Pěkný den všem
po vašich připomínkách k mému návrhu jsem dopěl k názoru, že se k celé stavbě postavím trochu čelem aby to celé nevypadalo jako "Dětská hra".
Přeci jen to bude stát pěkných pár tisíc a než to postavím bude to taky nějakou dobu trvat, děti budou větší a budou si chtít s vláčky zajezdit na úrovni a ne jen pořád do kola. Nebo je to přestane bavit a koníček zůstane jen u mne.
Takže jestli vás mohu ještě poprosit o rady, nakreslil jsem viz příloha dva plánky kolejišť, mezi kterými vybírám a nemohu se rozhodnout. Malinko začíná převládat náklonost k prvnímu plánku s koncovým nádražím.
První plánek je mezilehlá stanice s odbočkou na horní koncové nádraží, zde si nejsem jist jestli v SN dělat dvě koleje pro odbočku na horní nádraží. Pila nebude mít vlečku, vše se bude nakládat na horním koncovém nádraží. Tento plánek je prostší neumožnuje mnoho volné/otevřené jízdy vlakových souprav, ale myslím, že bude umožňovat více hraní si se samotnými vlaky ve stanicích. Plánek se mi zdá nepůsobí tak nějak oválově.

Druhý plánek jsou dvě mezilehlá nádraží, je možné zde volně kroužit dvěmi vlakovými soupravami, ale na druhé straně zde není moc prostoru pro posun vlaků, tvorbu vlakových souprav atd.
Na obou nákresech jsem zvažoval jestli neudělat obě zhlaví dolního nádraží do oblouků. Byly by v nádraží delší koleje, přeci jen současných 100 - 120 cm není moc, ale vypadalo by to opět jako ovál, co myslíte?
Dík za jakékoliv názory.