Kolejiště TT 150x90

Fórum pro stavbu, přestavbu a provoz modelového kolejiště.

Moderátoři: StandaR, milan ferdián, Michal Dalecký, Jarda H.

Re: Kolejiště TT 150x90

Příspěvekod rokony » sob 16 led, 2016 4:27 pm

lajblt píše:Jsem asi divnej, ale i když projektuju "hračkové" kolejiště, snažím se, aby vypadalo přirozeně.

Také chci, aby se mi kolejiště líbilo, ale přihlížet k připomínkám malých mašinfírů je nutno.
Díky Milanovi za podklady k osmičkám :) , ten horní plánek je skoro to samé, jako můj původní návrh :D

Pokusil jsem se do svého návrhu přidat jakési pseudo skryté nádraží, vlastně jen propojku, kde by rychlík čekal, až nadejde čas jeho příjezdu. Uznávám, že je to trochu násilné...

P.S.: všichni stále chválíte Milanovo Sluníčko, ale odkaz na něj nedáte :wink:
Přílohy
TT3.jpg
rokony

Příspěvekod lajblt » sob 16 led, 2016 4:39 pm

Rychlík v TT o třech vozech má i s Brejlovcem v čele délku 75 cm. Na stávajícím plánku se nevejde ani do nádraží, ani schovaný do tunelu. :( Je prakticky nemožné na tomhle návrhu současně uspokojit děti (aby byl vlak pořád vidět) a rozumně si zajezdit.
Sluníčko je k nalezení snadno, stačí zadat do vyhledávacího políčka vpravo nahoře "Sluníčko". :)
lajblt

Příspěvekod Rocky_MK » sob 16 led, 2016 4:45 pm

A co takhle trochu hledat ?? Je tady na fóru, hned na úvodní stránce nahoře, v sekci Plánky kolejišť.
download/file.php?id=12734&mode=view
Nemám na kolejišti sedmivozový RailJet v N a stále ještě dýchám
Rocky_MK

Příspěvekod rokony » sob 16 led, 2016 4:53 pm

V takovém případě asi na milý skryťák rezignuju. Zůstaneme u lokálky a hotovka.
I když ten Tvůj druhý návrh mě přece jen vrtá hlavou...
rokony

Příspěvekod vmucha » sob 16 led, 2016 5:52 pm

Předpokládám, že děti moc velké ještě nejsou, stavba taky chvilku potrvá... Možná zkus postavit něco pro "sebe" a děti nech řádit na koberci na geolajnech. Je bude bavit jezdit na "tvém" ale tebe na jejich..... Je tu někde když pohledáš v okénku "Hledat" i něco jako kobercové ježdění na jednoduchých modulech, kde i ten nejmenší prcek může modelářsky přispět svou trochou do mlýna.
Doupovská dráha 2. epocha TT
vmucha

Příspěvekod rokony » sob 16 led, 2016 6:03 pm

No jo, ale je tu ještě má drahá polovička, které je třeba vše velmi diplomaticky zdůvodnit :| a tady bych s kolejištěm jen pro sebe narazil na tvrdý odpor.
rokony

Příspěvekod hopeter » sob 16 led, 2016 6:21 pm

Ještě mě napadlo posunout tu odbočku až k nádraží , jednu trať poslat do SN a druhou tím závitem přes most do horního nádraží. Přes tunel by kroužil ten rychlík a závitem by se šinula lokálka. Odpadla by ta trať v dolíku co stejně není moc vidět a závit by mohl být větší.
Spousta plánků je taky tady http://www.ho-vlaky.wbs.cz/Planky-kolejist-starsi-i-novejsi.html .
A kolejiště "Sluníčko" má svoje vlákno na této diskusi v rubrice modelové kolejiště s kompletní reportáží hrubé stavby a plánek hned v prvním příspěvku. :wink:
TT a G , epocha III / IV , jen si tak hraju ...,V jednoduchosti je síla... HOnza PETERa
hopeter

Příspěvekod rokony » sob 16 led, 2016 6:34 pm

Nějak takhle? To by v zásadě vyhovovalo. Až na nemožný přístup do té skryté části.
Přílohy
TT4.jpg
rokony

Příspěvekod hopeter » sob 16 led, 2016 6:39 pm

Ne jinak , zítra to zkusím načrtnout...
TT a G , epocha III / IV , jen si tak hraju ...,V jednoduchosti je síla... HOnza PETERa
hopeter

Příspěvekod lajblt » sob 16 led, 2016 7:33 pm

2 rokony: Ještě trochu tě navnadím. :) Jsem zvědavý na návrh od hopetera, já už se motám ve spirále. :)
Přílohy
rokony-06c4-3D (II).jpg
lajblt

Příspěvekod hopeter » sob 16 led, 2016 10:50 pm

rokony-06c-2D_úprava.jpg

Wintrack nemám tak jen tak od ruky...
Původně jsem myslel dát na křížení tratí most ale ten by se nevešel tak lepší bude krátký tunel.Úmyslem je zrušit tu trať v údolí , plochu využít pro větší závit a kroužilo by se přes SN. Místo údolí by trať od horního nádraží odděloval kopec nebo les ( nebo obojí ).Dole by se zkrácením tunelu získalo kus širé tratě.
hopeter

Příspěvekod rokony » ned 17 led, 2016 11:43 am

Jenomže to už není ta osmička. Snažím se dosáhnout těchto parametrů: aby trať byla přeložená osmička s koncovým nádražím (dřevařskou vlečkou) a aby co nejvíc této trati bylo viditelné - to je základní předpoklad kvůli dětem.

Další (doplněk jen pro mě) - skrytá kolej pro simulaci příjezdu řekněme spěšného vlaku, který by se po skryté části vyhýbal vnitřní smyčce osmičky, protože ta je určena pro lokálku. Také by tenhle doplněk šel řešit jako koncové nádraží za kulisou, protože skryté by se asi koncové nádraží blbě obsluhovalo.

Ještě chci říct, že si vážím pomoci všech zúčastněných, ač to tak možná nevypadá.
Moje chyba je, že neumím vysvětlit, co vlastně chci.
rokony

Příspěvekod hopeter » ned 17 led, 2016 1:54 pm

Moje představivost tam osmičku nevidí... :oops: Nicméně jsem si nainstaloval wintrack a zkusil upravit tvůj návrh jak jsem se ho snažil popsat...
track2.1.tra.jpg

track2.2.tra.jpg

Je to moje prvotina v tomto programu , víc jsem se za nedělní dopoledne nenaučil... Ještě by to chtělo si pohrát s poloměry a použít flexi atd.
Držím ti palce k dalšímu bádání a výběru... :)
hopeter

Příspěvekod lajblt » ned 17 led, 2016 2:27 pm

2 hopeter: No, jestli myslíš takhle, tak se to zas tak neliší. :)
Přílohy
rokony-06d-3D.jpg
lajblt

Příspěvekod rokony » ned 17 led, 2016 3:18 pm

Myslel jsem nějak takhle i s plnohodnotným sn, ale je to jen hrubé nastínění mé představy. Chce to vyřešit napojení obou okruhů do nádraží a celkově vyladit.
Přílohy
TT5.jpg
TT5_sch2.jpg
rokony

PředchozíDalší

Zpět na Modelové kolejiště