Chemické závody Juraja Dimitrova - Bratislava Predmestie

Fórum pro stavbu, přestavbu a provoz modelového kolejiště.

Moderátoři: StandaR, milan ferdián, Michal Dalecký, Jarda H.

Re: Chemické závody Juraja Dimitrova - Bratislava Predmestie

Příspěvekod cipisekmp » ned 18 srp, 2013 6:28 am

Ahoj, pekna prace. Ten komplex pude pouzit jako modulovka?
Ahoj Cipisekmp
H0/MODULY SLOVÁCKO

www.kzmslovacko.cz
cipisekmp

Příspěvekod E27 » ned 18 srp, 2013 9:43 am

Ahoj, mno ja nerobím podľa noriem pre modul a priznám sa, ani nemám prostriedy na vytvorenie modulu. Ale chcel by som s tým chodiť na akcie.
Druhá vec je tá, že som ľavý čo sa týka do elektroniky a Vy zapájate všetko digitálne a tip-top. To by mi s tým musel niekto pomôcť a tu v Bratislave nemám ani čas a možnosti niekoho zháňať. Ale predstava, že by som nosil so sebou chemičku nie je zlá.
E27

Příspěvekod cipisekmp » ned 18 srp, 2013 11:15 am

Ja ani nevim jake jsou presne normy pro modulovku ohledne vleckovych arealu, ale pokud je budes zruba splnovat (my jsme se ridili Rmin 1000mm chtelo by se to ale zeptat), tak podle me by stacil udelat trebas nejaky prechodovy kus na bezne rozhrani a pak se muzes napichnout v podstate kamkoliv. A v Bratislave me nerikej, ze neni nikdo kdo by ti s elektro pomohl. Nehlede na to, ze digitalne v podstate nemusis ovladat vubec nic. Jen je treba met oddelene koleje od prislusenstvi. Jinak je to fuk jak si to udelas.
Ahoj Cipisekmp.
H0/MODULY SLOVÁCKO

www.kzmslovacko.cz
cipisekmp

Příspěvekod romino » ned 18 srp, 2013 3:28 pm

koncom septembra usporiadava Bratislavký Railnet modulové stretnutie v Bernolákove. Stačí kontaktovať niekoho od nich a určite ťa radi tam uvidia (nebude to voľne prístupné pre verejnosť) a poskytnú všetky potrebné informácie. Stretnutie je síce v TT, ale určite príde aj z H0 sekcie klubu. Podrobnosti http://www.railnet.sk/view.php?cisloclanku=2013060002 a kontakt na klub Railnet http://www.railnet.sk/search.php?rsveli ... &rskde=tsl
romino

Příspěvekod E27 » ned 18 srp, 2013 7:01 pm

Super, ďakujem. Uričte sa ozvem. Ešte raz vďaka :)
E27

Příspěvekod E27 » stř 21 srp, 2013 4:22 pm

Keďže pracujem na viacerých veciach, neviem, čo skorej :)
Popri práci na Dimitrovke pracujem aj na objektoch, ktoré boli jej súčasťou.
Chladiaca veža drevennej konštrukcie Eterson, ktorá bola v 30rokoch bežnou súčasťou hutí, elektrární, dolov, koksovní a chemických podnikov. Aj v Dimitrovke takéto niečo bolo, konkrétne v prvej elektrárni Alfreda Nobela, ktorá bola neskôr predaná Západoslovenským elektrárňam, pretože bola v tej dobe predimenzovaná.
Problém tejto veže je ten, že to je prototyp. Joswood poslal prvý kus po veltrhu v Norimbergu priamo do Bratislavy :)
Takže mám problém, že diely moc nepasujú a musím to dávať do kopy. Ale to sa dalo čakať.
Obrázek
Moja veža :)
Obrázek
E27

Příspěvekod petehasky » stř 21 srp, 2013 5:47 pm

Ahoj ta nádrž vypadá super Radovane. Už se těším až začneš napouštět. Stavby jako vždy parádní, koukám jak ti to jde od ruky, doufám že si nakonec byl se stromkama spokojenej. Jinak hodně času a nervů do další stavby :)
MODELS KITCHEN
Ve stavbě modelu Bechyňky
https://www.facebook.com/ModelsKitchenCZ
petehasky

Příspěvekod E27 » stř 21 srp, 2013 6:01 pm

petehasky píše:Ahoj ta nádrž vypadá super Radovane. Už se těším až začneš napouštět. Stavby jako vždy parádní, koukám jak ti to jde od ruky, doufám že si nakonec byl se stromkama spokojenej. Jinak hodně času a nervů do další stavby :)

Ahoj, jasné že ano. :) Teraz som si objednal pre zmenu kríky, ktorých je v podniku neúrekom.
Voda bude zaujímavá, tiež mám aj troška obavy, pretože najprv musím spraviť okolie, trsy a pod. Vodu chcem prostredníctva pigmentu zafarbiť na hnedozelenú, aby nebolo vidieť dno, preto to dno je len tak, nech ho moc vidieť nieje.

