Ono jak to začínám vidět, tak je problém v tom, že jsem mladý. Když to vztáhnu na železnici, tak jsem epocha V a VI
To znamená, že teď u nás v ČR vidím převážně osobní dopravu, většina vleček se ruší nebo jsou nevyužívané. Doba kdy se po nich jezdilo to jsem nezažil, neviděl. Teď když jedu vlakem tak to je samé IC/EC/SC/ICE a nákladní vlaky tahaj auta, uhlí, dřevo a chemii, kontejnery. Auta a kontejnery mizej v zahraničí, uhlí se veze přímo do elektrárny. (k těm autům - když na polovině nádraží v okrese stojí vagony s auty, co čekaj na cestu do Hamburku - to je taky něco "úžasnýho" že?)
O co mi teda jde. Do teď jsem viděl jen zavřené vlečky, nádraží přecpaný auty. Prostě mi přijde rozmanitost nákladní dopravy v úpadku. Vše se radši narve na silnice a je to.
Proto mám vztah k osobní dopravě. Odbočná stanice na koridoru není moc zajímavá, velká uzlová nádraží ve městech už jsou lepší, hlavová/úvraťová taky zajímavá. Ovšem zázemí pro osobní dopravu v takových městech jsou obrovská a na kolejiště se to hodně těžko dává.
takže asi tak
jinak ty maximální rozměry jsou 3,5x3,2x2,0 po obvodu