TT segmentové kolejiště - 240 x 160 x 350 cm

Fórum pro stavbu, přestavbu a provoz modelového kolejiště.

Moderátoři: StandaR, milan ferdián, Michal Dalecký, Jarda H.

Re: TT 200cm na 120cm

Příspěvekod cipisekmp » čtv 22 bře, 2012 8:01 am

Jelikoz neocekavam ze se bude v dohledne dobe neco stavet, tak neocekavam ze by se kupovala preklizka. Takze, kdyz budes preklizku chtet, tak si rekni. Cena za desku je max 500, vic to nikdy nebylo. Na nadrazi by ti stejne nejaky odrezek nestacil. Mimochodem, kolega Dfrolek, pouzil misto preklizky na stavbu neco jineho, takze Jirka ma doma jeste jeden modul (to same co jsi si bral takze, jesli budes zastavku rozsirovat mas material. Ahoj Cipisek
H0/MODULY SLOVÁCKO

www.kzmslovacko.cz
cipisekmp

Příspěvekod Jeňa Sova » čtv 22 bře, 2012 8:25 am

Ok, budu s tím počítat na možné rozšíření. Ta deska překližky, co se objednává, je jak velká?
Jeňa Sova

Příspěvekod cipisekmp » čtv 22 bře, 2012 8:38 am

No veci se maji takhle, nekdo rekne ze chce preklizku. Ja zajedu do dyaz Uh.Ostroh a na miste jim reknu ze chcu preklizku 10ku nejakou ve sleve. Vetsinou rikam za "vlackovou cenu". Oni neco nekde vyhrabou, jsou to desky vetsinou je psano v dodaku ze je to "podmira". Nasel jsem jednu fakturu:
Preklizka truhlarska BK/SM trida lepeni 1 podmira (2200*1250*10 jakost BB/CP)
Cena za dve tyto desky byla 832Kc s dani. Kupovano cca pred rokem. Neocekavam vsak extremni narust ceny.
Jinak pak pocitej ze drzak nohy vyjde na 10Kc noha na 20 nebo 25 ted uz nevim. Ono se to nasklada chi. Nesnaz se nejak extreme usetrit trebas na tenci preklizce a pod aby se ti to pak nevymstilo.
Mimochodem toho hada chces delat v TT nebo v H0? Ja jsem pro H0 chi. Mej se Cipisek
H0/MODULY SLOVÁCKO

www.kzmslovacko.cz
cipisekmp

Příspěvekod Jeňa Sova » čtv 22 bře, 2012 8:51 am

To by se ti líbilo, kdybych to udělal v H0, co? :D To bych ale neměl s čím jezdit a těch dost výhybek, co mám doma by mě bylo taky k ničemu. Nehledě na to, že bych se nevešel do pokoje... Bude to TT. Až rozmyslím, jakou stanici udělám, přijde nějaká lepší výplata, tak bych se ti skrz tu 10 mm překližku ozval.
Jeňa Sova

Příspěvekod milan ferdián » čtv 22 bře, 2012 8:58 am

Ale kdeže H0,nejlepší je N-ko.Kde se podíváš všude ušetříš :mrgreen:
Limit příloh vyčerpán
milan ferdián

Příspěvekod miroslav lengyel » čtv 22 bře, 2012 10:41 am

Á,scouti už jsou zase v pohotovosti. :mrgreen:
H0 II.epocha DRG+1souprava Würtenberg(startset)a pára K.P.E.V.ještě je nestihli přeznačit.
miroslav lengyel

Příspěvekod milan ferdián » čtv 22 bře, 2012 10:57 am

Jeňa Sova píše:Vzhledem k mé finanční situaci, nerozhodnosti o plánu, vlastní neschopnosti stavět aspoň ze zásob, co mám doma a ještě pár osobních důvodů, jsem se rozhodl, že kolejiště stavět nebudu. Vzhledem k tomu, že rám kolejiště nepotřebuji, nabízím ho k prodeji. Cena je o domluvě. Pokud má někdo zájem nebo chce jen info, pište SZ. Objeví se i na modelbazar.cz.
K samotnému kolejišti můžu jen říct, že se vydám jinou cestou. Pravděpodobně vytvořím segmentové/modulové kolejiště, které bude rozebiratelné a skladnější. Něco ve stylu Trainmaniaka. Bude trvat, než začnu vůbec plánovat - nejdřív po dokončení H0 modulu zastávky. Stavbu budu mít ve své galerii na rajce.idnes.cz, tady snad nebudu potřebovat zakládat další téma.

Jsi mě vůbec nepotěšil,ale vývoj jde dál :wink:
Limit příloh vyčerpán
milan ferdián

Příspěvekod Jeňa Sova » čtv 22 bře, 2012 11:16 am

Mi je to též líto, ale vím, že nemá smysl pokračovat. Škoda těch Menhartic. Sice to bylo kolejiště z šesté epochy, ale upravit by se dalo, kdybych posbíral odvahu a finance. Jeden z důvodů využití systému modulů je právě finanční stránka věci. Pokud nemám nikde na světě hodně bohatého příbuzného nad hrobem o kterém nevím, budu muset šetřit, kde se dá. A u ovládání se to dá, Velké Pavlovice od Mirka jsou toho důkazem. Rád bych použil podobný systém, což by na tom rámu nešlo. To ale budu řešit až později.
V první řadě se chci zbavit toho rámu. Pokud má zájem někdo tady z fora, udělám mu cenu - 500 kč. Na modelbazaru jej budu nabízet za cca 1000 kč, víc ne. Domluvit se je možné i jinak... Vlastní odvoz bude nutný, je to těžké jak sviňa :D Rozebrat ho do použitelných součástí nepůjde, protože jsem dřevo lepil a nešetřil lepidlem. Ony jsou ty rámy v podstatě dva, nafotím, dám na rajče.
Jeňa Sova

