návrat

Fórum pro stavbu, přestavbu a provoz modelového kolejiště.

Moderátoři: StandaR, milan ferdián, Michal Dalecký, Jarda H.

Re: návrat

Příspěvekod Barbucha » pon 16 úno, 2015 2:26 pm

O elektrice ani nemluv. Já se na to podívám, deset minut něco pájím a pak prchnu radši dělat :-).

Dostačující délka kolejí je jen chiméra… :mrgreen:
DR, H0, epocha III c, v neplánované pauze.
Barbucha

Příspěvekod miroslav lengyel » pon 16 úno, 2015 2:32 pm

Na moje "rychlíky" jsou dostačující i kdybych se zbláznil a pořídíl si Rheingolda. :lol:
H0 II.epocha DRG+1souprava Würtenberg(startset)a pára K.P.E.V.ještě je nestihli přeznačit.
miroslav lengyel

Příspěvekod miroslav lengyel » čtv 19 úno, 2015 11:11 am

Tak pomalu,ale jistě kupředu a nahoru. :D Jinak se musím přiznat,že do toho dělení jednotlivých dílů se mi vůbec nechce. :x Mám sto chutí na to hodit boba a ať se děcicové jednou starají. :lol: Třeba potom prodají byt i s kolejištěm. :mrgreen:
Přílohy
7.jpg
8.jpg
9.jpg
H0 II.epocha DRG+1souprava Würtenberg(startset)a pára K.P.E.V.ještě je nestihli přeznačit.
miroslav lengyel

Příspěvekod milan ferdián » čtv 19 úno, 2015 11:16 am

miroslav lengyel píše:Tak pomalu,ale jistě kupředu a nahoru. :D Jinak se musím přiznat,že do toho dělení jednotlivých dílů se mi vůbec nechce. :x Mám sto chutí na to hodit boba a ať se děcicové jednou starají. :lol: Třeba potom prodají byt i s kolejištěm. :mrgreen:

Tedy ty jsi ale rodič :) .
Limit příloh vyčerpán
milan ferdián

Příspěvekod Barbucha » čtv 19 úno, 2015 11:21 am

Přiznávám se, že jsem to taky chtěl dělit na segmenty, ale pak jsem se na to vykašlal. Koleje by snad ještě šly, krajina taky, ale že bych dělal nějaké superspojky na kabeláži, tak to mě přešla chuť. Ať si to po mojí smrti třeba rozmlátí. A pokud se budu stěhovat, tak jen proto, že budu milionář a to si klidně postavím nový kolejiště :-).
Barbucha

Příspěvekod milan ferdián » čtv 19 úno, 2015 11:22 am

Barbucha píše: A pokud se budu stěhovat, tak jen proto, že budu milionář a to si klidně postavím nový kolejiště :-).

Věčný sen všech železničních modelářů. :lol:
Limit příloh vyčerpán
milan ferdián

Příspěvekod Barbucha » čtv 19 úno, 2015 11:27 am

To není můj sen, jen konstatování, že s přebytkem peněz bych se starým kolejištěm nezaobíral. Jinak nemám minimální ambice stavět něco dalšího :-). Ta stavba mě přežije, čili se nikdy nedožiju dokončení.
Barbucha

Příspěvekod miroslav lengyel » čtv 19 úno, 2015 11:29 am

milan ferdián píše:
miroslav lengyel píše:Tak pomalu,ale jistě kupředu a nahoru. :D Jinak se musím přiznat,že do toho dělení jednotlivých dílů se mi vůbec nechce. :x Mám sto chutí na to hodit boba a ať se děcicové jednou starají. :lol: Třeba potom prodají byt i s kolejištěm. :mrgreen:

Tedy ty jsi ale rodič :) .

No právě,já jsem rodič a ne mamahotel s fullservisem. :lol: Když se jim to nebude líbit,tak si to prodám sám tomu,kdo si to rozřeže. :mrgreen:
miroslav lengyel

Příspěvekod pekl024 » čtv 19 úno, 2015 1:36 pm

miroslav lengyel píše:No právě,já jsem rodič a ne mamahotel s fullservisem. :lol: :

Kecáš , hrdino :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :mrgreen:
pekl024

Příspěvekod miroslav lengyel » čtv 19 úno, 2015 3:15 pm

pekl024:Troufám si tvrdit,že mé děti by s Tebou nesouhlasily.
Ještě mě napadlo,že to elektrické propojení jednotlivých dílů by mohl vyřešit digitál o 2 drátech. :idea:
miroslav lengyel

Příspěvekod Ferda » čtv 19 úno, 2015 3:43 pm

miroslav lengyel píše:Ještě mě napadlo,že to elektrické propojení jednotlivých dílů by mohl vyřešit digitál o 2 drátech. :idea:

Tak tohle analogistům nepiš! Stejně by ti nevěřili. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
H0 III-IV. Dokonalost je sen!
Ferda

Příspěvekod Barbucha » čtv 19 úno, 2015 4:09 pm

Ferda píše:
miroslav lengyel píše:Ještě mě napadlo,že to elektrické propojení jednotlivých dílů by mohl vyřešit digitál o 2 drátech. :idea:

Tak tohle analogistům nepiš! Stejně by ti nevěřili. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Už sem tu viděl hodně fotek, ale furt se nikdo nepochlubil tím dvoudrátem. I když možná přímý modul širé trati by se možná dal v dvoudrátu zvládnout. Aspoň v analogu si to umím představit.
Barbucha

Příspěvekod milan ferdián » čtv 19 úno, 2015 4:10 pm

Ferda píše:

To jsou kecy,digitál o dvou drátech :D .
Limit příloh vyčerpán
milan ferdián

Příspěvekod miroslav lengyel » čtv 19 úno, 2015 4:14 pm

Tak jsem teď přemýšlel o tom elektrickém propojení a ono to zase taková hrůza nebude,cca 12 drátů od středního dílu na každou stranu.Nepočítám propojení kolejí,ale tam vážně zvažuji,že to nechám vcelku.Koleje,které nebudou vidět štěrkovat nebudu,takže při případné demontáži půjdou rozpojit.Dostat se k nim problém nebude,protože zakrytí bude snímatelné kvůli čištění a případné nehodě ve skryté části.Při stěhování by tedy zbývalo fiknout na každé straně 3 koleje,což by neměl být nějak zásadní problém.Při štěrkování v místě případného řezu ponechám předěl,aby se to nemuselo řezat včetně štěrku.Vyjímatelný díl bude pochopitelně rozdělen,ale s tím se počítalo od začátku,aby šel vyjmout kvůli přístupu do zadní části stávajícího kolejiště.
P.S. Nechcete si tu komunikaci Sever-Jih na téma digitál o 2 drátech přesunout někam jinam. :lol:
miroslav lengyel

Příspěvekod milan ferdián » čtv 19 úno, 2015 4:19 pm

miroslav lengyel píše:pekl024:Troufám si tvrdit,že mé děti by s Tebou nesouhlasily.
Ještě mě napadlo,že to elektrické propojení jednotlivých dílů by mohl vyřešit digitál o 2 drátech. :idea:

miroslav lengyel píše:P.S. Nechcete si tu komunikaci Sever-Jih na téma digitál o 2 drátech přesunout někam jinam. :lol:

A kdo s tím začal :?: :twisted:
Limit příloh vyčerpán
milan ferdián

PředchozíDalší

Zpět na Modelové kolejiště