Kolejiště N

Fórum pro stavbu, přestavbu a provoz modelového kolejiště.

Moderátoři: StandaR, milan ferdián, Michal Dalecký, Jarda H.

Re: Kolejiště N

Příspěvekod TheSarpe009 » pon 09 čer, 2014 6:12 pm

Jiri Dvoracek píše:Ahoj, je skoda, ze jsi opustil myslenku koncoveho nadrazi. :wink: Prujezdne ma kde kdo :lol: Kdyby ses podival treba jak to navrhl fruafru, tak by to urco bylo super. Hodim Ti sem jednu fotku, zbytek je na http://tt-modely.blog.cz/. Snad se na mne nebude fruafru zlobit :wink:

Hm, hm, hm...
no tak jak na to koukám tak můžu být zas na vážkách, že :D
ještě že jsem ve fázi plánování a nic není jistýh, že.
takže diki chlape opět mám nad čím přemýšlet :D
TheSarpe009

Příspěvekod TheSarpe009 » úte 10 čer, 2014 8:20 pm

tak už jsem dopřemýšlel
toto je poslední návrh, předloha je v jedné německé metropoli, co vymyslím. pak už si jen vyberu. doufám :D
http://thesarpe009.rajce.idnes.cz/navrhy#koleje_v4.jpg

jsou tam dvě tratě z hlavního nádraží vedoucí do tunelů
TheSarpe009

Příspěvekod TheSarpe009 » čtv 12 čer, 2014 8:34 pm

Tak co vy na to? Nějaký názor by se na to hodil
http://thesarpe009.rajce.idnes.cz/koleje#koleje-v6.jpg
TheSarpe009

Příspěvekod milan ferdián » pát 13 čer, 2014 7:17 am

Což o ten názor... :D Hlavové nádraží je velmi zajímavé téma,no ty zde máš stanici dle německé předlohy,takže těžko se bude vyjadřovat.Koleje k nástupištním hranám máš připravené jen pro osobní soupravy tažené zpět řídícím vozem.Ke trasování tratí se nebudu vyjadřovat.
Limit příloh vyčerpán
milan ferdián

Příspěvekod milan ferdián » pát 13 čer, 2014 7:47 am

Myšlenka od chameleona jít do Masaryčky,to je dobrý nápad a v epoše III až IV by vzniklo skvělé kolejiště.Velmi zajímavý popis udal Michal Šuhajda a má pravdu.Na V až VI epoše není co modelovat.

A kdy jsi změnil rozměry prostoru.Ze začátku byl rozměr 3,5x2,0 m a ten nový má kolik?

P.S.Jestli nechceš modelovat Masaryčku,rád se toho tématu ujmu pro svoji připravovanou publikaci,protože ten prostor se přímo tomu to tématu nabízí.Sice hlavové stanice tam budou,ale Masaryčka měla být v jiným díle.
Limit příloh vyčerpán
milan ferdián

Příspěvekod TheSarpe009 » pát 13 čer, 2014 11:41 am

Ono jak to začínám vidět, tak je problém v tom, že jsem mladý. Když to vztáhnu na železnici, tak jsem epocha V a VI :D
To znamená, že teď u nás v ČR vidím převážně osobní dopravu, většina vleček se ruší nebo jsou nevyužívané. Doba kdy se po nich jezdilo to jsem nezažil, neviděl. Teď když jedu vlakem tak to je samé IC/EC/SC/ICE a nákladní vlaky tahaj auta, uhlí, dřevo a chemii, kontejnery. Auta a kontejnery mizej v zahraničí, uhlí se veze přímo do elektrárny. (k těm autům - když na polovině nádraží v okrese stojí vagony s auty, co čekaj na cestu do Hamburku - to je taky něco "úžasnýho" že?)

O co mi teda jde. Do teď jsem viděl jen zavřené vlečky, nádraží přecpaný auty. Prostě mi přijde rozmanitost nákladní dopravy v úpadku. Vše se radši narve na silnice a je to.
Proto mám vztah k osobní dopravě. Odbočná stanice na koridoru není moc zajímavá, velká uzlová nádraží ve městech už jsou lepší, hlavová/úvraťová taky zajímavá. Ovšem zázemí pro osobní dopravu v takových městech jsou obrovská a na kolejiště se to hodně těžko dává.

takže asi tak

jinak ty maximální rozměry jsou 3,5x3,2x2,0 po obvodu
TheSarpe009

Příspěvekod Michal Šuhajda » pát 13 čer, 2014 12:44 pm

Ahoj, Na kolejiště se Ti asi nevejde Masryčka (nebo např. Lipsko) včetně zázemí. Ale po nějaké rozumné redukci by to mohlo jít. Klidně můžeš udělat i fiktivní stanici, ale při návrhu to chce respektovat základní zákonitosti. To se Ti zatím moc nedaří, ale nevzdávej to!
-MiŠ-
Velikost H0, ČSD
Jméno a příjmení je v nicku, nemám potřebu se skrývat
Michal Šuhajda