Příspěvekod radula63 » čtv 22 bře, 2012 2:21 pm

milan ferdián píše:Ale kdeže H0,nejlepší je N-ko.Kde se podíváš všude ušetříš :mrgreen:

Milane, a co třeba Zetko?
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Omluva za odbočení od tématu.
Raďula63
MPK - moduly plzeňského kraje
KŽM Praha 3
Psi štěkají, karavana jede dál
radula63

Příspěvekod Jeňa Sova » pát 23 bře, 2012 7:05 am

V hlavě se mi rodí plány, už teda nějakou dobu. Mám vymyšlené nějaké dopravny. Takže pěkně od konce.
1)Průjezdná stanice o 4 - 5 kolejích. Tuto bych postavil na tři díly s tím, že prostřední díl by byl vyndávací a pro domácí ježdění bych ho nemusel používat. Možná by se udělala krátká vlečka. S délkou se musím vejít na tři metry i s oblouky, které samozřejmě nebudou zatím součástí segmentů. Takže pro domácí provoz zhruba dva metry dlouhá stanice, tj.dva segmenty do metru. Nebo i ty tři, ale to bych musel celkově zkrátit stanici na nějakých max 240 cm. Šířka 40 - 60cm.
2)Koncová stanička o dvou průjezdných kolejích, něco kusého, sklad, možná jednokolejná výtopna. V podstatě něco takového: img8.rajce.idnes.cz/d0803/4/4101/4101839_c5faf6aa4c4988c82865b8252e76087a/images/MarekTomek.jpg. Toto jsem vytvořil pro známého v H0, v TT by mi délka vyšla na 145 cm, což je akorát, chci se vejít do 150 cm. Jenom bych to asi narovnal. Tato stanička by byla na dvou segmentech šířky 30 - 50 cm.
3)No a začít stavbu chci odbočkou. Odbočení EW3, vše na jednom dílu. Délka okolo 50 cm, uvidím, jak bude vycházet. Šířka na přechodech asi 30 - 40 cm.

Takže takto to mám vymyšleno. Časem přidám nějaké oblouky, abych mohl skládat kolejiště do provozního celku. Ze začátku použiju pro propojení koleje s plastovým podložím se štěrkem. Ovládání chci jako Mirek ve Velkých Pavlovicích. Líbí se mi, že to funguje, je to aktivní způsob provozování a je levný! Všechno budu stavět na rámech z 10 mm překližky. Tak a teď nastane období studování, shánění materiálů pro stavbu a plánování. Myslím, že do důchodu bych to mohl stihnout, jestli do nějakého půjdu :mrgreen:
Jeňa Sova

Příspěvekod MirekTT » pát 23 bře, 2012 7:51 am

Díly z GESu pro ty hejblata si objednej už teď, dodací lhůty jsou katastrofální. RCM posílá do druhého dne.
Objednací kódy na všechny komponenty jsou v mém vlákně na straně 16 uprostřed.
Upozornění! Toto je diskuzní fórum, a ne vševědopedie absolutních pravd!
www.ModulyBrno.cz
MirekTT

Příspěvekod Jeňa Sova » pát 23 bře, 2012 8:06 am

Co znamená katastrofální? Půl roku? :D Nejdřív musím vymyslet, co vlastně postavím, pak až objednám. Nebo si někde najdu obchod, kde se to dá koupit a zajedu tam. Pokud tam teda vede železnice ;)
Jeňa Sova

Příspěvekod MirekTT » pát 23 bře, 2012 8:18 am

Katastrofální znamená vždy déle, než ti bude milé, bez ohledu na skutečnou čekací dobu. Já jsem čekal dva měsíce. Nebo objednat na prodejnu a přijet si proto. Nejbližší GES máš v Brně na Křenové 5min od nádraží. Na webovkách uvádějí stavy skladů na prodejnách, ale nevěř jim, nejsou aktuální. Minimálně ty knoflíky bys měl mít kvůli konstrukci nosného rámu, abys věděl, jak ho udělat. A taky pamatovat na místo pod výhybkama, ten přepínač taky není nejmenší.
Upozornění! Toto je diskuzní fórum, a ne vševědopedie absolutních pravd!
www.ModulyBrno.cz
MirekTT

Příspěvekod Jeňa Sova » pát 23 bře, 2012 9:08 am

Ok, díky moc za informace. Jak jsem psal, nejdřív musím dodělat jedno, pak se teprv vrhnu na další. Takže až bude návrh, objednám součástky. Taky, abych toho nekupoval jiné množství, než je potřeba. Samozřejmě počítám s nějakou rezervou...
Jeňa Sova

Příspěvekod Myšpulín » pát 23 bře, 2012 3:19 pm

MirekTT píše:Minimálně ty knoflíky bys měl mít kvůli konstrukci nosného rámu,...

Pokoušel jsem se ty knoflíky objednat do DDM, ředitelka mi říkala, že odpověď GESu byla, že je nemají a nevědí, kdy budou. Každopádně je už na netu zdražily.
H0, III až IV, ČSD, nemodelář
Myšpulín

PředchozíDalší

Zpět na Modelové kolejiště