TT 110x110cm Horní Ledečko

Fórum pro stavbu, přestavbu a provoz modelového kolejiště.

Moderátoři: StandaR, milan ferdián, Michal Dalecký, Jarda H.

Re: TT 110x110cm Horní Ledečko

Příspěvekod Adam TT » stř 15 úno, 2012 1:22 pm

chameleon píše:díky chlapi za pochvalu. Já to mám naštěstí dobrý v tom, že na mě tlačí synovci, takže fázi II moc natahovat nemůžu, ikdyž si jí samozřejmě také jako vy zasloužím :wink:

Pěkný ranžírek :) Pokračuje nějak stavba ?
Adam Buchal TT - ČD/ČSD - kolejiště v plánu
Adam TT

Příspěvekod chameleon » čtv 16 úno, 2012 2:50 pm

Adam TT: díky
Bohužel trpím chronickým syndromem nedokončování kolejišť.... Takže zatím jsem měl teď pauzu, udělal jen pár drobností, no a teď se zrovna zase rozjíždím a snad Ledečko dodělám :wink: Píšu snad, neboť téměř každý den se mi do mozku nabourávají Märklin vlakové soupravy z Ebaye a kolejivo Rokuhan a tohle Z-ko mě ukecává prodat či uskladnit veškeré TT a jít do nového většího kolejiště na menší ploše - už konečné varianty :wink: No, zatím se bráním, tak uvidíme, snad Ledečko bude...
chameleon

Příspěvekod Adam TT » čtv 16 úno, 2012 5:23 pm

to znám, ale zatím pouze u staveb z kartonu, ale teď to snad dodělám. Jinak z posledních fotek je vidno, že se dá jezdit, tak bych řekl, že udělat krajinu na tak malém kolejišti nebude trvat dlouho. Jinak já bych se na Z asi vykašlal, to už je fest malé, a tvoř si něco českého v zetku.. :-) TT je takové malé, roztomilé, ale dostatečně velké na to abych ho cítil v rukách :)
Taky plánuju kolejiště, ale čím dál víc mi dochází, že na to jaksi nemám finance. Plánování začalo to koncovou a odbočnou stanicí, pak jsem přešel na koncovou a mezilehlou stanici, a teď jsem skončil pouze u mezilehlé stanice. Je to takové Horní Ledečko protažené na 2m délky, 3-kolejná stanice + vlečka. Tady doufám škrty končí.
ps: Jaké máš na tom Ledečku stoupání trati ? prosím cm/m, údajům v promile nerozumím :-)
Adam Buchal TT - ČD/ČSD - kolejiště v plánu
Adam TT

Příspěvekod pekl024 » pát 17 úno, 2012 7:18 am

chameleon píše:Adam TT: díky
Bohužel trpím chronickým syndromem nedokončování kolejišť.... Takže zatím jsem měl teď pauzu, udělal jen pár drobností, no a teď se zrovna zase rozjíždím a snad Ledečko dodělám :wink: Píšu snad, neboť téměř každý den se mi do mozku nabourávají Märklin vlakové soupravy z Ebaye a kolejivo Rokuhan a tohle Z-ko mě ukecává prodat či uskladnit veškeré TT a jít do nového většího kolejiště na menší ploše - už konečné varianty :wink: No, zatím se bráním, tak uvidíme, snad Ledečko bude...

Vašek Podracký mi sehnal parní loko , tuším BR89 a trochu kolejiva, mám pár vagónů v "Z". Prchající blechy jsou supppr. Plně to chápu , na prostoru jídelního stolu jde udělat kolejiště parádního provozu. Jezdím v TT a Z jsem si pořídil na zkoušku a okouzlilo mě.

Petr
pekl024

Příspěvekod carodej » sob 18 úno, 2012 6:33 am

:lol: :lol: ... prchající blechy ... to je nádherný výraz - to nemá chybu, plně Tě chápu ... :lol: :lol:
Jak jsem už někde psal ... i malé muže být krásné
TT (z analogu už digitál... ) a šilhání po N ... +malé automodely ...
carodej

Příspěvekod pekl024 » pon 20 úno, 2012 7:59 pm

Tak jsme to tu zaplevelili, výraz není můj, taky jsem ho někde slyšel.
pekl024

Příspěvekod chameleon » stř 22 úno, 2012 5:11 pm

Dříve jsem se k odpovědím nedostal...
Adam TT píše:Jaké máš na tom Ledečku stoupání trati ? prosím cm/m, údajům v promile nerozumím :-)

Ve "smyčce" 2,5cm/m, ve viditelné 3,5cm/m. Je to OK, všechno tam vyjede, a terén to zamaskuje, nebude to poznat.

pekl024 píše:Tak jsme to tu zaplevelili, výraz není můj, taky jsem ho někde slyšel.

