Odbočka Dolní Rybník

Fórum pro stavbu, přestavbu a provoz modelového kolejiště.

Moderátoři: StandaR, milan ferdián, Michal Dalecký, Jarda H.

Re: Odbočka Dolní Rybník

Příspěvekod kubbajs » čtv 26 kvě, 2011 3:36 pm

vmucha píše:Ještě asi před 10 lety bylo za jejim Mosteckým zhlavím mechanické jednoramenné vezdové návěstdlo. Bohužel nevím kdy a kdo jej odstranil

Taky nevím kdy ho odstranili, ale skoro bych si troufal typnout kdo ho odstranil vzhledem k tomu že hned vedle nádraží je sídliště Nové Ervěnice kde je menšina většinou.

A jen malá poznámka: není to mostecké zhlaví, ale litvínovské. Do Mostu vede ta dvoukolejka
TT, V.epocha ČD, asi digitál, (zatím jen v hlavě a teď už i v Milanově knize)
kubbajs

Příspěvekod vmucha » čtv 26 kvě, 2011 7:42 pm

Máš pravdu, je to litvínovské zhlaví, na Most se jezdilo přes Otvice, nynější odbočkou Dolní Rybník.
Doupovská dráha 2. epocha TT
vmucha

Příspěvekod kubbajs » čtv 26 kvě, 2011 8:22 pm

Ale v té době když se jezdilo přes Otvice odbočka Dolní rybník neexistovala. Trať z Jirkova se k hlavní trati jen přiblížila a vedla podél dvojkolejky o mapojovala se o 500 m blíž k Chomutovu. Byla to odbočka Jezero.
kubbajs

Příspěvekod kubbajs » pát 27 kvě, 2011 1:41 pm

chameleon píše:Měl jsem chvilku a chuť a něco jsem ti načmárnul:

Tak to je opravdu plánek co se mi líbí a tak nějak jsem si představoval že bych si postavil svoje kolejiště. Ale spíš se mi to hodí tak na III.epochu, kdy by na lokálce jezdila ještě pára a hurvínek. Krajina je dost hornatá. Po tom co Kuehn vyšel ven s Bastardem jsem se rozhodl pro V.ep. a navíc krajina je tam spíš placka, jen ta hlavní trať je na náspu.
kubbajs

Příspěvekod kubbajs » pát 27 kvě, 2011 2:02 pm

Tak jsem si trošku hrál a pozměnil jsem koncovou stanici aby nepřipomínala tak moc německou. Trochu jsem si upravil stanici z kolejiště Suchá od Milana F.

Obrázek

Čím dýl ale na to koukám tak zjišťuju že ten prostor je na ní asi malý, tak se podívám po něčem příhodnějším.
depo201 píše:koncové staničce by slušelo ubrat jednu kolej (viz st. Lednice) , jinak krásný námět
kubbajs

Příspěvekod kubbajs » pon 06 čer, 2011 10:40 am

Tak jsem si opět trošku pohrál s plánkem spodní stanice, nechal jsem se inspirovat stanicí Lednice jak radil Depo201. Tak nevím jak se mi to povedlo. Připomínkujte, kritizujte, raďte. Sice původní idea byla hlavně provoz na hlavní dvoukolejné elektrifikované trati s odbočkou, ale nějak se mi to přeonačilo na koncovou stanici té odbočují lokálky z hlavní tratě. I když hlavní trať je pro mě stále prioritou, tak ta koncová stanička stále na sebe strhává svou pozornost.
Obrázek
Obrázek
kubbajs

Příspěvekod radekkrupka » pon 06 čer, 2011 10:55 am

Mě se zdá ta stanice na svoji délku zbytečně složitá. Máš pak hodně krátké užitné délky kolejí. Já bych asi upustil od toho prvního úseku, kde je napojená skládková kolej a kde je "zbrojení lokomotiv :?: " a protáhl koleje ve stanici.
radekkrupka

Příspěvekod kubbajs » pon 06 čer, 2011 11:19 am

Myslím-li stejný úsek jako ty, tak na té krátké koleji uvažuji o obrysnici a kolejové váze. Nevím kam jinam jí umístit. Na manipulační koleji nejdál od budovy uvažuji o nakládce (nebo vykládce) sypkých hmot, nevím jestli na stejnou kolej můžu umístit i váhu a obrysnici. Zbrojení ve stanici nebude. Lokomotivy zde nenocují a zbrojí ve svém domovském depu. Chci modelovat V. epochu kde osobní vlaky tvoří v ideálním případě vratné soupravy, takže odpadá i otáčení lokomotiv.
kubbajs

Příspěvekod Eda1975 » pon 06 čer, 2011 12:08 pm

kubbajs píše: Chci modelovat V. epochu kde osobní vlaky tvoří v ideálním případě vratné soupravy, takže odpadá i otáčení lokomotiv.