Ďakujem za pozitívne reakcie kolegovia. Je to beh na dlhé trate, predsa len chemičku, ktorá reálne existuje a všetko z veľkého priestoru natlačiť na menší priestor je obtiažne, pretože to musí ako tak logicky na seba nadväzovať.
E27

Příspěvekod petehasky » stř 21 srp, 2013 6:35 pm

E27 píše:
petehasky píše:Ahoj ta nádrž vypadá super Radovane. Už se těším až začneš napouštět. Stavby jako vždy parádní, koukám jak ti to jde od ruky, doufám že si nakonec byl se stromkama spokojenej. Jinak hodně času a nervů do další stavby :)

Ahoj, jasné že ano. :) Teraz som si objednal pre zmenu kríky, ktorých je v podniku neúrekom.
Voda bude zaujímavá, tiež mám aj troška obavy, pretože najprv musím spraviť okolie, trsy a pod. Vodu chcem prostredníctva pigmentu zafarbiť na hnedozelenú, aby nebolo vidieť dno, preto to dno je len tak, nech ho moc vidieť nieje.

Ďakujem za pozitívne reakcie kolegovia. Je to beh na dlhé trate, predsa len chemičku, ktorá reálne existuje a všetko z veľkého priestoru natlačiť na menší priestor je obtiažne, pretože to musí ako tak logicky na seba nadväzovať.

To jsem rád že nakonec vše klaplo. No zní to výborně ta zelenohnědá bude OK. Jen doufám že tam ta pneu i nějakej barel plavat bude:)
MODELS KITCHEN
Ve stavbě modelu Bechyňky
https://www.facebook.com/ModelsKitchenCZ
petehasky

Příspěvekod E27 » sob 24 srp, 2013 11:03 am

Ahojte, takže lampy boli osadené od kolegu Pixel123.
V Dimitrovke takéto lampy boli všade, (žlté) aj v Slovnafte, ale postupne sa zmenili a farba zašla.

Obrázek
E27

Příspěvekod E27 » sob 24 srp, 2013 11:24 am

ďakujem, samozrejme celý čas sledujem aj tvoju stavbu :wink:

Čo sa týka panelov a plotu, je to model -scene, ale snažím sa ich patináciou a inými možnosťami upraviť. Ale.... robím pokusy s výrobou vlastných panelov.
Hrubý papier (kartónový) a natieram na neho latexovú farbu zmiešanú s pieskom. Zatiaľ to nie je ono, keď na to prídem, tak nahradím betónové panely svojou tvorbou. Preto ďalej ani nepokračujem s prácou - panelovej cesty.
E27

Příspěvekod E27 » sob 24 srp, 2013 12:42 pm

forex píše:Moje stavba se s Tvoji neda srovnat, ve srovnani s Tebou jsem hardcore amater :P
A co Ti na MS panelech nevyhovuje, mam je v planu porizovat, tak abych neco nepodcenil? :D

Rozdiel medzi mnou a tebou je ten, že u mňa v súčasnosti nepreženieš žiadnu lokomotívu. Mám len kusé modelu s priemyslom. A čakám na krajinu, takže uvidíme až potom :wink: Nepodceňuj sa.
Čo sa týka model-scene, nemám proti nim nič, ale toto by som chcel mať:
Obrázek
E27

Příspěvekod milan ferdián » sob 24 srp, 2013 1:04 pm

Jeden odkaz,byž už známý pro průmysl ftp://82.103.112.145/spisania/miba/MIBA ... enbahn.pdf
Limit příloh vyčerpán
milan ferdián

Příspěvekod E27 » sob 24 srp, 2013 4:32 pm

forex píše:
To je moc zajimave, to je podobna technologiee, jak si zminoval, karton natreny necim piskovanym, ci tak neco?

Ano, ale presne neviem ako sa to dosahuje. Jediné, čo zatiaľ nemecký modelár prezradil je to, že sa jedná o latexovú farbu. Tak som zohnal latexovú barvu a zmiešal s pieskom, ale efekt nebol takýto. Troška sa to podobalo, ale nie je to ono. Tak čakám, či sa ozve alebo nie. Ak nie, skúsim tam ešte jednu ingredenciu primiešať a uvidíme.
E27

Příspěvekod JanoH0e » sob 24 srp, 2013 5:06 pm

E27 píše:
forex píše:
To je moc zajimave, to je podobna technologiee, jak si zminoval, karton natreny necim piskovanym, ci tak neco?

Ano, ale presne neviem ako sa to dosahuje. Jediné, čo zatiaľ nemecký modelár prezradil je to, že sa jedná o latexovú farbu. Tak som zohnal latexovú barvu a zmiešal s pieskom, ale efekt nebol takýto. Troška sa to podobalo, ale nie je to ono. Tak čakám, či sa ozve alebo nie. Ak nie, skúsim tam ešte jednu ingredenciu primiešať a uvidíme.

Skúsil by som púder, resp. hrubším patinátorom.
JanoH0e

PředchozíDalší

Zpět na Modelové kolejiště