Příspěvekod TheSarpe009 » pát 13 čer, 2014 1:27 pm

Michal Šuhajda píše:Ahoj, Na kolejiště se Ti asi nevejde Masryčka (nebo např. Lipsko) včetně zázemí. Ale po nějaké rozumné redukci by to mohlo jít. Klidně můžeš udělat i fiktivní stanici, ale při návrhu to chce respektovat základní zákonitosti. To se Ti zatím moc nedaří, ale nevzdávej to!

No v Lipsku jsem byl a to je fakt mega nádraží :D tak to fakt ne
A rozumná redukce... tak to je tak koncový nádraží o pár kolejích aby nemuselo být velké zázemí. A v reálu: proč by ve vetším městě mělo být takové malé nádraží? To tam prostě nepatří. to je spíš nějaká lokálka někde v tramtárii.

Fakt nevim no. si asi postavim ovál s odbočkou zabere to jen 80x45 dám za to pár stovek a bude
TheSarpe009

Příspěvekod Barbucha » pát 13 čer, 2014 1:31 pm

Nejmenší nádraží na světě má Brno, v poměru k počtu obyvatel :-).
DR, H0, epocha III c, v neplánované pauze.
Barbucha

Příspěvekod milan ferdián » pát 13 čer, 2014 1:37 pm

Barbucha píše:Nejmenší nádraží na světě má Brno, v poměru k počtu obyvatel :-).

Jasně a ostatní nádraží v Brně jsou přidružená výroba :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Limit příloh vyčerpán
milan ferdián

Příspěvekod milan ferdián » pát 13 čer, 2014 1:40 pm

TheSarpe009 píše:Fakt nevim no. si asi postavim ovál s odbočkou zabere to jen 80x45 dám za to pár stovek a bude

Někdy si po přečtení těchto vyjádření,kladu otázku zda vůbec má smysl vám zde prezentovat návrhy kolejišť :!: .To je tak těžké najít si zde nádraží Denisovo/Těšnov a upravit si jej dle svých představ :?: :?: :?: :?: :!:
Limit příloh vyčerpán
milan ferdián

Příspěvekod mlha » pát 13 čer, 2014 2:00 pm

milan ferdián píše:
TheSarpe009 píše:Fakt nevim no. si asi postavim ovál s odbočkou zabere to jen 80x45 dám za to pár stovek a bude

Někdy si po přečtení těchto vyjádření,kladu otázku zda vůbec má smysl vám zde prezentovat návrhy kolejišť :!: .To je tak těžké najít si zde nádraží Denisovo/Těšnov a upravit si jej dle svých představ :?: :?: :?: :?: :!:

když to děláš zadarmo.....,zkus svoje rady zpoplatnit a kolega se určitě pětkrát rozmyslí než něco opět plácne....
H0/MODULY SLOVÁCKO/ep.IV
http://www.kzmslovacko.cz/.
mlha

Příspěvekod milan ferdián » pát 13 čer, 2014 2:09 pm

mlha píše:
milan ferdián píše:

když to děláš zadarmo.....,zkus svoje rady zpoplatnit a kolega se určitě pětkrát rozmyslí než něco opět plácne....

Klidně,jakou formu ale uplatnit :?: :P
Limit příloh vyčerpán
milan ferdián

Příspěvekod Barbucha » pát 13 čer, 2014 3:01 pm

milan ferdián píše:Klidně,jakou formu ale uplatnit :?: :P

Zablokovat účet, dokud nezaplatí :-)

A co se týče toho Brna, tak jsem nějak tušil, že jde o osobní dopravu. V nákladní to takový zázrak není, ale na druhou stranu jsou tu dvě funkční vlečky :-). Aspoň ty co fungují s jistou pravidelností.
DR, H0, epocha III c, v neplánované pauze.
Barbucha

Příspěvekod Jiri Dvoracek » pon 16 čer, 2014 12:45 pm

Ahoj, pokud Ti to nejak pomuze pri tvorbe planu, tak tady je odkaz, jak vypada Masarycka. Samozrejme se Ti tam cela nevejde, bude potreba to rozumne zredukovat. Spise jde o to, aby ses podival, jak by mela vypadat takova stanice a jak se tam zaustuji dve dvoukolejne trate :wink:

http://masn.wz.cz/index.php?id=plany
TT - digital, CD, ZSR a OBB, epocha V a VI, Digitrax a JMRI
Jiri Dvoracek

PředchozíDalší

Zpět na Modelové kolejiště