - digital, CD, ZSR a OBB, epocha V a VI, Digitrax a JMRI
Jiri Dvoracek

Příspěvekod lajblt » ned 17 bře, 2013 8:02 pm

Ahoj Jirko,

návěstidla máš správně. :) A nástupiště máš taky dobře. Přechody umísti tam, kde si myslíš, že je budou zaměstnanci a cestující používat, asi není nikde přesně napsáno, kde musí být. Řekl bych, že jsi na výborné cestě ke skvělému kolejišti. :)
lajblt

Příspěvekod Jiri Dvoracek » ned 17 bře, 2013 8:55 pm

Diky moc, pokusim se Te nezklamat. :) A nastupiste u manipulacnich koleji jsou teda asi zbytecna a nevhodna, jo? :wink:
Jiri Dvoracek

Příspěvekod lajblt » ned 17 bře, 2013 9:51 pm

Přesně tak. U manipulačních kolejí je nestav. :)
lajblt

Příspěvekod Jiri Dvoracek » ned 31 bře, 2013 12:27 pm

Zdravim panove,

tak jsem se vratil z nakupu z CR. :D Spoustu veci ale jeste bohuzel nemam, protoze zbozi nestacilo dorazit drive nez moje nedockavost. :) Ale tak aspon neco meli na sklade :D A kdo by to byl rekl, ze prodejna modely.biz je uplne na konci sveta :mrgreen: Nadrazi Jirkov jsem nakonec objevil az u nas v Breclavi v jedne zapadle modelarske prodejne :) Takze uz mi chybi asi jenom zbrojeni naftou (Trminek), piskovani, vodarenska vez a administrativni budova (Auhagen) a nejaka pekna autobusova zastavka. Patinator svetlou rez od Agamy jsem take sehnal :) Sterky a prach od Polaka taktez. :D Takze jak budu mit ted tyden dovolene, tak se do toho pustim a zkusim trosku pokrocit :) Mozna uz prilepim a osvetlim domecky a pomalu jsem zacal davat dohromady ty nastupiste Sudop :) Zatim jsem jenom pridal imitace prestavniku a nejake ty popelnice :D

Jirka
Přílohy
prestavniky.jpg
popelari.jpg
Jiri Dvoracek

Příspěvekod Jiri Dvoracek » pon 08 dub, 2013 6:53 pm

Dobry vecer,

tak jsem konecne pouzil neco z toho materialu, co jsem si doma nakoupil :mrgreen: Ale je to vsecko jeste rozpracovane a nepripevnene, tak mezery a ruzne nedodelky berte s nadhledem. :lol: Napr. nadrazi Jirkov je teprve v uvodni fazi stavby, nastupiste jsou polozeny jenom na sucho, autobusovy terminal ma teprve zakladni barvu atd....

Jirka
Přílohy
Autobusovy terminal.jpg
Stavebniny a popelove jamy.jpg
Nadrazi.jpg
Jiri Dvoracek

Příspěvekod mizl » pon 08 dub, 2013 7:30 pm

Pro inspiraci ti pošlu mou nedokončenou budovu nádraží Jirkov. Na omítku jsem použil smirkový papír hrubosti 80 nastříkaný autoemailem.

http://mizl.rajce.idnes.cz/Nadrazni_budova_Jirkov/

Michal
TT, III. - IV., DCC -> LENZ, Mikrolayout, Rajče, Staré kolejiště
mizl

Příspěvekod Jiri Dvoracek » čtv 11 dub, 2013 11:11 am

No Michale, skvela prace (narozdil ode mne) :D Ja bych ho chtel mit spise jako nove po rekonstrukci, ktera probehla zaroven s vystavbou autobusoveho terminalu :D Jinak mam jeste takovou blbou otazku do plena. Jak je to s umistenim nadraznich lamp? Je na to nejaky predpis a nebo podle ceho se to odviji? Chtel jsem dat lampy mezi 4 a 5 kolej po cele delce, tj. od konce kuse pate koleje. A nebo je lepsi je dat mimo, to znamena az za 5 kolej do travy a eventuelne pak jeste z druhe strany? Diky moc. Jirka
Jiri Dvoracek

Příspěvekod lajblt » čtv 11 dub, 2013 12:18 pm

Dal bych je "do dvojic" - mezi první a druhou (počítáno od budovy), mezi třetí a čtvrtou atd.. A pak na místa, kde by mělo být potmě něco vidět (depo, skládka, ...). Rozestup bývá kolem 25 metrů.
lajblt

Příspěvekod Jiri Dvoracek » pát 19 dub, 2013 7:11 pm

Ahoj,

tak jsem zase trosku pokrocil. Dodelal jsem nastupiste. Je sice hodne videt, ze jsou barvene clovekem bez jakehokoliv umeleckeho citeni, ale snad se to aspon trosku blizi realite. Lampy jsem nakonec umistil mezi 5 a 4, 3 a 2, do depa, ke skladisti a proste vsude, kde je jich dle meho nazoru vyzadovano :D Nedaval jsem je mezi 1 a 2 kolej, protoze nadrazni budova bude osvetlena vcetne pristresku. Jinak lampy jsou objednany, zaplaceny a ceka se na jejich doruceni. Jinak by uz snad v brzke dobe mohla byt dorucena i navestidla a ostatni objednana elektronika MTB :) Tak bych se mohl snad priblizit ke zdarnemu konci a zacit tu vetsi cast :lol:

Jirka
Přílohy
Nadrazi.jpg
Jiri Dvoracek

Příspěvekod chameleon » pát 19 dub, 2013 7:39 pm

Jiri Dvoracek píše:... Je sice hodne videt, ze jsou barvene clovekem bez jakehokoliv umeleckeho citeni, ale snad se to aspon trosku blizi realite...

Jiří to neřeš, hlavně aby se to líbilo přeci tobě. Navíc na fotkách to většinou vypadá hůře než ve skutečnosti :wink: A kdybys to časem chtěl vylepšit, tak vezmeš štětce do ruky a vylepšíš to - kolejiště přeci není nikdy hotové, pořád se dá zdokonalovat :wink: Na to jak si začínal to je podle mě teď paráda! Jen tak dál! ...chtěl jsem jít už spát, ale musím tedy ještě chvíli taky máknout s kolejištěm, když vám to všem tady tak roste pod rukama...
chameleon

Příspěvekod Jiri Dvoracek » ned 21 dub, 2013 5:32 pm

Zdravim,

tak uz to tady fotka plevelit nebudu, ale snad jsem aspon nekterym zvedl sebevedomi, ze horsi uz to byt nemuze. Fotky ode dneska na zaktualizovanem rajceti :D

http://jiricek09.rajce.idnes.cz/Drinov

Jirka
Jiri Dvoracek

Příspěvekod milan ferdián » ned 21 dub, 2013 5:42 pm

Jiri Dvoracek píše:Zdravim,

tak uz to tady fotka plevelit nebudu, ale snad jsem aspon nekterym zvedl sebevedomi, ze horsi uz to byt nemuze. Fotky ode dneska na zaktualizovanem rajceti :D

http://jiricek09.rajce.idnes.cz/Drinov

Jirka

Fotek není nikdy dost.Aspoň vždy vyber z fotek jednu zajímavou a tu uveď jako titulní spolu s odkazem.
Limit příloh vyčerpán
milan ferdián

Příspěvekod Myšpulín » ned 21 dub, 2013 5:54 pm

Dobrý. Jen taková malá technická. Jaká je plánovaná životnost těch tří borovic?
H0, III až IV, ČSD, nemodelář
Myšpulín

PředchozíDalší

Zpět na Modelové kolejiště