Tak jsem v mezičase zkusil tunel alá Houmr. Ne, že by se to nedalo, ale bojím se, že v TT bude problém vylepit vnitřní stěny tunelu. Kostičky jsem použil 7 x 3 mm. Nakreslil jsem je zhruba na kousek šmirglu hrubosti 120 a vyřezal nožem. Každý je trošku jinak velký, ale rozdíl není zas až tak hrozný. Pro ostrý kus si na polystyren nakreslím orientační vodorovné čáry, protože mám portál trochu z kopce

. Taky zkusím kostičky vytisknout na staré tiskárně, akorát zatím netuším, jak docílím přesných rozměrů pro tisk... Je to práce na dlouho. Na kolejišti budou minimálně dva tunely s betonovým portálem, protože tyhle kostičky jsou na mě moc. Celkově bych chtěl výhybnu udělat v moderním stylu, dejme tomu pár let po rekonstrukci. Přece jen, leží na hlavní trati, ač jednokolejné a neelektrifikované.
No, nicméně stále uvažuji, jakým způsobem chytit ten materiál pod koleje. Názory tu od vás žádné nemám, tak asi zkusím opět ředěný Herkules nebo sypané lepidlo na tapety Apeko. Uvidíme, snad se mi to celé nerozpadne...