mizl píše:funkčnosti bych se rozhodně nebál. Kolega z Litvínova výhybky EW1 brousí na svém kolejišti TT standardně. Vše funguje výborně. Akorát si přiděláš broušením srdcovky práci, ale myslím, že vzhled stojí za to.
Michal
Jasně, jen doufám, že nebude problém s tím, že jazyky nebudou celistvé. Většinou sem tu úpravu viděl, že zrovna dělali i celistvé jazyky, ale to by mi relátko nepřehodilo.
MarekD píše:...Resim ale jestli udelat extra panel pro lokalni trat a extra pro hlavni okruh s SN.
Otázkou je kolik lidí bude kolejiště obsluhovat. Osobně bych použil dva panely. Jeden na SN a druhý na nádraží. Oba ovládací panely se dají umístit vedle sebe a v případě návštěvy si je můžete "rozebrat" a ovládat je spolu.
A do jakého panelu by si umístil nádraží na lokálce + tu malou výhybnu vlaků v tunelu?
fulda píše:Asi to nebudeš chtít slyšet, ale v digitálu se ovládací panel připojuje telefonním kabelem a je možné si udělat několi sad - například jeden velkej, pokud jezdím sám, nebo dva menší, pokud jezdím s kámošem...
A pochopitelně je možné na panelu kombinovat tlačítka a přepínače.
Jo a mimochodem - páčkové přepínače se moc nepoužívají v případě, že máš dva ovládací panely, které mají nějaký překryv. (stejnou výhybku mohu přepínat z obou panelů). Spíš se dělají tlačítka a signalizace ledkou.
Odkaz na můj panel už jsen tu dával, tak se nebudu opakovat.
Kolik bude panelů zatím není jisté nic méně určitě nebudou dva panely na jedno nádraží. Takže ten problém s přepínači by nastat neměl. Vím, že se to řeší pomocí tlačítka + ledka + bych musel k relátku dát ještě další přídržné relé jako to dělali v MkŽďár.
V tomto případě se mi jedná, ale o to, že na každou výhybku to pak je to panelu vést 6 drátů (2 relé,2 dioda na jednu kolej,2 dioda na druhou kolej) a to mi přijde zbytečně moc drátů když to chci řešit přes konektor. Na páčkový přepínač je to o 4 dráty méně.