přiznám se, že délky kolejí jsem odečítal pouze na prvních návrzích - to jsou ty čárové modely z AutoCADu (tam se měří dobře

Dodám, že návrh počítá s výhybkama EW1 - tj 15°, poloměr 353.
Budu rád za každý námět, díky
Moderátoři: StandaR, milan ferdián, Michal Dalecký, Jarda H.
radekkrupka píše:
Zajímalo by mě, jestli přichází v úvahu mezi koleje běžné vzdálenosti, tj v TT 43 mm, což je minimum. To je podle mě vzdálenost na širé trati, ovšem ve stanici by měla být na skutečné železnici asi více??
radekkrupka píše:Tak se mi podařilo nadatlovat hlavní stanici od Milana do Wintracku...vzhledem k prudérnímu ukazto jsem to dal na piacasa sem
>>> http://picasaweb.google.com/radekkrupka/KolejisteTTVerze06
radekkrupka píše:Je to jen nápadprostě jsem to chtěl zkusit ještě trochu jinak...
Nejhorší je, že jak se člověk upne na jedno schéma, už je strašný problém začít úplně od nuly...prostě jak nad tím člověk přemýšlí, tak už "tady" má stanici, tady to a šlus
Michal Šuhajda píše:radekkrupka píše:Je to jen nápadprostě jsem to chtěl zkusit ještě trochu jinak...
Nejhorší je, že jak se člověk upne na jedno schéma, už je strašný problém začít úplně od nuly...prostě jak nad tím člověk přemýšlí, tak už "tady" má stanici, tady to a šlus
Když jsem se díval ná ten poslední nápad, tak mi jako první vytanula na mysli "dlouhá" lokálka, která vychází z odbočné stanice na hlavní trati. Stoupá z nádraží, po mostě nadjede hlavní trať, pokračuje mezi pastvinami a lesíky do úvraťové stanice v místě modrého nádraží vpravo dole. Tady je i krátká vlečka do prům. závodu a trať odtud pokračuje dál do kopců (po zelené trase) až do malého nádražíčka v horách. Z koncové stanice vede krátká vlečka.
To je jen taková idea, přiznám se, že neznám TT geometrii, takže můžu poskytnou max. náčrtek od ruky.
milan ferdián píše:
Při popisu vedlejší tratě Michalem,mi vytanula na mysli hned jedná malá úvraťová stanička,šitá přímo na míru , pro tento model kolejiště.Je tam dokonce i vlečka.
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 5 návštevníků