Petře v pohodě, aspoň se tu něco děje, když už sám nedodávám žádné obrázky z pokračující stavby..

Jinak jsem si tedy taky pořídil jednu vlakovou soupravu v Z-ku. Paráda :wink: Ale zůstanu u TT, v Z-ku si udělám malé funkční diorama - teda až po Ledečku :wink:
chameleon

Příspěvekod milan ferdián » stř 22 úno, 2012 5:14 pm

chameleon píše:Jinak jsem si tedy taky pořídil jednu vlakovou soupravu v Z-ku. Paráda :wink: Ale zůstanu u TT, v Z-ku si udělám malé funkční diorama - teda až po Ledečku :wink:

Jak to,vždyť jsi teď jediný majitel kolejových plánků pro "Z" :lol:
Limit příloh vyčerpán
milan ferdián

Příspěvekod Netáhlo » stř 22 úno, 2012 5:21 pm

pekl024 píše:
Tak jsme to tu zaplevelili, výraz není můj, taky jsem ho někde slyšel.

Možná se mýlím, ale mám takový pocit, že tento výraz tady použil jako první "mlha", někde v diskuzi s MirkemTT, kde takto označil modely v jeho velikosti, jež jsou krapet menší, než ty, které opečovává mlha. :wink: Anebo to ještě možná byla narážka na Nko Milana Ferdiána, fakt už si to nepamatuji přesně ale něco takového mi utkvělo v paměti. Navíc jsem to tu nikde nedohledal.
Ale jak jsem psal výše, můžu se mýlit a autorem tohoto super názvu může být někdo jiný :mrgreen:

OT: splašené nitě jsou taky echt :D :mrgreen: :lol:
Netáhlo

Příspěvekod chameleon » stř 22 úno, 2012 5:36 pm

milan ferdián píše:Jak to,vždyť jsi teď jediný majitel kolejových plánků pro "Z" :lol:

No jo, mám před ostatníma výhodu, že vidím tvé plánky z nové knihy s několikaměsíčním předstihem - kdybych byl co k čemu, tak bych mohl na autogramiádě předvést jeden z tvých nových plánků i v reálu, co? :D :D
Hele, já si už raději kladu jen malé cíle, časem pak uvidím, jestli to bude diorámko ála Simplon, nebo Vinohrady, který nemaj chybu, nebo nakonec Kamenice II ale v Zku... :P
chameleon

Příspěvekod pekl024 » čtv 23 úno, 2012 5:36 pm

milan ferdián píše:
chameleon píše:Jinak jsem si tedy taky pořídil jednu vlakovou soupravu v Z-ku. Paráda :wink: Ale zůstanu u TT, v Z-ku si udělám malé funkční diorama - teda až po Ledečku :wink:

Jak to,vždyť jsi teď jediný majitel kolejových plánků pro "Z" :lol:

Milane , mohl by jsi prozradit jestli bude v knize také planek v Z např. 55x55 cm nebo něco podobného :P jako v TT plánky 90x90 cm
pekl024

Příspěvekod milan ferdián » čtv 23 úno, 2012 5:51 pm

Nejmenší je již tady zveřejněn :wink:
Limit příloh vyčerpán
milan ferdián

Příspěvekod 754 028-9 » pon 31 pro, 2012 1:01 pm

Tak tento plánek a zpracování v jakém ho Chameleon podal mě okouzlil. Přemýšlím že bych si to postavil jako takoví kolejišťátko pro krácení večerů a hlavně jak počítám tak počítám není to nic nákladného, jediné co se mi zdá těžké udělat je ten rám z té překližky nebo co to je. Mít tak nějaký výkres těch otvorů a výšek :) ( když byste to někdo měl tak bych se na to rád podíval :D )
S pozdravem
Brejlovec
754 028-9

Příspěvekod chameleon » pon 31 pro, 2012 5:32 pm

754 028-9 píše: jediné co se mi zdá těžké udělat je ten rám z té překližky nebo co to je. Mít tak nějaký výkres těch otvorů a výšek :) ( když byste to někdo měl tak bych se na to rád podíval :D )
S pozdravem
Brejlovec
Výkresy mám, mohu poskytnout (teda až budu v práci). Ale pro realizaci bych doporučoval opravit pár chybiček :wink:
chameleon

Příspěvekod 754 028-9 » pon 31 pro, 2012 5:37 pm

Když by si je poslal bylo by to skvělé :D
A jakých chybyček? Já v tom tvém žádné nevidím. Já akorát v nádraží přidělám jednu kolej a ve SN zrušim tu kusou . :D
754 028-9

PředchozíDalší

Zpět na Modelové kolejiště