Staniční koleje by to opravdu chtělo protáhnout. Na kolej o délce 2 x 83101 se Ti nevejde Desiro, o kterém ses dříve zmiňoval. A na koleji o délce 2 x 83101 + 83102 + 83104 bude stát od námezníku k námezníku :wink:
TT - analog - epocha V/VI - ČR

http://www.taksitokurvavygoogluj.cz
Eda1975

Příspěvekod Michal Šuhajda » úte 07 čer, 2011 8:40 am

Koncová stanice by si zasloužila úpravu.
Asi bych upustil od kusé koleje vedle vjezdu (stejně může sloužit "pouze"odstavení vozů či stroje ale nedá se na ní nakládat). Protáhnul bych na její úkor staniční koleje. Místo přímé bych dal pravou výhybku, v místě první obloukové výhybky by se odbočovalo na "Vlečku". Zárověň protáhnout Třetí kolej od V.budovy a napojit obloukovou výhybkou až za spojku.
Další otázka je zda spojku ponechat, nebo zrušit. Při zrušení může být obrysnice mezi váhou a v. budovou (v místě výhybky).
Mimochodem obrysnice by měla být spíš v přímé.
-MiŠ-
Velikost H0, ČSD
Jméno a příjmení je v nicku, nemám potřebu se skrývat
Michal Šuhajda

Příspěvekod kubbajs » úte 07 čer, 2011 12:25 pm

Tak snad takto?
Obrázek
Obrázek
kubbajs

Příspěvekod radekkrupka » úte 07 čer, 2011 12:34 pm

Vím, že modeluješ V. epochu, ale co takhle skladiště? V páté epoše tedy již skladiště pozbývají významu a jsou většinou pouze troskou u zarostlé koleje, přesto ve stanicích stále zůstávají a i pokud již bylo skladiště odstraněno, zůstane ve stanici místo (a kolej), kde původně bylo. Mohlo by být vedle SB.

A nejvzdálenější kolej od SB bude jaká? V Lednici (kterou sis vzal původně jako předlohu) byla objízdná. Pokud bys ji chtěl použít jako dopravní, dala by se prodloužit až ke zhlaví (oblouková výhybka).
radekkrupka

Příspěvekod kubbajs » úte 07 čer, 2011 12:53 pm

Michal Šuhajda píše:Koncová stanice by si zasloužila úpravu.
Asi bych upustil od kusé koleje vedle vjezdu (stejně může sloužit "pouze"odstavení vozů či stroje ale nedá se na ní nakládat). Protáhnul bych na její úkor staniční koleje. Místo přímé bych dal pravou výhybku, v místě první obloukové výhybky by se odbočovalo na "Vlečku". Zárověň protáhnout Třetí kolej od V.budovy a napojit obloukovou výhybkou až za spojku.
Další otázka je zda spojku ponechat, nebo zrušit. Při zrušení může být obrysnice mezi váhou a v. budovou (v místě výhybky).
Mimochodem obrysnice by měla být spíš v přímé.

Myslel jsi to nějak takto?
Obrázek
Obrázek
kubbajs

Příspěvekod radekkrupka » úte 07 čer, 2011 12:58 pm

No to záleží, jaké máš s tou kolejí úmysly - můžeš na ní odstavit vozy pro vlečku (pila?) nebo ji využívat pro objíždění přívěsného vozu motoráku (neplatí pro tebou zmiňované Desiro). Pokud bys tam chtěl odstavovat vozy, bylo by dobré, aby byla co nejdelší. Jinak ji můžeš napojit až za prvni obloukovou výhybkou, předtím jsi tam však měl mezi oběma výhybkami kus koleje.
radekkrupka

Příspěvekod Michal Šuhajda » stř 08 čer, 2011 10:24 am

Ahoj,
Předpokládám, že použiješ flexi kolej místo skládaného oblouku, ale jinak je poslední řešení to, co jsem měl na mysli. Kolej nejblíž u V.B. (č.3) je manipulační, zbylé dvě (č. 1 a č.2)dopravní. Objíždí se po koleji nejvzdálenější koleji (č.2) .
-MiŠ-
Velikost H0, ČSD
Jméno a příjmení je v nicku, nemám potřebu se skrývat
Michal Šuhajda

PředchozíDalší

Zpět na Modelové kolejiště